Site icon TLIFE

Γιώργος – Φαίη : Τι λένε για το συμβόλαιό τους, την πρεμιέρα τους, την Ελένη και τους Καραμερο-Χαριτάτους !

Με απίστευτη όρεξη και λαχτάρα για την αυριανή μεγάλη τους πρεμιέρα στο Mega με το ολοκαίνουργιο “Πρωινό Μou”, ο Γιώργος Λιάγκας και η Φαίη Σκορδά ,έδωσαν μία συνέντευξη ,όπου φρόντισαν να μιλήσουν για όλα και πιο συγκεκριμένα; Για όλα αυτά που έχουν ακούσει να λέγονται και να γράφονται για ΄κείνους όλο το καλοκαίρι και όχι μόνο… Μία συνέντευξη κατά την διάρκεια της οποίας είναι αφοπλιστικά …ειλικρινείς για τους πάντες και τα πάντα !

Αρχικά όταν έγινε η πρόταση, υπήρξε άγχος;

– Φαίη: Οταν μας το είπαν για πρώτη φορά, πίστεψα πως μας έκαναν πλάκα.

– Γιώργος: Αρχικά πρέπει να σου πω πως ήταν «όχι» όταν έγινε η πρόταση…

– Και «όχι» γιατί; Φοβηθήκατε;

– Γιώργος – Φαίη: Ε, ναι, το φοβηθήκαμε. Είπαμε τι θα γίνει τώρα; Θα βάλουμε την τηλεόραση στο σπίτι μας; Σιγά σιγά, όμως, μιλώντας και μεταξύ μας και με τους ανθρώπους του Mega, είδαμε ότι όλο αυτό το πράγμα της προσωπικής μας ζωής και της τηλεοπτικής μια χαρά μπορεί να διαχωριστεί. Είμαστε επαγγελματίες και οι δύο και οι δύο έχουμε μία πορεία γι’ αυτό και μας επέλεξαν. Σαφώς και το ένα πράγμα από το άλλο μπορεί να διαχωριστεί.

– Φαίη, εσύ αλήθεια, δεν αισθάνθηκες κολακευμένη όταν έφτασε στην πόρτα σου η πρόταση αυτή του Mega;

– Φαίη: Σαφέστατα και αισθάνθηκα κολακευμένη. Μετά το «TV 100», μετά το «TV Μακεδονία» και μετά το «Alter», όντως αυτή η πρόταση του Mega ήταν πραγματικά μεγάλη και πραγματικά πολύ τιμητική για μένα.

– Ξέρεις, μια τέτοια πρόταση πολλοί έχουν προσπαθήσει να την κερδίσουν και δεν τους έχει έρθει τελικά ποτέ στον δρόμο τους.

– Φαίη: Ισως γιατί την κυνήγησαν. Προσωπικά, ποτέ μου δεν έχω κυνηγήσει τίποτα… Ποτέ δεν έχω επιδιώξει κάτι… Οταν βάζεις τέτοιους στόχους, χάνεις την ουσία και τότε δεν είσαι καλός σε αυτό που κάνεις. Το πιστεύω αυτό πάρα πολύ… Καλύτερα είναι να λες πως αυτή μπορεί να είναι και η τελευταία μου χρονιά, παρά να καταστρώνεις μεγαλεπήβολα τηλεοπτικά σχέδια.

– Η μετακίνηση αυτή από το Alter στο Mega είναι η… εκδίκηση της ξανθιάς τηλε-κουτσομπόλας που «μεταμορφώνεται» σε οικοδέσποινα… καθώς πρέπει πρωινού σε κανάλι της πρώτης γραμμής;

– Φαίη: Οχι, καλέ… Και σου λέω «όχι», γιατί πρώτον δεν είχα ποτέ ενοχές γι’ αυτό που έκανα μέχρι τώρα και δεύτερον ποτέ δεν είχα κι απωθημένα. Οπότε δεν θεωρώ πως παίρνω καμία εκδίκηση. Από την πρώτη στιγμή έλεγα ότι αυτό που είμαι ως άνθρωπος και βγαίνει προς τα έξω, ότι αυτό που είμαι σαν παρουσιάστρια και βγαίνει προς τα έξω, μαζί με αυτή την ευγένεια και την αγωγή που πιστεύω πως διαθέτω δεν έχει… ώρα. Το ίδιο θα ήμουν, δηλαδή, το ίδιο θα λειτουργούσα αν με έβαζες το πρωί να κάνω τηλεόραση, αν με έβαζες το μεσημέρι, αν με έβαζες το βράδυ. Αυτό που είμαι από το σπίτι μου, είναι πολύ δυνατό για να αλλάξει εξαιτίας μίας π.χ. μίας μεσημεριανής εκπομπής, και αυτό συνεχίζει να ισχύει μέχρι και τώρα.

– Εσύ, Γιώργο, είσαι ένας άνθρωπος με μία πορεία στον δημοσιογραφικό χώρο και ξαφνικά βρίσκεσαι να κάνεις μέχρι και πρωινό. Σκέφτηκες ποτέ το «τι πάω να κάνω, τι ώρα και το τι θα μου σούρουν;»

– Γιώργος: Το…«τι θα μου σούρουν» ποτέ δεν με έχει απασχολήσει ούτε πρόκειται να με απασχολήσει και τώρα. Είμαι από τους ανθρώπους που την καλοπροαίρετη κριτική την αποδέχομαι και με έχει κάνει καλύτερο, οι άνθρωποι που με έχουν αδικήσει στην πορεία επίσης με έχουν κάνει καλύτερο, και η κακοπροαίρετη κριτική που υπάρχει απλώς δεν με αφορά.

– Αν σου πρότειναν να κάνεις το πρωινό μόνος σου, θα το έκανες;

– Γιώργος: Όχι, δεν θα το έκανα… Η παρουσία ενός ανθρώπου δίπλα μου που ξέρει καλύτερα από μένα το life-style και αυτού του τύπου την ψυχαγωγία και είναι και πιο… τσαχπίνης -γιατί εγώ δεν είμαι τσαχπίνης- με κάνει να αισθάνομαι ασφαλής. Από μένα ο άνθρωπος που αποφάσισε να με βάλει να κάνω πρωινό αγοράζει τη δημοσιογραφική και την τηλεοπτική μου εμπειρία και, αν θες, και την… ατάκα και το χιούμορ που έχω σαν άνθρωπος. Το πρωινό, όμως, θέλει και τσαχπινιά και μπρίο… Στοιχεία τα οποία έχει η Φαίη… Ετσι, αν δεν ήταν δίπλα μου, δεν θα μπορούσα να κάνω το πρωινό. Θεωρώ, λοιπόν, με άλλα λόγια πως ενώνουμε τις δυνάμεις μας.

– Φαίη: Προσωπικά διαφωνώ… Είσαι τσαχπίνης και πρέπει αυτό να το βγάλεις προς τα έξω.

– Επειδή έχουμε ακούσει γι’ αυτό το πρωινό τα… πάντα όλα, αυτό το πρωινό τι θα είναι; Θα είναι ριάλιτι, θα είναι πρόγραμμα real-life, θα είναι infotainment, τι θα είναι;

– Φαίη: Καλέ, πως θα κάναμε ριάλιτι; Με ποιους παίκτες; Τους ίδιους τους παρουσιαστές;

– Γιώργος: Αυτό το πρωινό θέλουμε να πιστεύουμε, έτσι όπως το έχουμε στήσει, ότι θα είναι το πιο μοντέρνο πρωινό απ’ όλα, το πιο φρέσκο απ’ όλα, θα υπάρχουν δόσεις ενημέρωσης και εννοείται και πολλή πολλή ψυχαγωγία, με αξιοπρέπεια πάντα και με πιο κριτική διάθεση φέτος σε σχέση με προηγούμενες χρονιές.

– Θα είναι δηλαδή μία infotainment πρωινή πρόταση;

– Γιώργος: Ο όρος infotainment είναι παρεξηγημένος στην Ελλάδα και δεν έχει υπάρξει μέχρι τώρα και εκπομπή infotainment στην εγχώρια αγορά. Ετσι, λοιπόν, ούτε η δική μας εκπομπή θα είναι αυτό που λέμε infotainment με την ακριβή έννοια της λέξης, όπως είναι στο εξωτερικό. Στα late night σόου infotainment του εξωτερικού τη μία μέρα μπορεί να δεις καλεσμένο τον Ομπάμα και την επομένη το κουνελάκι του Χιου Χέφνερ. Εδώ ακόμα δεν μπορούμε να υποστηρίξουμε μία τέτοια εκπομπή, υπάρχουν τηλεοπτικά στεγανά.

– Πιστεύεις, Φαίη, πως η άφιξη η δική σου αποενοχοποιεί το Mega απέναντι στο τηλε-κουτσομπολιό;

– Φαίη: Γιατί δεν κουτσομπολεύουν στο Mega; Τι έχει το κουτσομπολιό (γέλια); Να σου πω κάτι; Ποτέ δεν πίστευα στις γενικότητες από τη μία και στις ταμπέλες από την άλλη. Δηλαδή, από τη μία έχουμε τη μεσημεριανή ζώνη κι εκεί χωράνε τα πάντα και όλα αυτά που γίνανε στη μεσημεριανή ζώνη τα τελευταία 15 χρόνια, από την άλλη έχουμε και την πρωινή ζώνη και όλα αυτά που επίσης γίνανε τόσα χρόνια, οπότε και όλοι οι παρουσιαστές που πέρασαν κάποια στιγμή απ’ αυτό το τηλεοπτικό πόστο μπαίνουν σε ένα συγκεκριμένο καζάνι. Εγώ πιστεύω σε εμένα σαν κάτι ξεχωριστό… Τόσα χρόνια με έβλεπα σαν κάτι ξεχωριστό και αυτό το κατάλαβαν και οι τηλεθεατές. Δεν κάναμε μία από τα ίδια στο μεσημεριανό… Δεν είχαμε αυτό το κίτρινο… Εμείς μέσα από το «Μπλα Μπλα» ξεκινήσαμε να ασχολούμαστε με το τηλεοπτικό ρεπορτάζ και τώρα ασχολούνται όλοι!

– Χαρακτηρίστηκες το καλοκαίρι «παράπλευρη μεταγραφή» και ότι ουσιαστικά έρχεσαι στο Mega λόγω του Γιώργου. Σε πείραξε αυτό;

– Ναι, το ξέρω γιατί διαβάζω τα πάντα για να ενημερώνομαι και για να ξέρω τι λέγεται, τι γράφεται, τι ακούγεται. Εχω μάθει, όμως, όλα αυτά να τα αντιμετωπίζω ψύχραιμα και αντικειμενικά. Οπως κάθε αρχή, έτσι κι αυτή θα έχει τις δυσκολίες της. Το ξέρω πως δεν θα μας περιμένουν με στρωμένα τα κόκκινα χαλιά… Οπως δεν ήταν εύκολα για μένα τα πράγματα κι όταν κατέβηκα κι από τη Θεσσαλονίκη. Πάντως, σε γενικές γραμμές, παράπονα από τους δημοσιογράφους δεν έχω.

– Πιστεύεις, παρ’ όλα αυτά, πως η παρουσία του Γιώργου σου άνοιξε ευκολότερα την πόρτα; Και θέλω κι εσύ, Γιώργο, να μου πεις αν πιστεύεις πως έπαιξε ρόλο η παρουσία σου και η μέχρι τώρα συνεργασία σου με το Mega στο να έρθει και η Φαίη στο κανάλι.

– Γιώργος: Δεν θεωρώ ότι η επιλογή της Φαίης από τους ανθρώπους του Mega είναι κάτι που έχει να κάνει με τη σχέση μας, γιατί αν υποτίθεται ότι εμείς δεν θέλουμε να κάνουμε ριάλιτι την εκπομπή, πόσω μάλλον δεν θέλουν οι άνθρωποι του Mega. Είδαν στη Φαίη τα τηλεοπτικά χαρακτηριστικά που της έδιναν οι μετρήσεις οι περσινές, είδαν ότι είχε μία διείσδυση στα γυναικεία κοινά μεγαλύτερη από τις ανταγωνίστριές της και θαρρώ πως είδαν τόσο καιρό πως έκανε και τη δουλειά της με αξιοπρέπεια και χωρίς ακρότητες, γι’ αυτό και την επέλεξαν. Και, ανάμεσα σε όλα αυτά, υπάρχει φυσικά και το γεγονός πως, μέσα σε 4 χρόνια, από τελευταία έφτασε στο σημείο να βγαίνει πρώτη στη ζώνη της. Ε, όλα αυτά μαζί πιστεύω πως έκαναν κάποιους ανθρώπους να την σκεφτούν και να της κάνουν την σχετική πρόταση.

– Φαίη: Τέλος πάντων, νιώθω περίεργα να μιλάμε για μένα… Ευτυχώς δε, που έχουμε να κάνουμε με μία παράπλευρη μεταγραφή και όχι με μία παράπλευρη απώλεια (γέλια).

– Επίσης, ακούστηκε πως σας πήρανε… «πακέτο» στα λεφτά που κλείσατε. Πως η συμφωνία που υπογράψατε ήταν ας πούμε…οικογενειακός προϋπολογισμός.

– Φαίη: Αυτά τα πράγματα είναι αστεία να λέγονται και να αναπαράγονται…

– Γιώργος: Πληρωνόμαστε και οι δύο βάσει της πορείας μας και της προσωπικής συμφωνίας που κάναμε με το Mega. Και δεν έγινε καμία συμφωνία-πακέτο.

– Εκπτώσεις κάνατε;

– Γιώργος – Φαίη: Βεβαίως, στο πλαίσιο της οικονομικής κρίσης που χτυπάει και τα κανάλια. Ασε που πια αυτό δεν αποτελεί και… είδηση. Αν σου έλεγε κανείς πριν από έναν και ενάμιση χρόνο ότι δέχτηκε μείωση μισθού 10, 20 ή 30%, γινόταν χαμός! Ηταν τίτλος!

Τώρα πια αισθανόμαστε τυχεροί που έχουμε δουλειά και είμαστε σε αυτό τον χώρο. Τόσος κόσμος είναι εκτός και με επιτυχίες στο ενεργητικό τους.

– Και για να γυρίσουμε στη θεματολογία του πρωινού, θα σας κάνω κι εγώ την κλασική ερώτηση θα «πουλήσετε» την προσωπική σας ζωή μέσα από το «Πρωινό Μou»;

– Φαίη: Πόσο θα ενδιέφερε τον κόσμο να κάτσει να δει εμάς να βγάζουμε στον αέρα την προσωπική μας ζωή; Αντε θα μας έβλεπε μία φορά, θα μας έβλεπε δύο κι αυτό είναι όλο. Και άντε πες πως βρισκόταν ένα ζευγάρι που να δεχόταν να κάνει… ριάλιτι τη ζωή του. Πώς θα γινόταν αυτό; Δεν θα λειτουργούσαν πια σαν παρουσιαστές; Θα λειτουργούσαν σαν παίκτες;

– Γιώργος: Μέχρι τώρα και η Φαίη και εγώ, αν θεωρητικά έχουμε πετύχει σε αυτό τον χώρο, έχουμε πετύχει χωρίς να ξεπουλήσουμε τίποτα. Από την άλλη, δεν νομίζω ότι είναι το τηλεοπτικό τέλος και της Φαίης και το δικό μου αυτή η κοινή συνεργασία μας τώρα και ούτε σημαίνει πως από εδώ και στο εξής θα κάνουμε και μια ζωή μαζί εκπομπές. Θέλουμε να συνεχίσουμε την τηλεόραση και όχι κατ’ ανάγκη παρέα. Αν, λοιπόν, θέλαμε να πουλήσουμε την προσωπική μας ζωή και μόνο μέσα από το πρωινό, θα αναιρούσαμε με αυτή την κίνηση ό,τι έχουμε κάνει μέχρι τώρα ο καθένας ξεχωριστά, ενώ μία τέτοια κίνηση θα σήμαινε επίσης πως δεν πιστεύουμε και στον εαυτό μας για το τι θέλουμε να κάνουμε μελλοντικά. Οπότε αδικεί και εμένα και τη Φαίη αυτό το σενάριο που λέγεται και ακούγεται πως θα «πουλήσουμε» την προσωπική μας ζωή.

– Φαίη: Εαν κάναμε κάτι τέτοιο, θα ήταν σαν να διαγράφαμε ό,τι έχουμε κάνει μέχρι τώρα και σαν να λέγαμε πως εκτός από τη σχέση μας δεν έχουμε να πούμε και τίποτα άλλο στον κόσμο.

– Και με τον ανταγωνισμό πώς τα πάτε; Πιστεύετε ότι η παρουσία σας θα τα ταράξει για τα καλά τα πρωινά τηλεοπτικά νερά;

– Φαίη: Εχω μάθει πως πρέπει να κοιτάω και να ασχολούμαι μόνο με τη δική μου εκπομπή και όχι με τις άλλες. Αναλώνεσαι πάρα πολύ με το να κοιτάς τι κάνουν οι απέναντι. Το θεωρώ λάθος και μειονέκτημα γι’ αυτούς που το κάνουν.

– Οι απέναντι πάντως δεν σας σχολίασαν και με τα καλύτερα λόγια… Βγήκε ο Γιώργος Καραμέρος και είπε, ούτε λίγο ούτε πολύ, πως δεν περιμένουμε και καμιά κοσμογονία από το Mega με αυτό το πρωινό και πως μετά τον γάμο τους, τα σκάφη και τις διακοπές, τώρα ασχολούμαστε και με την εκπομπή…

– Γιώργος – Φαίη: Επειδή τα παιδιά είναι φίλοι μας και έχουμε άριστες σχέσεις, ειλικρινά θεωρούμε ότι κάποιο λάθος έχει γίνει. Ισως να έχουν απομονωθεί κάποιες δηλώσεις του Γιώργου ή, τέλος πάντων, πιστεύουμε ότι κάτι άλλο θα ήθελε να πει και απλώς χρησιμοποίησε τις λάθος λέξεις. Δεν μπορούμε να πιστέψουμε σε καμία περίπτωση πως τα παιδιά είπαν κάτι με το οποίο ήθελαν να μας θίξουν προσωπικά.

– Είδατε τις πρεμιέρες των πρωινών;

– Γιώργος – Φαίη: Εννοείται πως τις είδαμε, πλάκα κάνεις (γέλια);

– Και σας άρεσαν;

– Φαίη: Εμένα γενικά μου αρέσει η Ελένη. Μου αρέσει να την παρακολουθώ. Βέβαια, στην πρεμιέρα της η αλήθεια είναι πως περίμενα να δω κάτι πιο δυνατό. Οπως και να ‘χει, πάντως, τον «Καφέ με την Ελένη» θα τον δω γιατί είναι η Ελένη. Η άλλη εκπομπή στον ΑΝΤ1 τώρα, ήταν μία πολύ καλά δουλεμένη εκπομπή.

– Γιώργος: Σίγουρα η πρεμιέρα των παιδιών ήταν πιο δουλεμένη. Αναμφισβήτητα… Είχαν κέφι, είχαν φαντασία… Το είχαν δουλέψει πριν βγουν στον αέρα. Και επειδή μέχρι στιγμής οι Καραμερο-Χαριτάτοι κερδίζουν στη μάχη της τηλεθέασης, δίκαια κερδίζουν. Είναι πιο γρήγορη εκπομπή, πιο ολοκληρωμένη εκπομπή, πιο πολυθεματική εκπομπή. Οσο για την Ελένη; Η Ελένη είναι αυτό… Πουλάει τον εαυτό της! Τον πιο εμπορικό εαυτό στην ελληνική τηλεόραση.

ΠΗΓΗ : TV ΕΘΝΟΣ

© 2024 tlife.gr