Η Μαριέλλα Σαββίδου στο TLIFE: Η άγνωστη καριέρα ως παρουσιάστρια στο Παρίσι και ο έρωτας στη ζωή της!

Η Μαριέλλα Σαββίδου μπήκε στη ζωή μας και έγινε ευρύτερα γνωστή στο ελληνικό κοινό το 2015, όταν πρωταγωνίστησε στην επιτυχημένη σειρά του Γιώργου Καπουτζίδη “Εθνική Ελλάδος” στο Mega, όπου ενσάρκωσε τον ρόλο της “Στάλως”. Μπορεί το σήριαλ να έληξε άδοξα, ωστόσο η Μαριέλλα ήρθε για να μείνει! Με δεκάδες συμμετοχές σε θεατρικές παραστάσεις στην Κύπρο και στην Γαλλία, εγκαταστάθηκε στην Ελλάδα, όπου πρωταγωνίστησε σε μερικά από τα πιο επιτυχημένα μιούζικαλ, όπως το Mamma Mia και το Μαριχουάνα Stop.

Εκτός από μία πολύ ταλαντούχα ηθοποιό, με ικανότητες τόσο στην υποκριτική όσο και στο τραγούδι, η Μαριέλλα Σαββίδου έχει κερδίσει το κοινό με την γλυκύτητα της και με την ταπεινότητά της! Αυτή την περίοδο, η αγαπημένη ηθοποιός αποφάσισε να κάνει παιδικό θέατρο και πρωταγωνιστεί στην παράσταση “Βουτιά στην Βυθούπολη” σε σκηνοθεσία του Φωκά Ευαγγελινού, όπου κάθε Σαββατοκύριακο κάνει πάταγο!

Σε ένα διάλειμμα από τις θεατρικές της παραστάσεις και τις επαγγελματικές της υποχρεώσεις, η Μαριέλλα Σαββίδου παραχώρησε συνέντευξη στο TLIFE και μεταξύ άλλων μας αποκάλυψε τον λόγο που πηγαινοερχόταν στο Παρίσι μέχρι τον Ιούλιο, μίλησε για τον έρωτα στη ζωή της, ενώ δεν δίστασε να χαρακτηρίσει τον εαυτό της… “ακατάστατη”!

Πες μας λίγα λόγια για την παιδική παράσταση “Βουτιά στη Βυθούπολη”, στην οποία πρωταγωνιστείς στο Θέατρο Παλλάς.

Είναι ένα μιούζικαλ το οποίο έχει πολύ ωραία μηνύματα. Μηνύματα που έχουν να κάνουν με το bullying. Έχει πολύ ωραία κουστούμια και σκηνικά, η σκηνοθεσία του Φωκά Ευαγγελινού είναι το κάτι άλλο. Θέλω να πω πως είναι με μεγάλο σεβασμό και προς το παιδί αλλά και προς τον ενήλικα, που θα συνοδέψει το παιδί. Αυτό μας λένε οι μεγάλοι. Πόσο ωραία περνούν και ότι δεν περίμεναν ότι θα απορροφηθούν από μια παράσταση, η οποία χαρακτηρίζεται ως… παιδική!

Πηγή: NDP

Διάβασα το βιογραφικό σου πριν τη συνέντευξη και να σου πω την αλήθεια ξαφνιάστηκα με τόσες σπουδές. Πώς και δεν ακολούθησες κάποιο επάγγελμα με πολιτικές επιστήμες ή με την κοινωνιολογία;

Θεωρώ πως ακολούθησα… Έχω κάνει τηλεόραση. Ήμουν στο Παρίσι μέχρι τον Ιούνιο στο κρατικό κανάλι, σε μια εκπομπή, όπου η κοινωνιολογία ήταν ένα πολύ σημαντικό κομμάτι. Κοινωνιολογία είναι παρατήρηση και η δουλειά του ηθοποιού παρατήρηση είναι. Άρα θεωρώ ότι όλα αυτά δένουν μεταξύ τους και είναι πάντα πράγματα που χρησιμοποιώ στη ζωή μου. Θεωρώ ότι το επάγγελμα του ηθοποιού είναι και ένα επάγγελμα που καμία γνώση δεν είναι περιττή.

Σου λείπει η τηλεόραση; Θα έκανες κάτι ξανά είτε σε σήριαλ είτε σε εκπομπή;

Βεβαίως. Είμαι ανοιχτή σε προτάσεις. Προς το παρών δεν θα κάνω κάτι τηλεοπτικό γιατί έχω το θέατρο… αλλά θα κάνω σινεμά! Δεν μπορώ να πω περισσότερα ακόμη… Μέχρι τον Ιούλιο πηγαινοερχόμουν στο Παρίσι, γιατί παρουσίαζα μια εκπομπή στο Κρατικό Κανάλι της Γαλλίας. Η εκπομπή ήταν ψυχαγωγική και πολιτιστική και είχε τίτλο Bons Baisers d’ Europe στο κανάλι France 2. Ήμασταν 27 παρουσιάστριες για κάθε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου συζητούσαμε ψυχαγωγικά και καθημερινά θέματα και πώς γίνονταν κάποια πράγματα σε κάθε χώρα. Εγώ εκπροσωπούσα τη χώρα μου, την Κύπρο.

Θεωρώ πως είσαι ένα πολύ θετικό πρότυπο για τα νέα κορίτσια και είσαι από τις γυναίκες που αγαπούν το σώμα τους και δεν έχουν κανένα κόμπλεξ με αυτό. Πιστεύεις ότι ακόμη και στο 2019 υπάρχει ρατσισμός στους ανθρώπους με παραπάνω κιλά;

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ! Καταρχάς το θέμα παραπανίσια κιλά ποτέ δεν το κατάλαβα. Παραπάνω από ποιον; Παραπάνω από τι; Ποια είναι τα πρότυπα; Ο καθένας έχει το σώμα του και είναι όπως είναι. Βεβαίως υπάρχει και ρατσισμός και ξενοφοβία, και χοντροφοβία και ομοφοβία, το 2019. Σε όλες τις χώρες στον κόσμο υπάρχουν ακόμα όλα αυτά. Σε άλλες περισσότερο και σε άλλες λιγότερο. Στα τελευταία αποτελέσματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο θέμα ισότητας φύλων, η Ελλάδα ήταν στην τελευταία θέση. Οπότε έχουμε κάποια θεματάκια εδώ.

Θα έκανες κάποια αισθητική επέμβαση στο πέρασμα του χρόνου ή είσαι κατά;

Δεν είμαι ούτε υπέρ ούτε κατά. Αυτή τη στιγμή δεν νιώθω ότι θέλω να κάνω κάτι, αλλά ούτε μπορώ να στο αποκλείσω για το μέλλον. Εγώ είμαι υπέρ του να γίνονται αλλαγές, οι οποίες να είναι διακριτικές και κοντά στην φυσικότητα. Στο Hollywood υπάρχει η μόδα του “age gracefully”. Να μη φαίνεται δηλαδή πως έχεις γίνει άλλη. Να κάνεις κάτι που είναι κοντά σε σένα. Γιατί να αλλάξω και να γίνω κάτι άλλο; Δεν είναι κάτι που επιδιώκω στη ζωή μου.

Το τελευταίο διάστημα προκάλεσε σάλο η συμμετοχή της Καζαριάν σε θεατρική παράσταση. Τι γνώμη έχεις πάνω σ’ αυτό;

Δεν έχω παρακολουθήσει την Καζαριάν στο συγκεκριμένο θεατρικό, οπότε δεν μπορώ να έχω άποψη πάνω σ’ αυτό. Δεν ξέρω γιατί την πήρε ο σκηνοθέτης, προφανώς θα είχε κάτι υπόψιν του. Όσον αφορά τις σπουδές, νομίζω ότι εάν δίνεται η ευκαιρία σε κάποιον να την δράττει, αλλά στην τελική ό,τι και να πούμε εμείς το κοινό είναι αυτό που θα αποφασίσει. Το κοινό ξέρει τι θέλει. Στο χέρι είναι του καθενός να αναμετρηθεί με το κοινό, και αν κερδίσει κέρδισε, αν δεν κερδίσει…

Τι ρόλο παίζει ο έρωτας στη ζωή σου; Είσαι ερωτευμένη αυτή την περίοδο;

Όταν εγώ ερωτεύομαι παθιάζομαι πάρα πολύ. Θεωρώ ότι είμαι ένα άτομο που είμαι σε μεγάλη επαφή με το συναίσθημά του. Γενικώς μ’ αρέσει να κρατάω την προσωπική μου ζωή λίγο προστατευμένη από τα media, γιατί και στη ζωή μου δεν είχα και σχέσεις με άντρες που ήταν του χώρου, οπότε δεν μπορώ να τους υποχρεώσω με το ζόρι, θέλοντας και μη τη σχέση μπροστά στα φώτα. Είμαι χαμηλών τόνων. Είμαι πάντα καλά στην προσωπική μου ζωή είτε είμαι με κάποιον είτε όχι. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο (γελάει).

Ποια ήταν η καλύτερη συνεργασία σου στη θεατρική σκηνή και ποια δεν θέλεις να θυμάσαι;

Πραγματικά δεν υπάρχει κάποια που δεν θέλω να θυμάμαι, όλες ήταν σημαντικές για μένα και απ’ όλες τις δουλειές μου έχω μάθει πράγματα. Κάθε δουλειά σε μαθαίνει κάτι και συνειδητοποιώ, περνώντας τα χρόνια πως αυτό που σε κάνει τελικά καλό στο θέατρο είναι η εμπειρία. Οπότε έχω πολύ ωραίες εμπειρίες! Και στην Γαλλία και στην Κύπρο! Η καλύτερη βασικά ήταν στην Κύπρο, το “Μόλις Χώρισα” το 2012, που ήταν η μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία. Η παράσταση ήταν στα κυπριακά. Πέρασα πολύ ωραία εκεί και ήταν η πρώτη φορά που μου δόθηκε κωμικός ρόλος. Γιατί μόνο δραματικούς έπαιζα πριν.

Στην Ελλάδα, ίσως ξεχωρίσω το Mamma Mia! Ήμασταν δύο χρόνια και ένα καλοκαίρι μαζί, έγινε πια το… σπίτι μας. Ήταν η πρώτη φορά που έπαιζα τόσο καιρό σε μια παράσταση και αγάπησα ιδιαιτέρως όλους τους συντελεστές. Γίναμε οικογένεια. Είμαστε πολύ κοντά.

Πώς σ’ αρέσει να χαλαρώνεις μετά από μια δύσκολη ημέρα;

Προσπαθώ να χαλαρώνω γιατί το έχω ανάγκη, γενικώς είμαι ένας άνθρωπος που αγχώνεται. Γυμνάζομαι, βλέπω τους φίλους μου, δεν βρίσκω πάντα ελεύθερο χρόνο, αλλά προσπαθώ.

Πες μου τρία προτερήματά σου και τρία μειονεκτήματα.

Πρώτον δεν έχω καλή σχέση με το συγύρισμα, δηλαδή ενώ θέλω το σπίτι μου να είναι πεντακάθαρο, μπορεί να μην είναι τα πράγματα στη θέση τους. Το δεύτερο κακό είναι ότι προσπαθώ με νύχια και με δόντια να μην καθυστερήσω, έχω ένα θέμα με τον χρόνο. Το άλλο μου κακό είναι ότι μπορεί να είμαι πολύ ευαίσθητη κάποιες φορές και να στεναχωριέμαι και να κλαίω για κάποιον άλλον που περνάει κάποιον. Ίσως είναι και καλό όμως. Είναι δίκοπο μαχαίρι.

Από τα προτερήματα, πρώτον είμαι πολύ δουλευταρού, είμαι πολύ πιστή σαν άνθρωπος στις σχέσεις μου και στις φιλίες μου και νομίζω ότι είμαι πολύ καλή φίλη. Είμαι η φίλη που θα με πάρουν τηλέφωνο όταν κάποιος έχει πρόβλημα ή θέλει να παρηγορηθεί.

Φωτογραφίες: Πέτρος Χόντος 

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164