Site icon TLIFE

Καρολίνα Πελενδρίτου: Η συγκλονιστική ιστορία ζωής, το άγνωστο διαζύγιο και οι δηλώσεις στο TLIFE πριν αναχωρήσει για Παρίσι

Η Καρολίνα Πελενδρίτου είναι πανέτοιμη να αγωνιστεί για 6η φορά στους Παραολυμπιακούς Αγώνες – που ξεκινούν στο Παρίσι στις 28 Αυγούστου – επίδοση που πολύ λίγοι αθλητές κατέχουν σε παγκόσμιο επίπεδο.

Μάλιστα, η τρις χρυσή Παραολυμπιονίκης θα είναι σημαιοφόρος της κυπριακής ομάδας στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024.

Σύμφωνα με την ΚΕΠΕ, η αθλήτρια της Κύπρου με τις δεκάδες παγκόσμιες διακρίσεις, αγωνίζεται στο άθλημα της κολύμβησης και συγκεκριμένα στην κατηγορία S11 στα 50μ ελεύθερο και στην κατηγορία SB11 στα 100 μέτρα στο πρόσθιο.

Η συγκλονιστική ιστορία ζωής της Καρολίνας Πελενδρίτου

Γεννημένη στη Λεμεσό της Κύπρου, η 38χρονη σήμερα Καρολίνα Πελενδρίτου ήρθε για πρώτη φορά σε επαφή με την κολύμβηση σε ηλικία μόλις εννέα ετών. Στα δέκα της χρόνια εντάσσεται στην Κυπριακή Ομοσπονδία Κολύμβησης και πρωτεύει στους Παγκύπριους Αγώνες. Σε αυτή την ηλικία, βρίσκεται αντιμέτωπη με τη μείωση της όρασής της.

Ωστόσο οι διακρίσεις συνέχισαν με την ίδια να προσπαθεί να κρύψει όσο καλύτερα γινόταν το πρόβλημά της.

Όταν η 16χρονη πλέον Καρολίνα, άρχισε να έχει πολύ προβλήματα όρασης, ο κόσμος γύρω της κατέρρευσε.

Αθλήτρια από μικρή, η ίδια δεν μπορούσε και δεν ήθελε να πιστέψει αυτό που της συνέβαινε. Το πρόβλημά της επιδεινωνόταν μέρα με τη μέρα, η καθημερινότητά της δυσκόλευε όλο και περισσότερο, το ίδιο και οι προπονήσεις της στην κολύμβηση με την ίδια ωστόσο να επιμένει να κρύβει το πρόβλημά της ελπίζοντας ότι αυτό θα υποχωρήσει.

«Ως εκείνη τη στιγμή, η μειωμένη μου όραση ήταν βαθιά κρυμμένο μυστικό και απόλυτο ταμπού για μένα. Οι επιδόσεις μου συνεχώς χειροτέρευαν, αλλά η άρνηση της πραγματικότητας ήταν μια αδιαπραγμάτευτη και ψυχολογική σανίδα σωτηρίας μου. Δεν το αποδεχόμουν άρα δεν υπήρχε… Τότε η μητέρα μου, ενημερώθηκε για την ύπαρξη του Παραολυμπιακού Αθλητισμού, αλλά εγώ λόγω της άρνησής μου δεν ήμουν ακόμα έτοιμη για κάτι τέτοιο. Τελικά, το 2002 στους Κοινοπολιτειακούς Αγώνες στο Μάντσεστερ, δέχτηκα να κολυμπήσω τόσο στους Αγώνες των αρτιμελών αθλητών όσο και σε αυτούς με αναπηρία» είχε αποκαλύψει στο παρελθόν σε συνέντευξή της η Κύπρια αθλήτρια.

Η απόφαση να συμμετάσχει στους Παραολυμπιακούς αγώνες δεν εύκολη για την Καρολίνα, αρνούνταν πεισματικά να δεχθεί τη νέα συνθήκη της ζωής της κάτι το οποίο καλούνταν να διαχειριστούν οι δικοί της άνθρωποι. Η μητέρα και η αθλητική ψυχολόγος της Καρολίνας, έδωσαν τον δικό τους αγώνα προκειμένου να την κάνουν να ξεπεράσει το σοκ και να μπει και πάλι στη μάχη της ζωής.

«Το πρόβλημα είναι καθημερινό, αυτά που καλείσαι να αντιμετωπίσεις ώστε να φτάσεις να κολυμπήσεις σε έναν αγώνα. Αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα και η μεγάλη πρόκληση. Να αντιμετωπίζεις τον εαυτό σου τον ίδιο, τις προκλήσεις που παρουσιάζονται μπροστά σου και την κοινωνία την ίδια που πολλές φορές δεν σε βοηθάει να αποδεχτείς το πρόβλημα που έχεις.

Από την ώρα που θα ξυπνήσω μέχρι την ώρα που θα κοιμηθώ, τα πράγματα για μένα δεν είναι απλά. Από το πώς θα ξυπνήσω και τι θα φάω… Σήμερα ας πούμε έπρεπε να πάω στις τράπεζες… Μέχρι να φτάσω, δεν υπήρχε ένα πεζοδρόμιο ίσιο… Ή π.χ. να πρέπει να δίνεις εξηγήσεις για το αν πρέπει να έχεις προτεραιότητα ή όχι σε μία ουρά. Σε αναγκάζουν συνέχεια να διεκδικείς το αυτονόητο. Σε άλλες χώρες αυτά είναι λυμένα και έχεις επικεντρωθεί στην ουσία της ζωής» είχε αποκαλύψει η 38χρονη αθλήτρια στην Τατιάνα Στεφανίδου. 

Μάλιστα, πριν δύο χρόνια στα 8α βραβεία του Madame Figaro η Καρολίνα Πελενδρίτου αναδείχθηκε Dove Αθλήτρια της χρονιάς. Στη σκηνή των βραβείων είδαμε να την συνοδεύει ο ξεχωριστός της φίλος, ο σκύλος – οδηγός της, ο οποίος συγκέντρωσε όλα τα βλέμματα επάνω του. Μια πολύ συγκινητική στιγμή που σχολιάστηκε με τον πιο θετικό τρόπο.

 

Στα 38 της χρόνια πια, έχει καταφέρει κάτι που τότε θεωρούσε ακατόρθωτο, να καταρρίπτει τα ρεκόρ πανελλήνια και ευρωπαϊκά το ένα μετά το άλλο. Πλέον η Καρολίνα Πελενδρίτου πατά γερά στα πόδια της, πιστεύει στον εαυτό της και μπαίνει σε κάθε αγώνα δίνοντας τον καλύτερό της εαυτό.

Ο γάμος με τον Έλληνα δημοσιογράφο Δημήτρη Χατζηγεωργίου και το άγνωστο διαζύγιο

Μετά από αρκετά χρόνια σχέσης και έξι χρόνια γάμου, η Καρολίνα Πελενδρίτου και ο Έλληνας δημοσιογράφος Δημήτρης Χατζηγεωργίου αποφάσισαν να τραβήξουν χωριστούς δρόμους.

Η σπουδαία Παραολυμπιονίκης μας και ο γνωστός αθλητικογράφος, δεν ζουν πια μαζί εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο, ενώ έχει ήδη εκδοθεί επίσημα το διαζύγιο του γάμου τους, όπως επιβεβαίωσε η ίδια σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε το TLIFE μαζί της.

Αξίζει να θυμίσουμε ότι το γνωστό ζευγάρι του αθλητισμού και της showbiz είχε κοινή πορεία για περισσότερο από δέκα χρόνια, ενώ ο γάμος τους είχε γίνει στην Αθήνα – όπου έμεναν και συνεχίζουν και μένουν χωριστά πια – το καλοκαίρι του 2018.

Η είδηση του χωρισμού τους είχε γραφτεί πριν μερικούς μήνες στην κυπριακή ιστοσελίδα sport-fm, ωστόσο δεν είχε μαθευτεί στην Ελλάδα. Η Καρολίνα Πελενδρίτου επιβεβαίωσε το διαζύγιο στο TLIFE.

Οι αποκλειστικές δηλώσεις στο TLIFE πριν αναχωρήσει για Παρίσι

«Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη, είναι η 6η φορά που θα συμμετέχω σε Παραολυμπιακούς Αγώνες. Είναι πολύ σημαντικό για μένα γιατί η πρώτη φορά ήταν πριν 20 χρόνια και είμαι ακόμα ανταγωνιστική σε υψηλό επίπεδο. Από μόνο του είναι πάρα πολύ δύσκολο, είναι μια νίκη ενάντια στον χρόνο για μένα και ένα μετάλλιο από μόνο του αυτή η συμμετοχή. Έχω δουλέψει όσο μπορούσα, με όποια προβλήματα υπήρχαν αλλά αυτός είναι ο αθλητισμός και αυτή είναι η ζωή» τόνισε αποκλειστικά στο TLIFE η Καρολίνα Πελενδρίτου, η οποία θα είναι και σημαιοφόρος της Κυπριακής Αποστολής στην Παραολυμπιάδα.

© 2024 tlife.gr