Site icon TLIFE

Κατερίνα Καινούργιου – Φίλιππος Τσαγκρίδης: Μαζί σε εικαστική έκθεση στο Ηρώδειο! [pics]

Ο ΝΕΟΝ και το Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου παρουσιάζουν την έκθεση Αποπροσανατολισμένος χορός / Παραπλανημένος πλανήτης, την πρώτη εικαστική έκθεση στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού.

Έως και τις 3 Ιουλίου οι θεατές μπορούν να μπαίνουν στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού ανά ομάδες των είκοσι ατόμων και για είκοσι λεπτά, ακολουθώντας τις οδηγίες όχι μόνο του υπουργείου Υγείας, αλλά και της ημικυκλικής κίνησης, που επιβάλλει η θέαση της εικαστικής εγκατάστασης του Διονύση Καβαλλιεράτου, με 40 γλυπτά μπροστά από τη σκηνή του Ρωμαϊκού Ωδείου.

Αλλόκοτες φιγούρες- καρικατούρες με στοιχεία διάφορων πολιτισμών και εποχών- από την προϊστορία, τον λαϊκό πολιτισμό έως τον σημερινό δυτικό κόσμο, είναι χαρακτήρες ονοματισμένοι από τον καλλιτέχνη και «χορεύουν» σόλο ή ομαδικά έναν «Αποπροσανατολισμένο χορό» σατιρίζοντας έναν «Παραπλανημένο πλανήτη».

Την ιδιότυπη αυτή εικαστική παράσταση, που επιχειρεί αναφορές στην τελετουργία και κινησιολογία του αρχαίου δράματος και τη συλλογική δράση του Χορού, παρακολούθησαν πρόσφατα η Κατερίνα Καινούργιου και ο Φίλιππος Τσαγκρίδης.

Το ερωτευμένο ζευγάρι παρευρέθηκε στο Ηρώδειο και ενθουσιάστηκε από την έκθεση, τόσο που θέλησαν να το μοιραστούν και με τους διαδικτυακούς τους φίλους στο Instagram, δημοσιεύοντας φωτογραφίες και βίντεο από γλυπτά που ξεχώρισαν.

Στη συνέχεια, αποχώρησαν πιασμένοι χέρι-χέρι και βρέθηκε σε γνωστό εστιατόριο στο κέντρο της Αθήνας, όπου δείπνησαν και πέρασαν ένα όμορφο βράδυ για δύο. Ο Φίλιππος Τσαγκρίδης, μάλιστα, εντυπωσιάστηκε τόσο από τα λαχταριστά πιάτα που δοκίμασε, που τα φωτογράφησε όλα και δημοσίευσε σχετικά στιγμιότυπα στα instastories του.

© 2024 tlife.gr