Ο γνωστός pastry chef Χρήστος Βεργάδος μας δίνει τη συνταγή για την πιο εύκολη αλλά και νόστιμη βασιλόπιτα σε περίπτωση που σήμερα έχεις διάθεση και χρόνο να φτιάξεις βασιλόπιτα με τα χεράκια σου. Αγόρασε τα υλικά και ξεκίνα! Και μην ξεχάσεις μετά να βάλεις το φλουρί!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Καλή επιτυχία και καλή χρονιά!
Υλικά που θα χρειαστείς
640γρ. αλεύρι
160γρ. βούτυρο
480γρ. ζάχαρη
5 αυγά
300ml χυμό πορτοκαλιού
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
80ml κονιάκ
1 κ.γ. σόδα
2 τμχ κάψουλες βανίλιας
Εκτέλεση:
Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα, αρχικά στη μεσαία ταχύτητα και στη συνέχεια στη
γρήγορη ταχύτητα, το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν καλά. Στη
συνέχεια προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και μόλις απορροφηθούν προσθέτουμε
σιγά σιγά και σε συνεχή ροή το χυμό πορτοκαλιού μέσα στο οποίο έχουμε διαλύσει
την σόδα και το κονιάκ. Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι, τις βανίλιες και το ξύσμα και
ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί. Αδειάζουμε σε βουτυρωμένο και
αλευρωμένο ταψί και ψήνουμε στους 170οC για περίπου 40 λεπτά.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ