Site icon TLIFE

Η Ιφιγένεια Τζόλα στο TLIFE: «Για να γράφουν ότι έχω σχέση με τον συμπρωταγωνιστή μου, μάλλον κάνω καλά τη δουλειά μου»

Η φετινή τηλεοπτική σεζόν βρίσκει την Ιφιγένεια Τζόλα να πρωταγωνιστεί για ακόμη μια χρονιά στην επιτυχημένη σειρά του MEGA, “Η Γη της Ελιάς“. Τα βήματά της στην υποκριτική ξεκίνησαν, όταν ήταν μόλις 8 ετών και από πολύ νωρίς κατάλαβε πως η ενασχόλησή της με αυτό το αντικείμενο είναι που την κάνει ευτυχισμένη.

Μιλώντας στο TLIFE, η Ιφιγένεια Τζόλα, με ένα μόνιμο χαμόγελο ζωγραφισμένο στο πρόσωπό της,  αναφέρεται με περίσσεια αγάπη για τη δουλειά της, αποκαλύπτει πώς είναι να μοιράζει τη ζωή της ανάμεσα σε Αθήνα  και Μάνη, στους φίλους της που είναι δίπλα της σε όλα και σχολιάζει με χιούμορ τα δημοσιεύματα που τη θέλουν σε σχέση με τον συμπρωταγωνιστή της Διονύση Παπανδρέου.

Ιφιγένεια, για ακόμη μια χρονιά σε βλέπουμε στη “Γη της Ελιάς”, πως είναι να συνεργάζεσαι με τον Ανδρέα Γεωργίου, τον Κούλλη Νικολάου και τη Βάνα Δημητρίου;

Η συνεργασία μου μαζί τους είναι υπέροχη. Είναι ένα δώρο για μένα. Θεωρώ τιμή μου να συνεργάζομαι μαζί τους για τέταρτη χρονιά.
Συνεργάστηκα μαζί τους και στις “8 λέξεις”. Μπαίνοντας λοιπόν στον τέταρτο χρόνο συνεργασίας, αυτό που έχω να πω είναι πως πρόκειται για εξαιρετικούς ανθρώπους. Το κλίμα στα γυρίσματα είναι υπέροχο. Τους ευχαριστώ που μου έδωσαν την ευκαιρία να βρίσκομαι κοντά τους όλα αυτά τα χρόνια.

Πώς προέκυψε αυτή η συνεργασία;

Όταν είχε έρθει ο Ανδρέας στην Αθήνα για να κάνει casting για τις “8 λέξεις”, είχε βάλει ένα post στο instagram στο οποίο ανέφερε ότι αναζητά κόσμο. Έστειλα λοιπόν το βιογραφικό μου, πέρασα από casting και στη συνέχεια μου ανακοίνωσε ότι θα ήθελε να συνεργαστούμε. Έτσι ξεκίνησε το ταξίδι της συνεργασίας μας.

Η “Γη της Ελιάς” φέτος συνεχίζεται για δεύτερη σεζόν και παρά τον μεγάλο ανταγωνισμό σημειώνει μεγάλη επιτυχία…

Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη που ο κόσμος έχει αγαπήσει τη δουλειά μας. Δουλεύουμε όλοι με πολλή αγάπη και μεράκι γι’ αυτή τη δουλειά γιατί θέλουμε να δώσουμε στον κόσμο το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και φυσικά να λάβουμε την ανταπόκρισή του. Το ότι έχει αγαπηθεί τόσο αυτή η σειρά, είναι το δώρο μας για όλο τον κόπο που καταβάλουμε.

Σε σταματάει ο κόσμος στον δρόμο για να σου μιλήσει για τη σειρά;

Ναι, συμβαίνει και είναι πολύ όμορφο. Ο κόσμος που με προσεγγίζει για να μου μιλήσει για τον ρόλο μου στη σειρά, το κάνει με τόση αγάπη… Χαίρομαι όταν συμβαίνει αυτό γιατί βλέπω ότι η δουλειά μου αρέσει αλλά και γιατί βλέπω ότι μέσω της σειράς υπάρχει κόσμος που ξεχνιέται, έστω και για λίγο.

Η σειρά προβάλλεται και στην Κύπρο. Εκεί υπάρχει η ίδια ανταπόκριση:

Πράγματι η σειρά προβάλλεται και στην Κύπρο και αγάπη που λαμβάνουμε από τον κόσμο εκεί είναι εξίσου μεγάλη.

Στη σειρά υποδύεσαι την Βασιλική. Υπάρχουν κοινά ανάμεσα στη Βασιλική και την Ιφιγένεια;

Η αλήθεια είναι πως όταν ξεκίνησε η σειρά, δεν είχα σχεδόν κανένα κοινό με τη Βασιλική.

Ήταν κάτι που σε δυσκόλεψε αυτό;

Σίγουρα ήταν μια πρόκληση για εμένα. Ήθελα όμως να δοκιμάσω τον εαυτο μου και να δω κατά πόσο μπορώ να ξεφύγω από τον χαρακτήρα της Ιφιγένειας. Η Βασιλική στην αρχή ήταν μια κοπέλα πολύ ευαίσθητη που δυσκολευόταν να αγωνιστεί γι’ αυτά που πίστευε και αγαπούσε. Έκανε, μεν, κάποιες προσπάθειες αλλά ήταν πολύ κλεισμένη στον εαυτό της.

Αυτό είναι κάτι στο οποίο διαφέρουμε πολύ. Σαν Ιφιγένεια θα αγωνιστώ γι’ αυτά που αγαπώ και θέλω. Πλέον όμως, πιστεύω ότι η Βασιλική έχει έρθει πιο κοντά σε εμένα. Έκανε άλλωστε και ένα παιδί, και όπως κάθε μάνα “σκληραίνει” λίγο προκειμένου να προστατέψει τα παιδιά της.

Ασχολήθηκες με την υποκριτική από πολύ μικρή. Τότε αντιλαμβανόσουν τι ακριβώς ήταν αυτό που έκανες;

Ξεκίνησα να ασχολούμαι με την υποκριτική στην ηλικία των 8 ετών. Θυμάμαι όμως τον εαυτό μου από πιο πριν, κάθε φορά που έβλεπε κάτι να προσπαθεί να το μιμηθεί. Είχα δει και κάποια άλλα παιδιά να παίζουν στην τηλεόραση και ζήτησα από τους γονείς μου να παίξω κι εγώ.

Σαν παιδί, είχα σίγουρα μια παραπάνω ανεμελιά αλλά πάντα το αντιμετώπιζα με μια σοβαρότητα. Θυμάμαι να περιμένω να τελειώσω το σχολείο για να πάω να κάνω γύρισμα.

Οι συμμαθητές σου στο σχολείο πώς αντιμετώπιζαν το γεγονός ότι εσύ εμφανιζόσουν στην τηλεόραση;

Υπήρχαν διάφορες αντιδράσεις. Υπήρχαν πολλά παιδιά που μπορεί να με ρωτούσαν πως γυρίζεται μια σκηνή. Υπήρχαν όμως και περιπτώσεις παιδιών που απομακρύνθηκαν από κοντά μου αλλά και κάποια άλλα που θέλησαν να μπουν στην παρέα μου.

Το ότι σε μια τόσο μικρή ηλικία είδες ανθρώπους να απομακρύνονται, σε έκανε να σκεφτείς ότι ίσως είναι καλό να αφήσεις την υποκριτική προκειμένου να μη “χάσεις” κι άλλους φίλους;

Όχι. Προσωπικά ένιωθα πολύ ωραία με τον εαυτό μου και αυτό που έκανα που δε θα εγκατέλειπα το όνειρό μου, επειδή κάποιος μπορεί να μη συμφωνούσε με αυτό. Εκτός αυτού, δεν μπορούμε να είμαστε αρεστοί σε όλους και το γεγονός ότι από νωρίς ξεκαθάρισαν κάποια πράγματα στη ζωή μου, μόνο καλό μου έκανε.

Είσαι επιφυλακτική με τους ανθρώπους που σε πλησιάζουν;

Προσεχτική θα έλεγα ότι είμαι. Μου αρέσει να βλέπω το καλό στους ανθρώπους χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν είμαι προσεχτική.

Φίλους από τον χώρο της δουλειάς έχεις;

Nαι και είναι φιλίες που θεωρώ εξίσου σημαντικές. Είναι ωραίο να εργάζεσαι με ανθρώπους που πέραν του κοινού άγχους που μοιράζεστε, τους εκτιμάς. Σίγουρα υπάρχει και το άσχημο κομμάτι του αποχωρισμού όταν τελειώνει μια δουλειά αλλά θεωρώ ότι όταν με κάποιους ανθρώπους έχουν δημιουργηθεί ειλικρινείς σχέσεις με σταθερές βάσεις, ακόμα και όταν τελειώσει μια δουλειά, αυτές οι φιλίες μένουν.

Στην ηλικία των 8, ήρθε η πρώτη σου επαγγελματική δουλειά και μπορεί τότε να σου άρεσε όλο αυτό, αλλά φαντάζομαι πως η συνειδητή απόφαση να ασχοληθείς με την υποκριτική ήρθε αργότερα.

Με την πρώτη μου δουλειά στα 8, είχα περάσει πάρα πολύ ωραία αλλά το χρονικό διάστημα τότε ήταν σύντομο. Όταν όμως στη συνέχεια, στην ηλικία των 10 συμμετείχα στο “Νησί” όπου τα γυρίσματα κράτησαν έναν χρόνο, εκεί συνειδητοποίησα ότι με αυτό είμαι ευτυχισμένη.

Φέτος βλέπουμε και τη συνέχεια του Νησιού…

Ναι, δυστυχώς όμως λόγω των επαγγελματικών μου υποχρεώσεων δεν έχω προλάβει να παρακολουθήσω τη σειρά. Πρόκειται όμως για μια τόσο όμορφη ιστορία, με πολύ αξιόλογους ηθοποιούς που θα ήθελα πολύ με την πρώτη ευκαιρία να παρακολουθήσω.

Οι γονείς σου είχαν καταλάβει ότι θέλεις να ασχοληθείς επαγγελματικά με την υποκριτική;

Ναι, το είχαν καταλάβει αλλά τους το είπα και μόνη μου κάποια στιγμή. Είχαμε κάνει βέβαια και μια συμφωνία ότι δε θα αφήσω τις σπουδές μου και αυτό ήταν κάτι που με έβρισκε απόλυτα σύμφωνη γιατί θεωρώ πολύ σημαντικές τις ακαδημαϊκές γνώσεις για την εξέλιξη ενός ανθρώπου.

Το θέατρο υπάρχει στο μυαλό σου:

Θα ήθελα να δοκιμαστώ και στο θέατρο. Η αλήθεια είναι πως φέτος είχα κάποιες προτάσεις αλλά στην παρούσα φάση της ζωής μου, με τα γυρίσματα που έχουμε για τη σειρά, μου είναι λίγο δύσκολο να τα συνδυάσω.

Έχει γραφτεί ποτέ κάτι για σένα που να σε έχει στεναχωρήσει;

Ναι έχουν γραφτεί κάποια σχόλια που έχουν να κάνουν με τα κιλά μου. Αυτό είναι κάτι που στην αρχή με είχε στεναχωρήσει πολύ. Στην τελική όμως, αυτό που πραγματικά με θλίβει είναι ότι υπάρχει το body shaming ακόμα στις μέρες μας παρά τις τόσες συζητήσεις που έχουν γίνει.

Στην αρχή αυτού του είδους τα σχόλια με είχαν επηρεάσει αρκετά. Πλέον όμως έχω συνειδητοποιήσει ότι δεν μπορώ να κάνω κάτι. Κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός. Αυτό λοιπόν που θα έπρεπε όλοι να κάνουμε είναι να αγαπήσουμε και να αγκαλιάσουμε αυτό που έχουμε και να είμαστε ευγνώμονες για ότι έχουμε στη ζωή μας. Ελπίζω και εύχομαι να αλλάξει η νοοτροπία γύρω από το πως σχολιάζουμε τους άλλους γιατί κάποιοι άνθρωποι δε μπορούν να διαχειριστούν εύκολα μια τέτοια κατάσταση.

Μπαίνεις στη διαδικασία να απαντήσεις σε τέτοιου είδους σχόλια;

Στην αρχή μπορεί να έμπαινα αλλά πλέον όχι. Δεν υπάρχει λόγος να ασχοληθώ. Εκείνοι που σχολιάζουν κακοπροαίρετα την εμφάνιση κάποιου είναι εκείνοι που θα έπρεπε να αναλογιστούν τι τους ώθησε σε ένα τέτοιο σχόλιο.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τη δουλειά μου, μέχρι στιγμής μόνο θετικά σχόλια έχω λάβει, 1-2 αρνητικά σχόλια μπορεί να τα συζητήσω. Μου αρέσει να μαθαίνω τη γνώμη του κόσμου για τη δουλειά μου.

Παρακολουθείς τον εαυτό σου στη σειρά;

Ναι, παρακολουθώ τη σειρά γενικότερα. Θέλω να βλέπω τι κάνω σε περίπτωση που κάτι δε μου αρέσει να το αλλάξω, αλλά και να δω τι κάνουν οι υπόλοιποι συνάδελφοί μου. Είναι σαν ένα μάθημα.

Υπήρξε κάποια σκηνή που να σε δυσκόλεψε περισσότερο;

Υπάρχουν διάφορες σκηνές που είναι δύσκολες είτε συναισθηματικά είτε λόγω των καιρικών συνθηκών. Κι αυτές όμως οι σκηνές αποτελούν μια πολύ όμορφη πρόκληση.

Η επαφή σου με τον κόσμο που σε ακολουθεί στα social media ποια είναι;

Πολύ όμορφη. Έχει τύχει κορίτσια που παρακολουθούν τη σειρά, και με ακολουθούν στα social media να μου στείλουν μήνυμα και να μου ζητήσουν μια συμβουλή ή να μοιραστούν μαζί μου κάτι που τις απασχολεί. Προσπαθώ να απαντώ στα περισσότερα γιατί μου αρέσει που ζητάνε τη γνώμη μου.  Και χαίρομαι ακόμα περισσότερο όταν θα μου στείλουν να μου πουν ότι τους βοήθησε κάτι που τους είχα πεί ή ότι πήραν θετική ενέργεια μέσα από εμένα.

Κάποια στιγμή είδαμε να σου χρεώνουν ότι με τον συμπρωταγωνιστή σου Διονύση Παπανδρέου. Εσείς πώς το αντιμετωπίσατε αυτό;

Με τον Διονύση έχω μια εξαιρετική συνεργασία. Είναι ένας απίστευτος συνεργάτης στο set αλλά και ένας υπέροχος άνθρωπος. Υπάρχει πολλή εμπιστοσύνη ανάμεσά μας και μια εξαιρετική επικοινωνία. Περνάμε αρκετό χρόνο μαζί και εκτός γυρισμάτων, είμαστε δυο πολύ καλοί φίλοι.

Το γεγονός ότι κάποιος έγραψε ότι είμαστε ζευγάρι και ο κόσμος μας έστελνε μηνύματα για να μάθει αν είμαστε μαζί και στην πραγματικότητα, σημαίνει ότι κάνουμε πολύ καλά τη δουλειά μας..

Αυτά τα δημοσιεύματα σε έχουν βάλει σε σκέψεις για το πώς πρέπει να είσαι όταν βρίσκεσαι σε έναν δημόσιο χώρο, αν θα πρέπει να είσαι πιο προσεκτική;

Υπήρξε αυτό σαν σκέψη αλλά δε μπορώ να περιορίσω τη ζωή μου. Θα βγω έξω με τους φίλους μου, με μια σχέση που ενδεχομένως έχω. Μπορεί να τύχει να με δει κάποιος ή να με βγάλουν μια φωτογραφία αλλά δε μπορώ να ζω με αυτό το άγχος. Αν ποτέ συμβεί κάτι τέτοιο, τότε θα δω πως θα το διαχειριστώ.

Μελλοντικά πώς σε φαντάζεσαι;

Θα ήθελα να έχω την ευκαιρία να συμμετέχω και σε άλλες όμορφες δουλειές, να έχω εξελιχθεί σαν άνθρωπος και στο μακρινό μέλλον να καταφέρω να κάνω και τη δική μου οικογένεια.

Φωτογραφίες: Πέτρος Χόντος

 

© 2024 tlife.gr