Λαχταριστό κάρυ με κουνουπίδι και δροσερή ντομάτα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1/3 φλ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 4 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
- 2 κ. σούπας ντοματοπελτές
- 1 1/2 κ. σούπας σκόνη κάρυ
- 1 1/2 κ. σούπας garam masala
- 1 στικ κανέλας
- 1/2 κεφάλι κουνουπίδι σε φουντίτσες
- 1 κονσέρβα ρεβύθια
- 2 kg ντομάτες
- 2 φλ. καλαμπόκι
- 1/2 φλ. κρέμα γάλακτος
- 2 κ. σούπας μέλι
- 1 γιαούρτι
- αλάτι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ζέστανε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
- Πρόσθεσε το κρεμμύδι και σοτάρισέ το για οκτώ λεπτά.
- Ρίξε και το σκόρδο και ανακάτεψε για άλλο ένα λεπτό.
- Πρόσθεσε τον ντοματοπελτέ και ανακάτεψε μέχρι να λιώσει στο λάδι.
- Πρόσθεσε το κάρυ και το garam masala με την κανέλα και σοτάρισε για ένα λεπτό.
- Πρόσθεσε δύο φλιτζάνια νερό, το κουνουπίδι και τα ρεβύθια.
- Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός, κάλυψε με το καπάκι και βράσε για έξι λεπτά μέχρι να μαλακώσει το κουνουπίδι.
- Πρόσθεσε τις ντομάτες κομμένες στα τέσσερα και βράσε χωρίς το καπάκια για άλλα πέντε λεπτά το φαγητό.
- Πρόσθεσε το καλαμπόκι, την κρέμα γάλακτος και το μέλι και βράσε για άλλα περίπου επτά λεπτά.
- Αλατοπιπέρωσε το φαγητό, αφαίρεσε το στικ κανέλας και σέρβιρε με γιαούρτι.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ