Η Ισαβέλλα Δάρρα παραχώρησε μια συνέντευξη στην εφημερίδα On Time και στη Σάσα Σταμάτη, η οποία προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στην κοινή γνώμη. Πιο συγκεκριμένα, το διάσημο μοντέλο και πρώην Μις Ευρώπη δήλωσε ότι θεωρεί ότι τα θύματα πρέπει να δουλέψουν με τον εαυτό τους και να μάθουν να λένε όχι. (Διάβασε εδώ όλα όσα είπε στην δημοσιογράφο)
Τη συγκεκριμένη δήλωση, μάλιστα, σχολίασε και η Ναταλία Γερμανού μέσα από το Καλύτερα Δεν Γίνεται, όπου εξέφρασε την αντίθεσή της: «Αυτή η ακραία και κατά τη γνώμη μου ντροπιαστική αντίληψη, επιτρέψτε μου την έκφραση και λυπάμαι που την λέω, του «τα ‘θελε και τα ‘παθε». Ότι αν δεν αφήσεις χώρο στον άλλο δεν θα σου κάνει κακό. Ε, δεν είναι έτσι δυστυχώς τα πράγματα!».
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Το απόγευμα της Κυριακής και μετά την έκταση που πήρε η συνέντευξη της, η Ισαβέλλα Δάρρα απάντησε μέσα από το προσωπικό της προφίλ στο Facebook.
Διάβασε ολόκληρη την ανάρτηση:
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
“Φιλες κ φίλοι, σας αποσαφηνίζω τα περί της συνέντευξης μου για τη σεξουαλική παρενόχληση, γιατί αναιτια έχει πάρει μεγάλη έκταση. ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΖΩ κ ΔΙΑΧΩΡΙΖΩ: Άλλο (και τρομερά σοβαρο) το θέμα των βιασμών και μάλιστα ανηλίκων. Το αντιμετωπίζω με ιδιαίτερη ευαισθησία, όπως και το θέμα της κακοποίησης παιδιών, καθώς είμαι μητέρα νέου παιδιού και κατανοώ το ότι πρέπει να παρέχουμε στα παιδιά μας ενα ασφαλες περιβάλλον και να τα προστατεύουμε, έτσι ώστε να μεγαλώνουν ως υγιή (σωματικά κ ψυχικά) μέλη της κοινωνίας μας. Αδιανόητη κάθε πράξη-όρεξη που στοχεύει ανήλικα παιδιά και όχι μόνο.
Άλλο, η σεξουαλικη κακοποίηση γυναικών κ ανδρών, ειδικά από τρίτους σε θέση εξουσίας. Ειναι επίσης κατακριτέα και θα πρέπει να καταγγέλεται στους αρμόδιους φορείς. Η σεξουαλική παρενόχληση διαφοροποιείται από τη σεξουαλική κακοποίηση και την σωματική γενετήσια ασέλγεια και προσβολή. Αναφέρθηκα λοιπόν στο διαδεδομένο φαινόμενο παρενόχλησης και ΟΧΙ σωματικής κακοποίησης, βιασμών κι εξαναγκασμού σε σεξουαλικές πραξεις.
Κύριοι έξαλλοι των social media, που λοιδωρείτε χωρίς να διαχωρίζετε αυτες τις υψίστης σημασίας έννοιες, καταδικαστέες φυσικά ΟΛΕΣ, αλλά με διαφορετική νομική και ψυχολογική βαρύτητα. Οι περιπτώσεις βιασμών κλπ. όπως προαναφέρθηκαν, έχουν ποινική αντιμετώπιση, γιατί είναι είτε ειδεχθή εγκλήματα, είτε αξιοποινες πράξεις. Η παρενόχληση -δυστυχώς- ευρύτατα διαδεδομένη δεν ξεχωρίζει : φύλο, ηλικία, κοινωνική τάξη , χρώμα ή φυλή. Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλη την υφήλιο, υφίστανται καθημερινά άκομψες κακές συμπεριφορές από άλλους (οχι κ τόσο πολιτισμένους θα έλεγα) και πρέπει κατά τη γνώμη μου, να μπει τέλος στις προτάσεις τους μ’ενα ηχηρό ΟΧΙ .
Σε αυτές λοιπόν τις συμπεριφορές (λόγια, νεύματα, σχόλια κλπ.)έχουμε υποχρέωση να βάζουμε όρια κι οι «δεοντολογικές ανήθικες αξίες» να μπουν μία και καλή στο κοινωνικό περιθώριο, γιατί θίγουν την ανθρώπινη υπόσταση κι αξιοπρέπεια . Όλοι μαζί στο ΟΧΙ της ανηθικότητας.
Με τη στάση μας και έχοντας ένα δομημένο εκπαιδευτικό σύστημα, να μαθαίνουμε ότι μπορούμε να λέμε όχι, κι ότι αυτό το ΟΧΙ δεν μας καθιστά αδύναμους, απλά αποδυναμώνει τον κάθε εξουσιαστή, ξελογιαστή, σεξιστή, που με ανήθικες προτάσεις προσπαθεί να εκμεταλλευτεί την θέση του και ποντάρει στο ότι δεν θα ακούσει ποτέ το ΟΧΙ.”
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ