Μπορεί το τελευταίο διάστημα η ζωή του να ήταν ιδιαίτερα περιπετειώδης, με τη σύλληψη, την παραμονή στις φυλακές Κορυδαλλού και την επεισοδιακή αποφυλάκισή του, ο Λάκης Γαβαλάς όμως από μικρός είχε καταφέρει να κλέψει τις εντυπώσεις.
Όπως διαβάζουμε στην Espresso, ο Λάκης Γαβαλάς, γιος του Διονύση Γαβαλά, ενός μάγκα μηχανουργού από τον Κορυδαλλό, ήταν ένα αδύνατο, μετρίου αναστήματος παιδί, ευγενής και πάντα καλοντυμένος. Δεν ήταν από τους καλούς μαθητές αλλά τα κατάφερνε στα μαθήματα.
Στα διαλείμματα δεν έπαιζε βόλεϊ με τους συμμαθητές του, ούτε χοροπηδούσε κάτω από τις μπασκέτες, όπως όλα τα αγόρια, στην “Ελληνογαλλική Σχολή Αρρένων”. Στη γυμναστική ήταν ιδιαίτερα καλός, αλλά δεν του άρεσε η βαρβαρότητα των σπορ και προτιμούσε να μένει μακριά από τα άλλα αγόρια που έπαιζαν και να διαβάζει περιοδικά ποικίλης ύλης.
Από την Δ’ Γυμνασίου, ο κυρ-Διονύσης, ο “Νιόνιος” για τους φίλους του, πήρε τον Λάκη στη δουλειά στο μηχανουργείο. Μια αξιοπρεπέστατη και αποδοτική βιοτεχνία, που επισκεύαζε κυρίως μπουλντόζες. Ο νεαρός που είχε όμως άλλες βλέψεις και όνειρα, με το ζόρι ανεχόταν να φοράει τη φόρμα του μηχανουργού. Την περισσότερη ώρα είχε κολλημένο στο αφτί το τρανζίστορ, άκουγε ξένη μουσική και εκτελούσε χορευτικές φιγούρες. Μάταια ο πατέρας του προσπαθούσε να τον παροτρύνει να γίνει διάδοχός του στο μαγαζί.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ο Λάκης, όμως, είχε ήδη αποφασίσει ότι θέλει να ασχοληθεί με τον καλλιτεχνικό χώρο. Η πιο ιστορική σύγκρουση με τον πατέρα του ήταν όταν ο Λάκης αρνήθηκε έντονα να ασχοληθεί με τη δουλειά του μηχανουργού. Ο πατέρας του τότε τον έδεσε στο “παλάγκο” και τον σήκωσε ψηλά με την αλυσίδα.
“Ρε τι θα κάνω με εσένα”, του έλεγε και εκείνος απαντούσε πως ό,τι και να κάνει εκείνος θα γίνει Σειληνός. Έτσι ο Mr Lak γράφτηκε στη σχολή μπαλέτου, ασχολήθηκε με το χορό και μετέπειτα γνώρισε τον Γιώργο Νταλάρα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ