ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
– Πώς ήταν ένας χρόνος εκτός τηλεόρασης; Σας φάνηκε ότι κράτησε πολύ;
«Οχι, δεν μου φάνηκε πολύ. Ολοι αναρωτιόντουσαν τι έχει συμβεί. Αν έχω καταστραφεί. Είναι αστείο όταν μιλάμε για αγρανάπαυση ύστερα από 19 χρόνια συνεχόμενης παρουσίας να γίνονται τέτοιες εικασίες. Ενιωσα ότι έπρεπε να κάνω μια στάση, να αποστασιοποιηθώ, να δω τι έχει συμβεί. Το έκανα και ευτυχώς βρέθηκα σε έναν σταθμό που μου είπε “μπορείς να καθήσεις”. Θα παίρνεις κάποια χρήματα και κάποια στιγμή επιστρέφεις».
– Σε αυτό το διάστημα κάνατε αυτοκριτική ή απλά επιλέξατε να ξεκουραστείτε;
«Προτίμησα να αδειάσω το κεφάλι μου, άρχισα να βλέπω πιο καθαρά για ποιον λόγο κάνω κάποια πράγματα και τι ακριβώς συμβαίνει. Νομίζω ότι μου έφυγε η τρομερή πίεση να κάνω κάθε χρόνο κάτι. Δεν είναι αυτό για εμένα πια. Η τηλεόραση είναι για να εμφανίζεσαι, να κάνεις αυτό που πρέπει να κάνεις εκείνη τη στιγμή και να σκέφτεσαι ότι ουκ εν τω πολλώ το ευ».
– Νιώσατε δηλαδή πίεση και ότι κάνατε πολλά πράγματα ταυτόχρονα;
«Σταμάτησα να το απολαμβάνω κάποια στιγμή. Εγινε πλέον μια κατάσταση που το έκανα για να το κάνω. Το “πρέπει να το κάνω” δεν πρέπει να υπάρχει στην τηλεόραση. Οχι ότι δεν θα ξανασυμβεί στο μέλλον να βρεθώ και με δύο εκπομπές- δεν θέλω να λέω μεγάλες κουβέντες-, αλλά δεν θα μπορέσω να το ξανακάνω για μεγάλο χρονικό διάστημα. Είμαι 36 ετών, δεν είναι θέμα αντοχής. Αλλά πλέον θέλω να προσέχω και να κάνω αυτά που θέλω να κάνω»…
– Πάντως σταθήκατε τυχερός.Είναι πολυτέλεια- ειδικά στις μέρες μαςνα κάθεσαι και να πληρώνεσαι…
«Αυτό δεν έχει να κάνει με την τύχη. Μην μπούμε σε αυτή τη διαδικασία, γιατί θα μπούμε σε οικονομικούς όρους και σε συζητήσεις για το τι προσφέρεις, τι σου δίνουν, τι έχει συμβεί όλα αυτά τα χρόνια. Είμαι μία δεκαετία στο κανάλι και συνέβησαν ωραία πράγματα, οπότε υπάρχει καλή επικοινωνία. Ακούγεται πολυτέλεια, αλλά κανείς δεν ξέρει τι συμβαίνει ανάμεσα σ΄ εμένα και το κανάλι, τι έπαιρνα και για ποιον λόγο τα πήρα».
– Το «Αναζητώντας την επιτυχία» είχε προγραμματιστεί από την αρχή να γίνει σε μία εκπομπή;
«Ναι, και ήταν δική μου ιδέα. Υστερα από καιρό έκανα κάτι για το οποίο δεν με ενδιέφερε η τηλεθέαση. Ηξερα εξαρχής πως βάζοντας τον Γραμμένο και τον Δασκαλάκη δεν ήταν εμπορικό, αυτά τα πρόσωπα δεν θα έφερναν κόσμο. Δεν με ενδιέφεραν τα νούμερα, ήθελα να δώσουμε το στίγμα της επιτυχίας. Βρέθηκαν κάποιοι να πουν πώς στο καλό τα συνδύασα. Αν ήθελα να κάνω νούμερα, θα άφηνα ώρες τον Χέφνερ και τον Ρουβά, αλλά δεν ήθελα αυτό».
– Εσείς νιώθετε επιτυχημένος;
«Ναι, νομίζω ότι κάποιες εποχές ένιωσα πως κατάφερα αυτό που ήθελα. Ομως αυτό έχει πορεία μπροστά του. Οι Αμερικανοί λένε για τους τηλεπαρουσιαστές ότι είσαι τόσο καλός όσο η τελευταία σου δουλειά. Οπότε αυτό τα γκρεμίζει όλα. Αν φτάσεις τους στόχους σου, τότε τη γεύεσαι την επιτυχία εσύ προσωπικά. Για τους άλλους μπορεί να μη θεωρηθείς ποτέ επιτυχημένος».
– Παλαιότερα ο Πέτρος Μπούτος είχε πει ότι για να επιστρέψετε θα έπρεπε να βρεθεί το κόνσεπτ εκείνο που θα σας πήγαινε ένα βήμα μπροστά.Το «Μillion drop» είναι κάτι τέτοιο;
«Είναι η πρώτη φορά εδώ και είκοσι χρόνια που γίνεται ζωντανό τηλεπαιχνίδι στην Ελλάδα. Από την άλλη, το να σε πάει κάτι παρακάτω είναι θεωρητικό. Ολα αυτά τα χρόνια έχω παρουσιάσει πολλά και διαφορετικά είδη εκπομπών. Δεν ξέρω τι είναι αυτό που θα πήγαινε… παρακάτω. Μέσα στο μυαλό μου το έχω το κόνσεπτ, αλλά λόγω της εποχής μπορεί να μη γίνεται. Ξέρω τι ήταν αυτό που θα μπορούσε να με πάει παρακάτω, αλλά λόγω οικονομικών δεν μπορεί να γίνει».
– Κάποια στιγμή στην εκπομπή «Πρωινή Μελέτη» είπατε ότι ενδεχομένως να χρειαστεί να ξυπνάτε νωρίς το πρωί. Αυτό μεταφράζεται ως επιστροφή στην πρωινή ζώνη ή είπατε μια ατάκα για να προκαλέσετε συζητήσεις; «Εννοούσα το πρωινό ξύπνημα λόγω ραδιοφώνου. Απλά δεν μπόρεσα να το εξηγήσω γιατί το μήνυμά μου ήταν μαγνητοφωνημένο. Ομως όλη μου η διάθεση για το πρωινό υπάρχει. Το πρωινό για εμένα είναι ανοιχτός λογαριασμός. Μου αρέσει πάρα πολύ»
«Αμεσα θα ήθελα να κάνω την ταξιδιωτική εκπομπή. Το πρωινό θα ήθελα να το ξανακάνω, μου αρέσει πολύ».
– Κόντρα απέναντι σε συνεργάτες σας;
«Οχι, σε ανθρώπους που ασχολούνται γενικά με την τηλεόραση. Στην Ελλάδα συμβαίνει το εξής καταπληκτικό: άνθρωποι που δεν γνωρίζουν από τηλεόραση επικρίνουν ανθρώπους της τηλεόρασης. Σε καμία δουλειά δεν γίνεται αυτό».
– Δηλαδή όσοι βρίσκονται στην τηλεόραση, ποια σχολή τηλεόρασης τελείωσαν; Τη σχολή παρουσιαστών ή τη σχολή πανελιστών;
«Η εμπειρία είναι παράγοντας που παράγει μάθηση. Το ΄90 δεν υπήρχαν σχολές, απλά μπήκαμε στην αρένα. Τώρα υπάρχουν πολλές και καλές σχολές».
– Εχετε ταυτιστεί με το Μega. Εξετάζετε το ενδεχόμενο να μετακομίσετε σε άλλο κανάλι;
«Κλείνω μία δεκαετία. Υπάρχουν όλες οι περιπτώσεις. Το συμβόλαιό μου τελειώνει τον Ιούνιο, θα κάνω με το Μega μια συζήτηση, και σύντομα μάλιστα. Θα δώσω προτεραιότητα στο Μega γιατί είναι ο εργοδότης μου. Αν δεν συμφωνήσουμε, θα δω πού θα πάω».
– Τι δεν πήγε καλά με την πεντάδα του «Ομορφου κόσμου» πέρυσι;
«Αυτό όλο είναι πρόγραμμα που χρειάζεται υπομονή. Ο κόσμος για να βάλει καθημερινά κάποιον στο σπίτι του πρέπει να έχει δει δείγματα δουλειάς καθημερινά».
– Ο Καραμέρος και ο Χαριτάτος πώς πέτυχαν;
«Εδιναν παρουσία κάθε καλοκαίρι. Εδειξαν μεγάλη εργατικότητα κάθε καλοκαίρι και ανέπτυξαν σχέση με τον κόσμο. Εχει να κάνει με το πόσο είσαι στην καρδιά και στο μυαλό του κόσμου».
– Αρα λοιπόν ο Γιώργος Λιάγκας και η Φαίη Σκορδά ξεκινούν με αβαντάζ…
«Ναι, ξεκινούν με αβαντάζ, τους γνωρίζει ο κόσμος. Θα τους δουν από περιέργεια, ενώ η πεντάδα έπρεπε να αποδείξει ότι αξίζει για να τη δεις».
– Ο πιο ισχυρός παίκτης της πρωινής ζώνης ποιος είναι;
«Ο Καραμέρος και ο Χαριτάτος έχουν τη φόρα της περυσινής επιτυχίας, η Ελένη Μενεγάκη είναι σταθερή αξία και ο Γιώργος με τη Φαίη είναι το καινούργιο».
– Το «Υou man» θα το παρουσιάζατε;
«Δεν ξέρω καν πώς θα είναι, ειλικρινά σας το λέω».
– Τουρκικά σίριαλ βλέπετε;
«Οχι, βλέπω όμως ινδικά. Και θυμηθείτε που σας το λέω, κάποια στιγμή θα γίνουν και αυτά μόδα».
ΠΗΓΗ : ΒΗΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ