Site icon TLIFE

Ίατρικό θαύμα: Γεννήθηκε νεκρό μωρό και οι γιατροί το ζωντάνεψαν!

Σαν από θαύμα βρίσκεται σήμερα στη ζωή, η μικρή Ella Anderson. Ο λόγος για ένα νεογέννητο μωράκι που γεννήθηκε νεκρό, αλλά χάρη στην τεχνολογία ζωντάνεψε.

Η Ella γεννήθηκε νεκρή, αλλά οι γατροί του νοσοκομείου Addenbrooke στο Cambridge έκαναν το θαύμα τους και κατάφεραν να την επαναφέρουν στη ζωή. Το νεογέννητο κοριτσάκι τοποθετήθηκε για τρεις μέρες σε ένα μηχάνημα υψηλής ψύξης και 25 λεπτά μετά τη γέννησή του άρχισε να χτυπάει η καρδιά του. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “SUN”, οι γιατροί χρησιμοποίησαν τη συγκεκριμένη τεχνική για να μειώσουν τον μεταβολισμό του εγκεφάλου με αποτέλεσμα την σταδιακή επαναφορά του.

Κατά τη διαδικασία επαναφοράς της, η μικρή έμεινε τυλιγμένη σε μια ειδική κουβέρτα που περιείχε παγωμένο νερό και η θερμοκρασία του σώματός της κυμαίνονταν από 37 βαθμούς Κελσίου σε 33.5. Μετά από τρία 24ώρα οι γιατροί του βρέφους δήλωναν αισιόδοξοι, 11 μέρες μετά έδωσαν εξιτήριο στην Ella και 9 μήνες μετά μιλούν για ιατρικό θαύμα δηλώνοντας έκπληκτοι για την πρόοδο που έχει σημειώσει η υγεία της.
Όσο για την οικογένειά της, οι γονείς της δεν μπορούν ακόμη να πιστέψουν αυτό το ιατρικό θαύμα. Οι ίδιοι εξηγούν πως δεν είχαν πολλές ελπίδες, αλλά όταν τα πράγματα άρχισαν να παρουσιάζουν βελτίωση ανυπομονούσαν να κρατήσουν το παιδί στην αγκαλιά τους. “Όταν πήγαμε να την δούμε στο νοσοκομείο ήταν καλωδιωμένη μέσα σε ένα μηχάνημα. Την χάιδεψα στο κεφαλάκι της και ήταν πολύ παγωμένη. Στην αρχή οι γιατροί δεν ήταν αισιόδοξοι αφού μας είχαν πει ότι αν ζούσε θα ήταν πολύ πιθανό να είχε υποστεί εγκεφαλικές βλάβες αφού υπέφερε από έλλειψη οξυγόνου. Ευτυχώς η βλάβη που είχε υποστεί κράτησε μόνο λίγες μέρες και ο εγκέφαλος της κόρης μας επανήλθε 100%”, δήλωσε ο πατέρας της μικρής.
Από την πλευρά της, η μαμά της Ella ήταν ιδιαίτερα συγκινημένη. “Ανυπομονούσα να κρατήσω το παιδί μου για πρώτη φορά και να του δώσω μια ζεστή αγκαλιά”, είπε.

Δες το video:

© 2024 tlife.gr