Site icon TLIFE

Φωτιά σε ναρκοπέδιο στη Θεσπρωτία – Στάχτη χιλιάδες στρέμματα στο Ρέθυμνο

Φωτιά εκδηλώθηκε το απόγευμα σε δασική έκταση στον Αμπελώνα Θεσπρωτίας, σε ναρκοπέδιο. Στο σημείο έχουν σπεύσει 6 πυροσβέστες με 3 οχήματα, 8 άτομα πεζοπόρο τμήμα ενώ απο αέρος επιχειρούν 2 αεροσκάφη.

Υπο μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στη θέση Ακούμια στο Ρέθυμνο. Η πυρκαγιά καίει από το βράδυ της Πέμπτης ορεινή περιοχή και έχει απειλήσει να κάψει χωριά ενώ στάχτη εχουν γίνει χιλιάδες στρέμματα..

Νωρίτερα το πρωί η φωτιά στο Ρέθυμνο περιορίστηκε σε μία χαράδρα στην περιοχή Σαχτούρια. Επί τόπου επιχειρούν 54 πυροσβέστες με 27 οχήματα και 62 άτομα πεζοπόρο τμήμα. Από αέρος ρίψεις νερού πραγματοποιούν τρία ελικόπτερα και ένα αεροσκάφος.

Η φωτιά καίει δασική έκταση με ξερά χόρτα και πουρνάρια. Έχει κάνει στάχτη μέχρι στιγμής χιλιάδες στρέμματα. Σύμφωνα με το Flashnews οι κάτοικοι που είχαν εκκενώσει τα χωριά Πλατανές, Κρύα Βρύση, Κεντροχώρι, και Ορνέ επέστρεψαν ασφαλείς στα σπίτια τους, αφού ο κίνδυνος να αναζοπυρωθεί η φωτιά σε αυτά έχει απομακρυνθεί.

Σε εξέλιξη βρίσκεται και η πυρκαγιά στην Κέρκυρα που ξέσπασε στις 13.00 το μεσημέρι στην περιοχή Σκριπερό σε τρία μέτωπα. Λόγω της κατεύθυνσης των ισχυρών ανέμων, το μέτωπο της φωτιάς μεταφέρθηκε προς το βουνό πάνω από τα χωριά Κορακιάνα και Σκριπερό και δεν απειλούνται οι οικισμοί.

Διάβασε περισσότερα στο Newsit.

© 2024 tlife.gr