Site icon TLIFE

Γιώργος Τράγκας: Απορρίφθηκε το αίτημα της συζύγου του Μαρίας Καρρά για την κληρονομιά του

Στα δικαστήρια του Μονακό εκτυλίχθηκε ένα ακόμη επεισόδιο του θρίλερ γύρω από την αμύθητη περιουσία που άφησε πίσω του ο Γιώργος Τράγκας και την εδώ και δυόμισι χρόνια σκληρή διαμάχη των δύο κληρονόμων του: του γιου του, Γιάννη Τράγκα, και της χήρας του, Μαρίας Καρρά, που ζητούσε να αναγνωριστεί ως η μοναδική κληρονόμος του αείμνηστου δημοσιογράφου και εκδότη.

Το δικαστήριο στο Μονακό, ελλείψει στοιχείων, απέρριψε τα αιτήματα της Μαρίας Καρρά, η οποία ζητούσε να μεταφερθεί η υπόθεση της κληρονομικής διαδοχής του εκλιπόντος συζύγου της από τα ελληνικά δικαστήρια σε αυτά του Μονακό. Επίσης, ζητούσε τον αποκλεισμό του Γιάννη Τράγκα, ώστε να υπάρξει μονομερής αποδοχή της κληρονομιάς από την ίδια. Το δικαστήριο έδωσε προθεσμία στη Μαρία Καρρά να προσκομίσει στοιχεία που να πιστοποιούν κατηγορηματικά τη διεθνή δικαιοδοσία και την υλική αρμοδιότητα των δικαστηρίων του Μονακό.

Στη δίκη κατέθεσε πολυσέλιδη παρέμβαση και το ελληνικό Δημόσιο, όπου υποστηρίζει γιατί δεν πρέπει να μεταφερθεί η υπόθεση της κληρονομικής διαδοχής από την Ελλάδα στο Μονακό. Όπως είχε αναφέρει ο δικηγόρος του γιου Τράγκα, Νίκος Αγαπηνός, η υπόθεση μεταφέρθηκε στα δικαστήρια του Μονακό κατόπιν προσπάθειας της Μαρίας Καρρά.

Ωστόσο, αυτό προϋποθέτει πως ο Γιώργος Τράγκας, κατά το χρόνο του θανάτου του, «είχε συνήθη διαμονή, όπως λέει ο νόμος, στο Μονακό», κάτι που αμφισβητείται από τις ελληνικές αρχές, «αφού ο Γιώργος Τράγκας ήταν εν ενεργεία αρχηγός πολιτικού κόμματος, με πολλαπλές παρουσίες σε ραδιοφωνικούς σταθμούς κ.λπ. Ανεξάρτητα από αυτό, ένα δεύτερο θέμα είναι ότι βάσει της διαθήκης του Γιώργου Τράγκα, θα πρέπει να εφαρμοστεί το ελληνικό δίκαιο».

«Εδώ υπάρχει το δημόσιο συμφέρον. Υπάρχει φορολογικός έλεγχος, το Δημόσιο φαίνεται να είναι πιστωτής, υπάρχει η διάταξη της Αρχής για την Καταπολέμηση της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματική Δραστηριότητα για τη δέσμευση του συνόλου της περιουσίας της κ. Καρρά. Η κ. Καρρά είναι υπόδικη, είναι με εγγύηση εκτός φυλακής. Τα δικαστήρια του Μονακό είναι αποστασιοποιημένα και αποξενωμένα από αυτά τα δεδομένα και την περιρρέουσα ατμόσφαιρα. Γι’ αυτό, η πλευρά του Γιάννη Τράγκα ενημέρωσε το ελληνικό Δημόσιο για αυτή τη δίκη, προκειμένου να παρέμβει και να διαφυλάξει τα συμφέροντά του, όπως έχει υποχρέωση απέναντι στους Έλληνες πολίτες».

Η τελευταία σύζυγος του εκλιπόντος δημοσιογράφου έχει ήδη χάσει δύο δίκες στο Πρωτοδικείο Αμαρουσίου, το οποίο διέταξε την προσωρινή παύση πληρωμών με χρήματα της κληρονομιάς από τον Ελβετό συνεκτελεστή της διαθήκης, Ιβό Οτάβιο Φρανσεσκόν, ο οποίος δεν ενημέρωνε τον Έλληνα συνάδελφό του. Έπειτα από αυτό, η Μαρία Καρρά κατέφυγε στα δικαστήρια του Μονακό, ζητώντας να αναγνωριστεί ως κληρονόμος με βάση το δίκαιο του Πριγκιπάτου, χωρίς τη συγκατάθεση και την υπογραφή του γιου Τράγκα.

Πηγή: OnTime

 

© 2024 tlife.gr