Γιώργος Αρσενάκος στο TLIFE: «Δεν μου κόβει τίποτα τη φόρα» – Τι είπε για την απουσία της Ελένης Φουρέιρα από την παρουσίαση του βιβλίου του

Για τον Γιώργο Αρσενάκο, η χθεσινή ημέρα, 18/10, ήταν η ημέρα του! Στην «καρδιά» της Αθήνας, ο CEO της Panik Records παρουσίασε το πρώτο του βιβλίο, με τίτλο «Ένα θέλω, μπορει», με πλήθος κόσμου να δίνει το «παρών», τιμώντας τον με την παρουσία του.

Ο Γιώργος Αρσενάκος μίλησε στο TLIFE για το νέο του εγχείρημα, τις αρνητικές κριτικές, τον πρώτο άνθρωπο που του αποκάλυψε τι ετοιμάζει και την απουσία της Ελένης Φουρέιρα από τη βραδιά.

-Πώς νιώθεις που κυκλοφορεί το πρώτο σου βιβλίο;

Η αλήθεια είναι ότι το βιβλίο δεν ήταν στα σχέδιά μου! Οπότε αυτό είναι το ωραίο στη ζωή, ότι είναι απρόβλεπτη και σου έρχονται πράγματα που δεν τα περιμένεις. Το θέμα είναι το αν είσαι ανοιχτός στο να τα δεχτείς και να τα κάνεις πράξη. Εγώ είμαι. Σαν άνθρωπος είμαι πολύ ανοιχτός, και να παίρνω τα ρίσκα μου και να αξιοποιώ τις ευκαιρίες. Οπότε όλα αυτά ήθελα να τα περάσω μέσα από το βιβλίο.

Ο άνθρωπος πρέπει να κυνηγάει τα «θέλω» του, να διεκδικεί την επιτυχία, να την αξιώνει. Να δουλεύει γι’ αυτήν. Όλα αυτά ήθελα να ‘ναι κομμάτια και αρχές αυτού του βιβλίου. Όταν με προσέγγισαν από τον εκδοτικό όμιλο, μου είπαν ότι άκουσαν για την πορεία μου, είδαν αυτά που έχω κάνει, όλα αυτά που έχω ξεπεράσει κι έχω καταφέρει, με ρώτησαν αν θα με ενδιέφερε να εκδώσω το βιβλίο.

Ήταν η περίοδος του κορονοϊού, οπότε είπα το «ναι»! Δε μπόρεσα να το γράψω κλασικά. Ζήτησα λοιπόν έναν άνθρωπο να είναι στο 24ωρό μου, να με ακολουθεί σε συναντήσεις, σε επαφές, να καταγράφει όλα όσα συμβαίνουν στη ζωή μου, όλα όσα είχα να αφηγηθώ και καταλήξαμε σε αυτό το βιβλίο.

-Είχες δεύτερες σκέψεις; Είπες κάποια στιγμή, «μήπως να μην το κάνω»;

Μου πέρασε από το μυαλό. Αναρωτήθηκα «τι είμαι εγώ, για να τα πω όλα αυτά; Γιατί να μιλήσω; Ποιον αφορούν;». Είχα τις δικές μου ανασφάλειες, που γρήγορα τις ξεπέρασα. Είπα ότι «εγώ θα το κάνω! Όποιος θέλει ας το ακολουθήσει». Έτσι γίνεται και με τα τραγούδια. Όποιος θέλει ας το ακούσει. Δεν εκβιάζουμε κανέναν, δεν πιέζουμε κανέναν… Έστω σε έναν να αρέσει, έστω ένας να ταυτιστεί, είναι νίκη για εμάς…

-Φοβήθηκες τυχόν αρνητικά σχόλια;

Είμαι συνηθισμένος σε αρνητικά σχόλια. Είμαι συνηθισμένος και στις επιλογές μου και στους καλλιτέχνες γιατί είμαι εκτεθειμένος στην κριτική από πολλές πλευρές: για πράγματα που με αφορούν και για πράγματα που δεν με αφορούν. Είμαι εξοικειωμένος.

Στενοχωριέμαι, άνθρωπος είμαι. Βρίσκω τον τρόπο μου να το ξεπερνάω. Μιλάμε για τη δηλητηριώδη κριτική, η οποία φτάνει με σκοπό και στόχο να μου κόψει τη φόρα. Όχι! Δεν μου την κόβει τίποτα τη φόρα. Με στενοχωρεί, το ξεπερνάω και πάω παρακάτω.

-Ποιος ήταν ο πρώτος άνθρωπος από την Panik Records που του είπες για το βιβλίο;

Επειδή τότε ήταν η φάση της καραντίνας, οι επαφές δεν ήταν τόσο έντονες. Ο άνθρωπος που έτυχε να είμαστε πιο κοντά, όταν ξεκίνησε όλο αυτό είναι ο Κωνσταντίνος Αργυρός. Επειδή ετοιμάζαμε τον δίσκο του, κι επειδή κι εκείνος είναι ένας άνθρωπος που μοιράζεται ιδέες -δεν είναι δηλαδή μέσα σε ένα συγκεκριμένο μοτίβο-, είχα την οικειότητα να του το πω γιατί ήξερα ότι θα το καταλάβει.

Κάποιοι το έμαθαν όταν κυκλοφόρησε. Για παράδειγμα η Δέσποινα Βανδή. Είχαμε γυρίσματα για το Chart Show και με ρώτησε «καλά, γράφεις το βιβλίο και δεν μου το είχες πει τόσο καιρό;». Ήθελα να τελειώσει, ήθελα να μου αρέσει, και αφού μου αρέσει να το μοιράσω και να το διαφημίσω.

-Είσαι ένας άνθρωπος που έρχεσαι σε επαφή με νεαρά παιδιά. Τι σου λένε; Τι σου έχουν πει για το βιβλίο;

Είναι πολύ ωραίο όλο αυτό, γιατί εμένα με νοιάζει να έχω την επαφή μου με νέους ανθρώπους. Μ’ αρέσει να έχω επαφή με την κοινωνία. Είχα μέχρι πρότινος, γιατί μου έστελναν demo, τραγούδια, στίχους… Έχω μία διάδραση μέσα από τα social media, που πιστεύω ότι βοηθούν πολύ τη γενιά μας. Οπότε το γεγονός ότι όλο αυτό εξελίχθηκε και σε ένα άλλο κομμάτι, στο πιο motivation, που μπορείς να παρακινήσεις έναν άνθρωπο που δεν είναι μουσικός π.χ., να σηκωθεί από τον καναπέ του, να βγει έξω και να διεκδικήσει τη ζωή του εμένα μου αρέσει πάρα πολύ. Και το κάνω! Απαντάω και αφιερώνω χρόνο! Μου αρέσει να ακούω τον κόσμο και να παίρνω παραδείγματα.

Η δουλειά μας δεν είναι άσχετη με τον κόσμο. Μας νοιάζει να αρέσει και στον κόσμο. Μέσα, λοιπόν, από τη διάδραση, την επαφή και την παρουσία μας στην κοινωνία, καταλαβαίνεις τι θέλεις να κάνεις και που βρίσκεται το καθετί.

-Αν γυρνούσες τον χρόνο πίσω, τι θα έλεγες στον νεότερο εαυτό σου;

Θα του έλεγα «κάνε ακριβώς αυτά, που έκανες». Δεν θα άλλαζα τίποτα! Όλα αυτά που έκανα, με έφεραν εδώ. Και αυτό που είμαι σήμερα, μου αρέσει πάρα πολύ.

 

Ο λόγος απουσίας της Ελένης Φουρέιρα από την παρουσίαση του βιβλίου του

Όπως εξήγησε ο CEO και συνιδρυτής της Panik Records, η Ελένη Φουρέιρα δεν έδωσε το «παρών» στη βραδιά, καθώς «οι υποχρεώσεις της δεν της το επιτρέπουν! Ετοιμάζουμε μία μεγάλη περιοδεία το καλοκαίρι και τον international δίσκο της, ο οποίος θα κυκλοφορήσει τον Φεβρουάριο. Οι υποχρεώσεις της εντός και εκτός, είναι πολύ έντονες».

Ολοκληρώνοντας την κουβέντα μας, ο Γιώργος Αρσενάκος αποκάλυψε ότι έχουμε να περιμένουμε κι άλλα πράγματα, κι άλλες εκπλήξεις… «Δεν χαλαρώνω, θέλουμε να αναπτυχθούμε και σε άλλους κλάδους σχετικούς με τη μουσική, όπως είναι η τηλεόραση, το θέατρο, ο κινηματογράφος. Θέλουμε να αναπτυχθούμε και στις τηλεοπτικές πλατφόρμες, γι’ αυτό έχουμε φτιάξει το Panik tv. Θέλουμε να ασχολούμαστε με τη μουσική με την ίδια ένταση, θέλουμε να κάνουμε πολλά πράγματα»!

Φωτογραφίες: Πέτρος Χόντος για το TLIFE, NDP

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164