Μπορεί παλιά να σπάνιζαν οι ειδήσεις που αφορούν στην εγκληματικότητα στην Ελλάδα αλλά δυστυχώς στις μέρες μας δεν τις προλαβαίνουμε. Τι πρέπει να προσέξεις για να αποφύγεις τους ανεπιθύμητους “επισκέπτες”; Το ποσοστό της εγκληματικότητας δυστυχώς τα τελευταία τρία χρόνια έχει ανέβει κατά πολύ!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Η κυρία Σπυριδούλα όπως έχει εξομολογηθεί στο TLIFE, είναι μία απο τις παθούσες που φρόντισε να βάλει μυαλό αλλά και… πόρτα ασφαλείας μετά από τις κακές επισκέψεις…
Οι μαρτυρίες και οι περιπτώσεις είναι χιλιάδες, όπως και οι ληστείς άλλωστε… Και μπορεί αρχικά μπορεί να φοβόμασταν κυρίως τις περιόδους που φεύγαμε για διακοπές αλλά πλέον τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά αφού μπορεί να πας να αγοράσεις το ψωμί της ημέρας και γυρίζοντας να βρεις το σπίτι σου… άδειο!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Κάποιοι τρόποι που μπορείς να αποφύγεις τα κακά μαντάτα της ληστείας, είναι αυτοί παρακάτω, που μπορείς να τους εφαρμόζεις είτε λείπεις για πολλές μέρες, είτε για μικρό χρονικό διάστημα.
Τοποθέτησε στην κύρια είσοδο της πολυκατοικίας μηχανισμό αυτόματου κλεισίματος πόρτας.
-
Κλειδωσε την κύρια πόρτα/τις κύριες πόρτες του διαμερίσματος με κλειδιά ασφαλείας.
-
Κλείδωσε πάντα όταν φεύγεις ακόμα κι αν πρόκειται να απουσιάσεις για μικρό χρονικό διάστημα.
-
Μην αφήνεις ποτέ την κύρια είσοδο ανοιχτή με στηρίγματα και πρόσεχε ιδιαίτερα αν θα σε ακολουθήσει κάποιος μέσα στο κτίριο.
-
Εγκατέστησε ένα σύστημα συναγερμού ή ασφάλειας.
-
Τα συστήματα ασφαλείας της κύριας εισόδου (θυροτηλέφωνο με οπτική εικόνα) πρέπει να σου επιτρέπουν να αναγνωρίζεις και να ελέγχεις τους επισκέπτες σου. Μην ανοίγεις ποτέ την πόρτα σου χωρίς να βεβαιωθείς ότι αναγνωρίζεις τον επισκέπτη.
-
Μην αφήνεις ποτέ τις πόρτες κινδύνου ανοιχτές με στηρίγματα.
-
Μην αφήνεις ποτέ ξεκλείδωτες ή ανοιχτές τις πόρτες και τα παράθυρα των μπαλκονιών ακόμα και αν κάνει ζέστη.
-
Μην δίνεις εφεδρικά κλειδιά του κτιρίου ή του διαμερίσματός σου σε εργάτες, καθαρίστριες, μπέιμπυ σίτερς ή φίλους.
-
Όταν μετακομίζεις να αλλάζεις τις κλειδαριές και τα κλειδιά.
-
Μην αφήνεις δεύτερα κλειδιά της κατοικίας σου κάτω από γλάστρες και χαλάκια.
-
Μην αφήνεις ποτέ μεγάλα χρηματικά ποσά ή αντικείμενα αξίας στο σπίτι σου και μην γνωστοποιείς στον κοινωνικό και επαγγελματικό σου περίγυρο τα περιουσιακά στοιχεία που φυλάσσεις στην οικία σου.
-
Τα γκαράζ και οι αποθηκευτικοί χώροι είναι στόχος
Δες αναλυτικά όλα τα στατιστικά στοιχεία της επικράτειας για την εγκληματικότητα για τη χρονιά του 2010, εδώ!
Για να βγάλεις το σύνολο κάνεις πρόσθεση την κατηγορία “τελέστηκαν” του κάθε μήνα. Δυστυχώς τα σύνολα δεν είναι και τόσο ενθαρρυντικά, αλλά ας ελπίσουμε ότι με τη μεγαλύτερη δυνατή προσπάθεια από την πλευρά μας και από αυτή της ελληνικής αστυνομίας θα καταφέρουμε να μειώσουμε τους αριθμούς.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ