Η Μαρία Εκμετσίογλου παραχώρησε συνέντευξη στη Μαρία Ανδρέου και το ένθετο ENJOY. Η γνωστή σεφ ρωτήθηκε για το κλείσιμο του εστιατορίου της στην Κωνσταντινούπολη, μετά από 27 χρόνια λειτουργίας.
Αρχικά, η Μαρία Εκμετσίογλου ανέφερε: «Έπειτα από 27 χρόνια λειτουργίας, το έκλεισα, γιατί στη θέση του έγιναν τρεις ουρανοξύστες. Στον έναν από αυτούς έγινε και ξενοδοχείο. Το ρεστοράν μου θυσιάστηκε για τους ουρανοξύστες, όπως μου λένε οι τρεις γιοι μου».
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Στη συνέχεια, η γνωστή σεφ περιέγραψε: «Οι ιδιοκτήτες πούλησαν το κτίριο όπου στεγαζόταν η κουζίνα μου, το μαγαζί μου και ο κήπος μου. Το σπίτι μου ήταν κοντά με το μαγαζί μου. Το σπίτι μου σώθηκε. Ευτυχώς, τη δημιουργία μου τη βγάζω στο εστιατόριό μου στο Φετιγιέ, η Παλαιά Μάκρη για τους Μικρασιάτες. Σε ένα νησάκι πολύ κοντά από τη Ρόδο, από την πλευρά της Τουρκίας, φτιάχνω καλή πολίτικη κουζίνα εδώ και τέσσερα χρόνια. Είναι η περιοχή της αρχαίας Λυκίας με τους αρχαίους τάφους στους βράχους».
«Πλέον χωρίς το μαγαζί μου στην Πόλη βρήκα χρόνο να γράψω ένα βιβλίο για την Πόλη, που πολλοί θεωρούν ότι είναι η δική μου ζωή αλλά εγώ τους λέω ότι είναι ένα μυθιστόρημα και αυτό ισχύει. Μου λένε «γιατί δεν αφήνεις την Πόλη;». Μα μπορώ να φύγω από τον Βόσπορο; Άλλωστε, διδάσκω και στο πανεπιστήμιο. Πού να αφήσω τους φοιτητές μου; Έχω έδρα πάνω στην Ιστορία των Τροφίμων και κάνω και μάθημα για την πολίτικη κουζίνα», πρόσθεσε η Μαρία Εκμεκτσίογλου.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ