Η Νάνσυ Μπούκλη στο TLIFE πριν τη θεατρική της πρεμιέρα: «Με φόβιζε να περνάω χρόνο με τον εαυτό μου, τώρα ανακουφίζομαι»

Η Νάνσυ Μπούκλη επιστρέφει θεατρικά μέσα από την κωμωδία «Μια Μέλισσα τον Αύγουστο». Η ηθοποιός με που μετρά αρκετές συνεργασίες στο θέατρο και στην τηλεόραση, φέτος ξεχώρισε μέσα από τον ρόλο της στην «Παραλία» της ΕΡΤ αλλά και τη συμμετοχή της στο «Ναυάγιο» του Mega.

Λίγες ώρες πριν από την πρεμιέρα στο Θερινό Θέατρο Λαμπέτη, η Νάνσυ Μπούκλη μιλά στο TLIFE για τον νέο της ρόλο ως Μαρία Γιαννουδάκη, τις συνεργασίες της, αλλά και τις επιλογές της ανάμεσα σε θέατρο και τηλεόραση…

Είκοσι χρόνια μετά την πρώτη παρουσίασή της στο κοινό, η κωμωδία του Θοδωρή Αθερίδη «Μια Μέλισσα τον Αύγουστο», επιστρέφει στο θεατρικό σανίδι –  Πες μας λίγα λόγια για τον ρόλο σου και αυτή σου τη συνεργασία…

Κατ’ αρχάς, χαίρομαι πάρα πολύ που συμμετέχω στην “Μέλισσα”, εκτιμώ και θαυμάζω όλους τους προηγούμενους συναδέλφους όπως και τους τωρινούς! Ο ρόλος που υποδύομαι είναι η Μαρία Γιαννακουδάκη, είναι η ψυχολόγος του Χάρη και αργότερα η ερωμένη του.

Γενικώς η ιστορία έχει πολύ ενδιαφέρον, γιατί ενώ φαίνεται πως ο βασικός ήρωας τα έχει τακτοποιημένα κάπως τα πράγματα στη ζωή του, τον τσιμπάει μια μέλισσα, όπου είναι αλλεργικός, και λόγω του κινδύνου, αρχίζει μια ανασκόπηση της ζωής του και μια κατά πρόσωπο αντιμετώπιση των φόβων του, μια μέρα του Αυγούστου. Με τον Νικορέστη Χανιωτάκη, που είναι ο σκηνοθέτης μας, δουλέψαμε με πολύ κέφι και όρεξη, πολύ οργανωμένα και δημιουργικά, πολύ το χάρηκα!

Στην προσωπική σου ζωή, πώς θυμάσαι τα καλοκαίρια σου; Υπήρξε κάποιο συμβάν που ανέτρεψε τις διακοπές σου;

Οι διακοπές και γενικώς ο χρόνος χωρίς εργασία και χωρίς κάτι να απασχολεί μονίμως το μυαλό μου, για μένα είναι πάντα αποκαλυπτικός. Όντως έρχομαι σε επαφή με τα άγχη μου και διάφορα που μπορεί να με απασχολούν, και ενώ στην αρχή μου είναι δυσάρεστο αυτό, μετά πάντα ανακουφίζομαι που δεν απέφυγα αυτόν τον χρόνο με τον εαυτό μου. Παλαιότερα μπορεί να με φόβιζε, τώρα το επιδιώκω κιόλας.

Τη φετινή σεζόν, ξεχώρισες μέσα από δύο ρόλους σε δύο από τις σειρές που προκάλεσαν αίσθηση στους τηλεθεατές.  Στην Παραλία της ΕΡΤ ως «Ρηνιώ» και στο Ναυάγιο του Mega ως σύζυγος του «Ιπποκράτη». Εντόπισες με έναν από τους παραπάνω ρόλους κοινά στοιχεία του χαρακτήρα σου;

Αυτοί οι δύο χαρακτήρες γυναικών δεν ξέρω αν είχαν κάτι κοινό με εμένα, σίγουρα πάντως είχαν μεταξύ τους. Μπορεί να προέρχονταν από άλλες ρίζες, άλλες εποχές, άλλες πόλεις, άλλες οικονομικές βαθμίδες, άλλη ηλικία, παρ’όλ’αυτά και οι δυο ζούσαν ελεύθερα, είχαν καθαρή σκέψη, πιο προχωρημένη για την θέση της γυναίκας τότε και ήθελαν κάτι καλύτερο για την ζωή τους. Με ενέπνευσαν πολύ φέτος.

Βλέποντας το βιογραφικό σου, μετράς αρκετές συνεργασίες στο θέατρο μέσα από συμμετοχές σου. Μπορεί τελικά ένας ηθοποιός να επιλέξει ανάμεσα σε θέατρο τηλεόραση, είτε σινεμά;

Νομίζω πως επιλέγω περισσότερο κάθε στιγμή που μου προτείνεται κάτι, τι θα με ευχαριστήσει και αν είναι μια συνεργασία που με ελκύει, δεν έχει να κάνει λοιπόν με το μέσο, αλλά με το project, τους ανθρώπους και το timing. Το αφήνω και λίγο να με πάει και να δω τι θα μου έρθει. Μετά από κάθε συνεργασία κάπου αλλού συνεχίζω με κάτι που πήρα από την προηγούμενη. Πολλές φορές επίσης έχω την διάθεση να είμαι κι εγώ δημιουργός, οπότε σκηνοθετώ, είτε μόνη είτε με φίλους, παραστάσεις που παίζουμε.

Στο διαδίκτυο υπάρχουν ελάχιστες πληροφορίες για τη ζωή σου. Επικρατούν οι στόχοι πάνω στη δουλειά σου; Υπάρχει κάποιος άνθρωπος δίπλα σου με τον οποίο θα σκεφτόσουν το επόμενο βήμα στην προσωπική σου ζωή;

Ναι ναι, τα κοινωνικά δίκτυα μου είναι πολύ χρήσιμα για την επικοινωνία της εργασίας μου περισσότερο, δεν νομίζω πως είναι της ιδιοσυγκρασίας μου να αλλάξει αυτό και μου αρέσει πολύ όπως έχουν τα πράγματα!

Πώς θα περιέγραφες τον εαυτό σου με μία πρόταση για κάποιον που δεν σε γνωρίζει;

Νομίζω πως ούτε το να περιγράφω τον εαυτό μου είναι πολύ της ιδιοσυγκρασίας μου, (γέλια) Όχι από ντροπή, αλλά προτιμώ να έχει ο καθένας την δική του γνώμη για μένα, είτε μου αρέσει, είτε όχι.

Μια μέλισσα τον Αύγουστο – Λίγα λόγια για την πλοκή του έργου:

Ο Χάρης κι η παρέα του κάνουν διακοπές σε μια ειδυλλιακή απομονωμένη παραλία. Ξαφνικά τον τσιμπάει μια μέλισσα, η οποία του προκαλεί ένα έντονο πρήξιμο και φέρνει στην επιφάνεια τον “άλλο του εαυτό”. Το λίγο πιο “γεματούτσικο” alter ego του Χάρη θα εγκατασταθεί ανάμεσα σ’ αυτόν, στην γυναίκα του και στην ερωμένη του, προκαλώντας πανικό στην παρέα και γέλιο στο κοινό.

Τα σκηνικά υπογράφει η Μαρία Φιλίππου, τα κοστούμια επιμελήθηκε η Θάλεια Σακαλή, τη μουσική ο Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος και τους φωτισμούς ο Βλάσης Θεοδωρίδης.

Φωτογραφίες: Άγγελος Καλτσής

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164