Ένα αφράτο κέικ με γεύση από το αγαπημένο προϊόν του φθινοπώρου… τη γλυκιά κολοκύθα. Φαντάσου την παραδοσιακή γλυκιά κολοκυθόπιτα σε ένα μικρό και πρακτικό muffin!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
- 2 κ.γ. baking powder…
- Κανέλλα, μοσχοκάρυδο, τριμμένο τζίντζερ
- 200γρ. μαργαρίνη κομμένη σε κύβους
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1 φλιτζάνι πουρέ κολοκύθας
- 1 αυγό
- 1/3 του φλιτζανιού γάλα εβαπορέ
- 1 βανίλια
- 1/3 του φλιτζανιού σταφίδες
- Λίγη ζάχαρη, ανακατεμένη με κανέλα και μοσχοκάρυδο τριμμένα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βάλε όλα τα στέρεα υλικά σε ένα μπολ (αλεύρι, baking, μυρωδικά και αλάτι) και ανακάτεψε καλά. Πέρασε από μια σήτα να μην μένουν σβώλοι
- Βάλε τους κύβους τη μαργαρίνη και τρίψε με τα χέρια σου να γίνει σαν ψίχουλα
- Βάλε το φλιτζάνι με τον πουρέ κολοκύθας σε ένα μπολ, πρόσθεσε το γάλα και το αυγό και χτύπησε καλά να γίνουν ένα σώμα. Συμπλήρωσε και τη βανίλια
- Ανάμειξε το μείγμα της κολοκύθας καλά και πρόσθεσε στο αλεύρι. Τέλος, ρίξε τις σταφίδες και ανακάτεψε να πάνε παντού
- Γέμισε φορμάκια για μάφιν μέχρι τη μέση, αφού τα έχεις αλευρώσει ελαφρά ή τα έχει στρώσει με καραμελόχαρτα
- Ανάμειξε τη ζάχαρη, την κανέλα και το μοσχοκάριδο και πασπάλισε κάθε μάφιν από πάνω
- Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο για 20-25 λεπτά στους 180oC
- Βγάλε από το φούρνο και άφησε να κρυώσουν καλά
Tip
Για να μην κάτσουν οι σταφίδες κάτω, πασπάλισέ τες με λίγο αλεύρι που θα τις συγκρατήσει σε όλη τη ζύμη σου
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ