Site icon TLIFE

Ημέρα Μικρών Βιβλιοπωλείων: Υπάρχει και είναι αύριο!

Το τελευταίο Σάββατο του Απριλίου τα μικρά βιβλιοπωλεία ολόκληρης της Ελλάδας ενώνονται για να γιορτάσουν τη δική τους μέρα! Μέσα από ξεχωριστές εκδηλώσεις συμμετέχουν σε μια μεγάλη ανοιξιάτικη γιορτή που συνδέει βιβλιοπώλες, εκδοτικούς, συγγραφείς, εικονογράφους και αναγνώστες! Στις 28 Απριλίου του 2018, λοιπόν, κάνουμε #miavoltastamikra για να τιμήσουμε την Ημέρα Μικρών Βιβλιοπωλείων.

Η ιδέα έρχεται από το εξωτερικό, όπου αρκετές χώρες αφιερώνουν μια ημέρα στα μικρά βιβλιοπωλεία και έχει αναλάβει να της δώσει σάρκα και οστά στη χώρα μας το Little Bookstores. “To Little Bookstores είναι μια κοινότητα μικρών βιβλιοπωλείων από κάθε γωνιά της Ελλάδας. Βιβλιοπωλείων που υπηρετούν το βιβλίο με σεβασμό, αγάπη και συνέπεια όσο καιρό υπάρχουν στις γειτονιές μας. Σ’ αυτά, ακριβώς επειδή είναι μικρά και δεν χωράνε τα πάντα, μπορείς να βρεις μια συλλογή βιβλίων που επέλεξε προσεκτικά κάποιος γνώστης του βιβλίου”, είχε πει στο TLIFE η Ντέμη Κoυτσοσταμάτη που βρίσκεται πίσω απο το project.

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ για να διαβάσεις ολόκληρη τη συνέντευξη

Ο στόχος είναι να πρωταγωνιστήσουν τα μικρά βιβλιοπωλεία και για αυτό ορίστηκε αυτή η ημέρα στα πρότυπα του εξωτερικού. Ενδεικτικά, μερικές από αυτές τις γιορτές είναι η Independent Bookstore Day της Αμερικής, το Books Are My Bag της Βρετανίας, η Bookstore Day της Ολλανδίας, η Love Your Bookshop Day της Αυστραλίας, η Authors for Indies του Καναδά και η NZ Bookshop Day της Νέας Ζηλανδίας.

Ευτυχής συγκυρία είναι το γεγονός ότι φέτος η πρωτευούσα της Ελλάδας επελέγη από την UNESCO ως η Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου για το 2018. Βέβαια, η Ημέρα Μικρών Βιβλιοπωλείων αφορά ολόκληρη την Ελλάδα και είναι μια ανεξάρτητη διοργάνωση. Για φέτος όμως, συμμετέχει στο πλαίσιο των εορτασμών που κάνει την Αθήνα το επίκεντρο των φίλων του βιβλίου σε παγκόσμιο επίπεδο.

Τα μικρά βιβλιοπωλεία της Ελλάδας καλούνται για αύριο να διοργανώσουν στο χώρο τους -πέρα από τις καθιερωμένες βιβλιοπαρουσιάσεις- και εκδηλώσεις που ξεπερνούν τα συνηθισμένα. Παιχνίδια, μουσική, συνεργασίες με άλλες γειτονικές επιχειρήσεις και καλλιτέχνες, διάφορα δημιουργικά events για παιδιά και μεγάλους, ειδικές θεματικές βιτρίνες ή ράφια για την Ημέρα Μικρών Βιβλιοπωλείων.

© 2024 tlife.gr