Γιάννης Πουλόπουλος: Θλίψη στην κηδεία του τραγουδιστή της αγάπης, στο Κοιμητήριο της Κηφισιάς

Ο Γιάννης Πουλόπουλος, ο τραγουδιστής που τα τραγούδια του μας συντρόφευσαν, στους έρωτες, τους χωρισμούς, τις χαρές και τις λύπες και όλοι σιγοτραγουδήσαμε ανεξαρτήτως ηλικίας, δε μένει πια εδώ. Έφυγε από τη ζωή στα 79 του χρόνια αφήνοντας όμως πίσω του μια μεγάλη πολιτιστική κληρονομιά. Τα τραγούδια του.

Σήμερα, η σύζυγός του Μπέττυ, η κόρη του Άντα, συγγενείς και αγαπημένοι του φίλοι του είπαν το τελευταίο  αντίο στο Κοιμητήριο της Κηφισιάς. Σήμερα ακούστηκε στο νεκροταφείο, το τελευταίο χειροκρότημα για τον τραγουδιστή της αγάπης από αυτούς που τον αγάπησαν και τον θαύμασαν.

Tα στεφάνια με τα  “αντίο” στον Γιάννη Πουλόπουλο, γέμισαν τον προαύλιο χώρο της εκκλησίας .

Η σύζυγος και η κόρη του τραγουδιστή Μπέττυ και Άντα

Λίνα Νικολακοπούλου

Η ραδιοφωνική παραγωγός και σύζυγος του συνθέτη Μίμη Πλέσσα, Λουκίλα Καρέρ

Καίτη Γκρέι

Αντύπας

Μελίνα Ασλανίδου

Μιχάλης Βιολάρης

Πασχάλης

Ελένη Ροδά

Ο Γιώργος Λεμπέσης με την σύζυγό του

Νάσος και Άρης Παπαργυρόπουλος

Γιάννης Πουλόπουλος: 1941 -2020

Ο Γιάννης Πουλόπουλος γεννήθηκε στις 29 Ιουνίου του 1941 στην Καρδαμύλη Μεσσηνίας, στην περιοχή της Μάνης. Οι γονείς του, μεσσηνιακής καταγωγής, κατοικούσαν στην Αθήνα, στην περιοχή του Μεταξουργείου και ύστερα μετακόμισαν στο Περιστέρι και συγκεκριμένα στην περιοχή της Αγίας Τριάδας. Σε ηλικία 5 ετών μένει ορφανός από μητέρα και μεγαλώνει με τον πατέρα του Γιώργο και τον μικρό αδερφό του Βασίλη.

Οι φίλοι του τον παρακίνησαν και πήγε στην εταιρεία Columbia το 1962 κάνοντας προσπάθειες για να πει κάποια τραγούδια που γίνονταν τότε ακροάσεις, ζητώντας να τον ακούσουν, αλλά κανείς δεν του έκλεισε κάποιο ραντεβού.

Εκείνος όμως επέμενε, κάθε μέρα χάνοντας μεροκάματα καθώς δούλευε σαν ελαιοχρωματιστής και οικοδόμος, ενώ παράλληλα έπαιζε ποδόσφαιρο στον Άγιο Ιερόθεο και στον Ατρόμητο.

Το πρώτο τραγούδι που ηχογράφησε ενώ σπούδαζε ηλεκτρολόγος ήταν σε μουσική και στίχους του Μπάμπη Δαλιάνη, με τον τίτλο “Κορμί μου πονεμένο”. Στην πίσω πλευρά του δίσκου 45 στροφών θα έμπαινε το τραγούδι “Στο άδειο προσκεφάλι”, που όμως τελικά το πήρε επί πληρωμή ο Στέλιος Καζαντζίδης από τον συνθέτη.

Τελικά το τραγούδι δεν κυκλοφόρησε και έμεινε ως δείγμα στην Columbia καθώς ο Πουλόπουλος ακόμα ήταν ανήλικος και απαγορευόταν να εκδοθεί δίσκος με το αναγραφόμενο τραγούδι. Εκείνη την περίοδο η Columbia, έχοντας στο δυναμικό της μεγάλο αριθμό άγνωστων και ανερχόμενων τραγουδιστών, αποφασίζει να κάνει εκκαθάριση και να κάνει νέες ακροάσεις, από τις οποίες θα κρατούσε 50 άτομα.

 

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164