Μπορεί η αμερικανική αγορά να έχει «γυρίσει την πλάτη» στην Ιβάνκα Τραμπ (Ivanka Trump), όμως μία άλλη «άνοιξε την αγκαλιά της για να υποδεχθεί την ετικέτα την κόρης του νέου Προέδρου των ΗΠΑ. Πρόκειται για την αγορά της Κίνας όπου οι επιχειρήσεις καταθέτουν, η μία μετά την άλλη, αιτήσεις για να μπορούν να χρησιμοποιούν το όνομα«Ιβάνκα» για τα προϊόντα τους.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Σύμφωνα με την εφημερίδα «South China Morning Post», έχουν κατατεθεί περισσότερες από 65 αιτήσεις στο Γραφείο Σημάτων της Κρατικής Διοίκησης Βιομηχανίας και Εμπορίου της Κίνας, εταιρειών που εμπορεύονται από ταπετσαρίες μέχρι αλκοόλ.
Μία εταιρεία που δραστηριοποιείται στον χώρο του αδυνατίσματος και έχει έδρα το Πεκίνο, κατέθεσε συνολικά 10 αιτήσεις για να μπορέσει να κατοχυρώσει το δικαίωμα να χρησιμοποιεί το όνομα της Ιβάνκα, ενώ μόλις μία εβδομάδα μετά την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ η εταιρεία Fujian Yingjie Commodity Company, προσπάθησε, σύμφωνα με το Page Six, να χρησιμοποιήσει το «Ιβάνκα» ως εμπορικό σήμα στις σερβιέτες που παράγει.
Σε περίπτωση που οι αιτήσεις γίνουν δεκτές οι εταιρείες αυτές θα μπορούν να χρησιμοποιούν το όνομα «Ιβάνκα» στην πώληση των προϊόντων τους. Επιπλέον, υπολογίζεται ότι ακόμα 40 εταιρείες έχουν ζητήσει να χρησιμοποιήσουν το όνομα αλλά με την κινέζικη γραφή. Οι περισσότερες από αυτές δραστηριοποιούνται στον κλάδο των καλλυντικών, των ρούχων και των εσωρούχων.
Σύμφωνα με την ίδια εφημερίδα, η πλειοψηφία των αιτήσεων βρίσκεται ακόμα στη διαδικασία της εξέτασης.
Η μεγάλη κόρη του Αμερικανού Προέδρου γίνεται όλο και πιο δημοφιλής στην Κίνα, μετά και από την επίσκεψή της στην κινεζική πρεσβεία στην Ουάσιγκτον για την Πρωτοχρονιά με βάση το κινέζικο ημερολόγιο και την ανάρτηση στο Instagram ενός βίντεο με την κόρη της Αραμπέλα να τραγουδάει στα κινέζικα.
Η νομοθεσία της Κίνας σε ό,τι αφορά τα εμπορικά σήματα είναι αρκετά χαλαρή και επιτρέπει να χρησιμοποιούνται ξένα ονόματα -ακόμα και με κινεζικούς χαρακτήρες- ως εμπορικά σήματα, μία πρακτική, η οποία έχει προκαλέσει αντιδράσεις το προηγούμενο διάστημα, από πολλές διεθνείς εταιρείες, οι οποίες αναζητούν τρόπους προστασίας της πνευματικής τους ιδιοκτησίας.
Μάλιστα λίγο πριν μπει στην «κούρσα» για τη διεκδίκηση της προεδρίας, ο Ντόναλντ Τραμπ είχε προσφύγει στη δικαιοσύνη, αφού το Γραφείο Εμπορικών Σημάτων της Κίνας είχε επιτρέψει στον Ντονγκ Γουέι να χρησιμοποιεί το όνομα του Τραμπ στα επιχειρηματικά του σχέδια.
Πηγή ΑΠΕ – ΜΠΕ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ