“Justified” : Έρχεται απόψε στο Mega!

“Justified”… Αυτός είναι ο τίτλος της ολοκαίνουργιας ξένης σειράς που όπως σας είχαμε γράψει πριν από λίγες ημέρες έρχεται στους δέκτες μας μέσα από το Mega και συγκεκριμένα κάνει πρεμιέρα απόψε λίγο μετά τις 11.30. Το Μεγάλο Κανάλι ενόψει καλοκαιριού και λόγω κρίσης βεβαίως-βεβαίως, στρέφει το βλέμμα του στο ξένο πρόγραμμα, το οποίο… υπερέχει και συμφέρει. Με άλλα λόγια; Και την πολυπόθητη fresh ανάσα φέρνει στο πρόγραμμα ενός καναλιού, αλλά και ποσοστά τηλεθέασης.

Έτσι, στην απέραντη τηλεοπτική ερημιά που θα δημιουργηθεί κατά την διάρκεια του θέρους θα υπάρχουν μόνο κάποιες φρέσκες προτάσεις που θα μας έρχονται από το εξωτερικό και τα ευχάριστα νέα είναι, πως δεν θα φέρουν όλες επάνω τους το ταμπελάκι “made in Turkey”!

Σε αυτή την κατηγορία ανήκει και το “Justified”. Πρόκειται για μία δυνατή, δικαστική περιπέτεια, γεμάτη ανατροπές και εκπλήξεις από την αρχή μέχρι και το τέλος της. Η σειρά βγήκε στον αέρα για πρώτη φορά τον Μάρτιο του 2010 μέσα από το Αμερικάνικο δίκτυο του FX netweek.

Το σενάριο του “Justified” υπογράφει ο Graham Yost και βασικός πρωταγωνιστής της είναι Ράιλαν Γκίβενς, ένας δικηγόρος που φαίνεται να έχει ξεπηδήσει από τον 19ο αιώνα, μιας και κουβαλά τα χαρακτηριστικά του δικηγόρου της… Άγριας Δύσης, ο οποίος όμως ζει στην σύγχρονη εποχή!

Τι θέλουμε να πούμε με αυτό; Ο Γκίβενς είναι ένας σκληροτράχηλος, ομοσπονδιακός δικηγόρος του Κεντάκι, ο οποίος πολλές φορές αποφασίζει να εφαρμόσει τον νόμο με έναν αντισυμβατικό τρόπο, βάζοντας στο στόχαστρό του την παρανομία και το έγκλημα.

Η σειρά μας μεταφέρει στην αμερικάνικη επαρχία χωρίς καμιά ωραιοποίηση , καρό πουκάμισα, μπότες, καπέλα, λες και όπως ήδη σας είπαμε, ο χρόνος από την εποχή του wild wild west δεν έχει κυλήσει καθόλου. Το “Justified” βγάζει στον αέρα μία άλλη όψη της Αμερικής , την οποία πρέπει να ομολογήσουμε ότι δεν την βλέπουμε και τόσο συχνά στις σειρές που μας έρχονται από την άλλη άκρη του Ατλαντικού.

Ο Ράιλαν Γκίβενς είναι US Μarshal , αδιάφθορος , τσαμπουκάς, ηθικός, ξεροκέφαλος. Παρόλα αυτά, ο πατέρας του είναι… ερασιτέχνης κακοποιός και ο καλύτερός του φίλος μπαινοβγαίνει στη φυλακή. Όσο για το ποια είναι η οικογενειακή του κατάσταση; Εννοείται πως είναι χωρισμένος και επιστρέφει με δυσμενή μετάθεση από το Μαιάμι στο πατρικό του και στα παιδικά του λημέρια του Κεντάκι.

Τα όρια ανάμεσα στο καλό και στο κακό είναι δυσδιάκριτα. Εμπόριο ναρκωτικών, ουίσκι made in home,
όπλα, τσαμπουκάδες , παιδικοί έρωτες ,οικογενειακές συγκρούσεις και ένα γλυκόπικρο χιούμορ συνθέτουν μια σειρά που δεν βαδίζει στην πεπατημένη που έχουν ακολουθήσει αντίστοιχες Αμερικάνες παραγωγές.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164