Η Σπυριδούλα Καραμπουτάκη, η οποία έγινε ευρέως γνωστή μέσα από την συμμετοχή της στο MasterChef 3, είναι αρκετά ενεργή στα social media και ειδικά στο Instagram.
Η φιναλίστ του περσινού κύκλου του διαγωνισμού μαγειρικής μοιράζεται με τους διαδικτυακούς της φίλους στιγμές από την καθημερινότητά της, ενώ συχνά-πυκνά τους δίνει τις “μυστικές” συνταγές, παροτρύνοντάς τους να μπουν στην κουζίνα και να τις δοκιμάσουν.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Αυτή τη φορά, η όμορφη chef έφτιαξε πασχαλινά τσουρέκια και, όχι μόνο τα φωτογράφισε για να τα “ανεβάσει” τον προφίλ της, αλλά στη λεζάντα που συνόδευε την φωτογραφία με το τελικό αποτέλεσμα έγραψε αναλυτικά τα υλικά που χρησιμοποίησε, αλλά και αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεση της συνταγής.
Διαβάστε αναλυτικά:
Υλικά:
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
80 γρ. βούτυρο
120 γρ. γάλα
170 γρ. ζάχαρη
1 κ.γ μαχλέπι
1 κ.γ μαστίχα
1 κ.γ βανίλια σκόνη
3 αυγά και 1 κρόκο για το αλλειμα
110 γρ. νερό χλιαρό
11 γρ. ξηρή μαγιά
300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
300 γρ. αλεύρι σκληρό
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε ελαφρά το γάλα με τη ζάχαρη, το βούτυρο,το μαχλέπι,τη βανίλια και τη μαστίχα.
Σε ένα μπωλ διαλύουμε τη μαγιά με το χλιαρό νερό.
Όταν ζεσταθεί απλά το γάλα με τα υπόλοιπα όχι να βράσει ρίχνουμε εκτός φωτιάς μέσα τα αυγά και ανακατεύουμε καλά.
Έπειτα συνεχίζουμε με τη μαγιά-νερό.
Ανακατευουμε πάλι και μεταφερόμαστε στο μίξερ με το γάντζο και ρίχνουμε τα άλευρά μας σιγά σιγά…θα γίνει μια τέλεια ζύμη μαλακή που δεν θα κολλάει στα χέρια μας..αν κολλάει ρίχνουμε λίγο αλευράκι ακόμα…
Τοποθετούμε τη ζύμη μας σε ένα μπωλ και σκεπάζουμε με μεμβράνη και μια πετσέτα.
Το αφήνουμε 1.30 ώρα να φουσκώσει καλά.. όταν φουσκώσει το απλώνουμε στο πάγκο μας και το ζυμώνουμε για 3 λεπτάκια..
Χωρίζουμε σε 3 μέρη και κάνουμε μια πλεξούδα.. Όπως μπορούμε…αν δεν μπορούμε το κάνουμε σαν σαλιγκαράκι
Το βάζουμε πάνω στο ταψί με λαδόκολλα από κάτω και το αφήνουμε πάλι να φουσκώσει για μισή ωρίτσα..
Αλείφουμε με αυγό με ένα πινέλο πάνω στο τσουρέκι μας.
Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 στις αντιστάσεις για 55 λεπτάκια…
Η ίδια, μάλιστα, φρόντισε να επισημάνει στους followers της: “Το μίγμα αυτό θα μας βγάλει ή ένα μεγάλο τσουρέκι ή 2 μικρότερα. Όταν βγει δηλαδή πριν βγει θα το έχετε ερωτευτεί από τη μυρωδιά και μόνο… Καλή απόλαυση και καλό Πάσχα αγάπες μου…” .
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ