Μπουγάτσα στιγμής με τυρένια κρέμα

1 Ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Μια μπουγάτσα από τα χεράκια σου με μπόλικη ζάχαρη άχνη και μυρωδάτη κανέλα. Η Μυρσίνη Λαμπράκη σου εξηγεί πως κάθε συνταγή μπορεί να γίνει εύκολη, απλή και απολαυστική.

Συστατικά

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 1 κιλό μυζήθρα γλυκιά
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού μυζήθρα ξινή
  • 2 φλιτζάνια τσαγιού γάλα
  • 1 αυγό
  • 3 κουταλιές της σούπας κορν φλάουερ
  • 3 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη
  • Για το σερβίρισμα: ζάχαρη άχνη (προαιρετικά)
  • Κανέλα (προαιρετικά)
  • Για το ψήσιμο: 2 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη
  • 1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού σόδα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τη γλυκιά μυζήθρα μαζί με την ξινή. Σε μια κατσαρόλα με βαρύ πάτο βάζουμε ενάμισι φλιτζάνι γάλα και το ζεσταίνουμε
  • Στο μισό φλιτζάνι γάλα διαλύουμε το κορν φλάουερ και το ρίχνουμε στο υπόλοιπο γάλα που μόλις αρχίζει να βράζει
  • Ανακατεύουμε ζωηρά με μια ξύλινη κουτάλα και όταν αρχίσει η κρέμα να πήζει, κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά.
  • Τότε προσθέτουμε το αυγό χτυπημένο και μισή κουταλιά της σούπας μαργαρίνη, Ανακατεύουμε ζωηρά, ώστε να ενσωματωθούν στην κρέμα
  • Ενώνουμε την κρέμα με τα τυριά
  • Αλείφουμε με μαργαρίνη ένα ρηχό ταψί στρογγυλό ή παραλληλόγραμμο
  • Απλώνουμε τέσσερα φύλλα, επίσης αλειμμένα με μαργαρίνη μεταξύ τους
  • Απλώνετε από πάνω την κρέμα, η οποία δεν πρέπει να ξεπερνά σε πάχος τα 3 – 4 εκ.
  • Στρώνουμε από πάνω 4 – 5 ακόμα φύλλα, τα οποία αλείφουμε με μαργαρίνη επίσης πολύ καλά
  • Φέρνουμε προς τα μέσα τις άκρες που περισσεύουν από το ταψί. Χαράσσουμε ελαφρά με τη μύτη ενός μαχαιριού, χτυπάμε τη σόδα με τη  μαργαρίνη και περιχύνουμε την μπουγάτσα.
  • Ψήνουμε στους 180 oC για 40 – 45 λεπτά
  • Σερβίρουμε την μπουγάτσα ζεστή, πασπαλισμένη με λίγη ζάχαρη και κανέλα

Tip


Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164