Site icon TLIFE

Γιώργος Γεροντιδάκης: Ο Μελέτης από τις Άγριες Μέλισσες μας συστήνει τον σεφ αδελφό του

Ο Γιώργος Γεροντιδάκης είναι στις Άγριες Μέλισσες, ο “κακός” Μελέτης που όλοι αγαπήσαμε. Σήμερα ο ταλαντούχος ηθοποιός μας συστήνει τον αδελφό του Αλέξανδρο, ο οποίος είναι διακεκριμένος σεφ. Τα δυο αδέλφια ποζάρουν στο φωτογραφικό φακό του HELLO, και μιλάνε για τη ζωή τους στον Γιάννη Βίτσα.

Τους ενώνει μία αληθινά μεγάλη και ουσιαστική αγάπη με γεμάτη ανιδιοτέλεια, τρυφερότητα, στοργή και αλληλεγγύη. Ο Γιώργος Γεροντιδάκης συστήνει στο HELLO! το μικρότερο αδελφό του Αλέξανδρο και μιλούν για τις καίριες στιγμές της προσωπικής τους διαδρομής, τα παιδικά και εφηβικά τους χρόνια, το διαζύγιο των γονέων τους, τις σχέσεις τους την εργασιακή κακοποίηση αλλά και όλα όσα τους κάνουν να ονειρεύονται και να χαμογελούν.

Η πρώτη μου δουλειά ήταν σε ένα εστιατόριο στην Γλυφάδα. Ο chef ήταν βάναυσος. Με απαξίωνε. Δέχτηκα λεκτική βία. Με έβριζε και με υποτιμούσε. Τότε έμαθα ότι έτσι είναι ο κόσμος της κουζίνας. Το αντιμετώπισα με εγκαρτέρηση. Έχω δουλέψει από ταβέρνα, μέχρι και σε δύο αστέρων Michelin εστιατόρια. Έχω δει πώς είναι τόσο να ξευτιλίζει κάποιος ανθρώπους, όσο και να ξευτιλίζεται, λέει μεταξύ άλλων ο Αλέξανδρος Γεροντιδάκης

Σε σοκάρει η ομοβροντία καταγγελιών εργασιακού εκφοβισμού, λεκτικής, σωματικής και ψυχολογικής βίας από συναδέλφους σου;

ΓΙΩΡΓ. ΓΕΡΟΝΤ: Προσωπικά γνωρίζω δύο περιστατικά, το ένα από τα οποία έχει βγει στην επιφάνεια από την Ευδοκία Ρουμελιώτη. Τα 22 χρόνια που βρίσκομαι στον χώρο , στάθηκα τυχερός. Μου έχουν συμπεριφερθεί άψογα. Συνεργάστηκα με ανθρώπους που αγαπούσαν την δουλειά και δεν σκέπτονται με τέτοιο τρόπο. Μπορεί να μην έχω δεχτεί σεξουαλική παρενόχληση, αλλά το θέμα δεν είναι αυτό. Υπάρχει παθογένεια στην ελληνική κοινωνία, που μετρά δεκαετίες. Έχει δημιουργηθεί από τους παππούδες μας και μεταφέρθηκε στους γονείς μας. Μεγαλώσαμε με το τι θα πει ο κόσμος, η γειτονιά. Ευτυχώς η δική μας γενιά προσπαθεί να μη χάσει την ουσία και πετά το περιτύλιγμα. Είναι ό, τι πιο όμορφο και αισιόδοξο. Πρέπει να στηρίξουμε τους ανθρώπους που κακοποιήθηκαν, να τους ακούσουμε ουσιαστικά. Η τέχνη ανοίγει το παράθυρο για ένα μαγικό κόσμο δεν εξαπατά.. Ελπίζω και εύχομαι να βγουν στο φως αλήθειες , όχι μόνο για τους συγκεκριμένους ηθοποιούς, αλλά και για όλους όσοι έχουν κακοποιήσει ανθρώπους. Ευελπιστώ να ξεκινήσει η κάθαρση, γιατί όλο αυτό είναι σαν ιστός αράχνης.

Οι γονείς σας χώρισαν στα πρώτα έτη της ζωής σας. Θεωρείτε ότι σας επηρέασε αυτό;

ΓΙΩΡΓ. ΓΕΡΟΝΤ: Είχαμε την αμέριστη προσοχή και φροντίδα και των δύο.

ΑΛ. ΓΕΡΟΝΤ : Δεν μας επηρέασε ουσιαστικά γιατί οι γονείς μας γέμισαν με αγάπη. Ίσως το μόνο ιδιαίτερο ήταν το ότι σχεδόν κάθε Σαββατοκύριακο φεύγαμε από το σπίτι του ενός και πηγαίναμε στου άλλου. Με το που συνηθίζαμε μια κατάσταση, έπρεπε να αλλάξουμε ξανά.

 

Δηλαδή δεν στεναχώρησε το διαζύγιο των γονιών σας;

ΑΛ. ΓΕΡΟΝΤ : Εγώ μεγάλωσα με αυτή την συνθήκη, καθώς όταν χώρισαν ήμουν ενός έτους. Με τα χρόνια νομίζω ότι έχουμε χτίσει μια υγιή σχέση μεταξύ μας και περνάμε όλοι πολύ καλά.

ΓΙΩΡΓ. ΓΕΡΟΝΤ: Δεν αφέθηκε το περιθώριο να νιώσω κάτι. Βέβαια κάθε παιδί λειτουργεί διαφορετικά. Άλλος μπορεί να είχε χαθεί μέσα σε αυτή την κατάσταση… Εμάς αυτό το μικρό χάος μας βοήθησε να βρούμε τον δρόμο μας. Δημιουργήσαμε μόνοι μας τις συνθήκες. Ήμασταν σκληροί, πρώτα απ’ όλα με τον εαυτό μας, για να μπορέσουμε να αντέξουμε την οποιαδήποτε κατάσταση. Πιστεύαμε πως δεν θα έπρεπε να δείχνουμε στους γονείς μας ότι στεναχωριόμαστε. Επί της ουσίας αυτό που μας ενδιέφερε, ήταν να περνάμε όλοι καλά. Το διαζύγιο δεν είναι θέμα των παιδιών κι εμείς μεγαλώσαμε με αυτό το δεδομένο. Ξέραμε πως ο πατέρας μας και η μητέρα μας ζουν σε διαφορετικά σπίτια και περνάμε υπέροχα και στα δύο.

Αλέξανδρε πως προέκυψε η μαγειρική στη ζωή σου;

ΑΛ. ΓΕΡΟΝΤ : Η μητέρα μας λέει η οποία είναι pastry chef ισχυρίζεται ότι όταν τριών ετών την βοηθούσα με προθυμία στη μαγειρική. Γι’ αυτό δε νομίζω ότι απλώς συνέβη, δεν πιστεύω στην τύχη. Θεωρώ ότι είναι θέμα DNA.

Η πρώτη σου δουλειά;

ΑΛ. ΓΕΡΟΝΤ : Σε ένα εστιατόριο στην Γλυφάδα. Ο chef όμως ήταν βάναυσος. Με απαξίωνε, με έβριζε και με υποτιμούσε. Τότε βίωσα λεκτική βία και έμαθα ότι έτσι είναι ο κόσμος της κουζίνας.

Πώς το αντιμετώπισες;

ΑΛ. ΓΕΡΟΝΤ : Με εγκαρτέρηση. Μετρά το πως φιλτράρουμε στον εγκέφαλο μας την όποια συνθήκη. Έχω δουλέψει από ταβέρνα στη Γλυφάδα, μέχρι και σε εστιατόρια στο Λονδίνο δύο αστέρων Michelin. Έχω δει ανθρώπους να εξευτελίζουν και άλλους να εξευτελίζονται.

Δεν είναι επώδυνη η λεκτική βία;

ΑΛ. ΓΕΡΟΝΤ : Είναι αλλά στις κουζίνες δεν πρέπει να παίρνεις τίποτα προσωπικά.

Μιλάτε ο ένας στον άλλον για την προσωπική σας ζωή;

ΑΛ. ΓΕΡΟΝΤ : Λίγο μετά την εφηβεία ξεκινήσαμε να μιλάμε για τα ερωτικά μας.

ΓΙΩΡΓ. ΓΕΡΟΝΤ: Είμαστε οικογένεια στην οποία ο καθένας σηκώνει τον δικό του σταυρό. Αυτό που μου αρέσει στα αδέλφια μου και τους γονείς μου είναι ότι δεν χρειάζεται να πεις πολλά για να καταλάβουν αν είσαι καλά ή όχι με μία κίνηση μπορούν να με ηρεμήσουν. Ο Αλέξανδρος το έχει κάνει πολλές φορές στο παρελθόν. Οι στιγμές είναι που καθορίζουν μια σχέση και όχι η ανάλυση. Εμένα με ενδιαφέρει να είναι όλοι καλά. Δε μπλέκομαι στα χωράφια κανενός, ούτε επιθυμώ να μπερδεύονται στα δικά μου χωράφια.

Ζεις μόνος σου;

ΓΙΩΡΓ. ΓΕΡΟΝΤ: Μένω με την σύντροφό μου με την οποία έχουμε μια αρμονική σχέση.

Πως είναι λοιπόν η ιδανική σχέση;

ΓΙΩΡΓ. ΓΕΡΟΝΤ: Όμορφη και χαλαρή. Είναι πολύ σημαντικό να βλέπεις στα μάτια της συντρόφου σου ότι επιθυμεί να εξελιχθείς, να προοδεύσεις. Είναι υπέροχο να καλυτερεύεις ως άνθρωπος μέσα από μία σχέση. Πλέον παρατηρώ το βλέμμα των ανθρώπων όχι την εξωτερική εμφάνιση. Όσο ήμουν μικρότερος κοιτούσα την εικόνα γεμίζοντας τα κενά μου. Τώρα όμως δεν έχω κανένα τέτοιο κενό. Χαίρομαι που υπάρχει η σύντροφός μου στη ζωή μου, με την οποία καταλαβαινόμαστε ουσιαστικά.

Δες εδώ τη συνέντευξη του Γιώργου Γεροντιδάκη στο TLIFE

© 2024 tlife.gr