Την περασμένη Κυριακή η ψυχολόγος την άτυχης Καρολάιν, που δολοφονήθηκε μπροστά στα μάτια του μωρού της πριν από λίγες μέρες μίλησε στο Πρώτο Θέμα για την σχέση του ζευγαριού, λέγοντας πόσο αγαπημένο ήταν αλλά και για άλλες λεπτομέρειες που αφορούσε την προσωπική της ζωή. Διάβασε εδώ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Η συνέντευξη αυτή προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις και κυρίως στο χώρο των ψυχολόγων οι οποίοι μίλησαν για καταπάτηση της δεοντολογίας του επαγγέλματος.
Όπως είδαμε στο Live News, το απόγευμα της Παρασκευής, ο Σύλλογος Ελλήνων Ψυχολόγων, αναμένεται να ακολουθήσει τη νομική οδό, εάν μέχρι τη ερχόμενη Δευτέρα δε λάβει από την Ελένη Μυλωνοπούλου που αναφέρεται ως η ψυχολόγος της 20χρονης Καρολάιν, το πτυχίο ΑΕΙ και την άδεια ασκήσεως του επαγγέλματός της.
Στην ανακοίνωση μάλιστα του συλλόγου, αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Η αντιποίηση του επαγγέλματος του Ψυχολόγου αποτελεί ποινικό αδίκημα και τιμωρείται από τον νόμο».
Όπως σημειώνει η Τέσσα Χριστοδούλου, κλινική ψυχολόγος, νευροψυχολόγος, «εφόσον δεν έχει πτυχίο ψυχολογίας, δεν μπορεί να είναι ψυχολόγος».
«Έχει κάνει κάποια επιμορφωτικά σεμινάρια στο ΕΚΠΑ αλλά δεν μπορεί από αυτό να γίνει ψυχολόγος».
Η κ. Χριστοδούλου σημείωσε πως και στους κύκλους των επαγγελματιών, η συγκεκριμένη δεν ήταν γνωστή.
«Κανένας δεν την γνωρίζει», σημειώνει. Αίσθηση προκαλεί ωστόσο και μια άλλη ανακοίνωση η οποία κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο και ελέγχεται η γνησιότητά της. Σύμφωνα με το έγγραφο αυτό, η Μεγάλη Στοά της Ελλάδας, αφαιρεί από την κ.. Μυλωνοπούλου την τεκτονική ιδιότητα, καθώς ήταν μέλος της, κάνοντας λόγο για σωρεία τεκτονικών παραβάσεων οι οποίες σχετίζονται με τον Ποινικό Κώδικα.
Ωστόσο, κοιτώντας πιο προσεκτικά το έγγραφο αυτό, βλέπουμε ότι έχει ημερομηνία από το 2018 και όχι σημερινή.
«Η Ελένη Μυλωνόπουλου – Τσάτση παρέστησε ψευδώς σε όσους συναναστρέφεται μέσα στους κόλπους της Μεγάλης Στοάς ότι είναι Ιατρός, με ειδικότητα μαιευτήρα – γυναικολόγου, σπουδάσασα εις Πανεπιστήμιο της Ρουμανίας το οποίο και κατονομάζει στο αναρτημένο βιογραφικό της» αναφέρουν χαρακτηριστικά οι Έλληνες μασόνοι. Υπογραμμίζεται πως η Μεγάλη Στοά της Ελλάδος αναφέρεται στην ιδιότητα της συγκεκριμένης γυναίκας ως μαία, ενώ δε μιλούν για το κατά πόσο η ίδια έχει σπουδάσει Ψυχολογία.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ