Κατερίνα Καραβάτου: «Μετά από 20 χρόνια, ίσως να μην ξέρουν το μέγεθος των δυσκολιών που έχω περάσει»

Η Κατερίνα Καραβάτου παραχώρησε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στο περιοδικό «Τύπος Tv» και την δημοσιογράφο, Κατερίνα Θεοδωροπούλου.

Η παρουσιάστρια του ΣΚΑΙ, μεταξύ άλλων, μίλησε για την προσωπική της ζωή, αλλά και για το πώς βιώνει την περίοδο που διανύουμε.

Φαίνεσαι στην καλύτερη σου φάση… Νιώθει ότι η Κατερίνα πλέον έχει όλα όσα θέλει;

Να σας πω την αλήθεια είναι κάτι που ακούω συχνά τελευταία. Αισθάνομαι ότι είμαι πολύ καλά. Ίσως να το λέτε αυτό γιατί ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα με είχατε δει να μην είμαι καλά. Ήταν μία περίοδος όπου όντως δεν ήμουν. Όλοι μας περνάμε άσχημες στιγμές ή μεγάλες στεναχώριες ή προβλήματα που εκείνη τη στιγμή μπορεί να μας φαίνονται απροσπέλαστα. Αποφάσισα όμως να μην το βάλω κάτω και να μπορέσω να βρω τη δύναμη να με βοηθήσω και να ξεπεράσω ένα ένα όλα εκείνα που συνέβαιναν. Νομίζω ότι αυτό είναι και μία διαρκής προσπάθεια όλων.

Δεν ξέρω τι σημαίνει να έχω όλα όσα θέλω. Εγώ θα σας πω ότι αυτά που θέλω, και είναι 100 % σίγουρο πια, είναι να έχω την υγεία μου, να είμαι γερή, δυνατή για να μπορώ να είμαι χαρούμενη και να έχω τη δυνατότητα να αγαπώ, να φροντίζω, να προσέχω τα παιδιά μου, να είμαι δίπλα τους και να μπορώ να κάνω και πράγματα που με ευχαριστούν. Γενικά είμαι ένας πάρα πολύ λιτός άνθρωπος, δεν έχω ανάγκες μεγάλες, δεν κάνω μεγάλη ζωή, δεν είμαι άνθρωπος που αποζητά ή αναζητά πολλά πράγματα για να είναι ευτυχισμένος. Αυτό που κυρίως με ενδιαφέρει είναι να μπορέσω να προσφέρω στα παιδιά μου αυτά που θα ήθελα να έχουν και να είναι δυνατά κι ανεξάρτητα. Αρχικά τον εαυτό μου ως φυσική παρουσία και την αγάπη μου και έπειτα μία καλή εκπαίδευση για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν αυτά που έρχονται και για να μπορέσουν να οχυρωθούν και να γίνουν καλοί άνθρωποι. Αυτά θέλω.

Πιστεύεις στη δύναμη της αγάπης;

Ναι, πιστεύω πάρα πολύ στη δύναμη της αγάπης και είναι κάτι το οποίο με έχει σώσει σε πολύ δύσκολες στιγμές της ζωής μου. Θα ήταν πολύ μάταιο αν δεν πίστευα στην αγάπη, θα ήταν μία πολύ μοναχική διαδρομή. Έχω περάσει και την αμφισβήτηση και ξέρω πως με αγάπη είναι πολύ καλά τα πράγματα.

Είσαι ένας συναισθηματικός άνθρωπος, σε έχουμε δει να μιλάς με ειλικρίνεια δημόσια, να συγκινείσαι… Τι άλλο δεν ξέρουμε για την Κατερίνα;

Δεν ξέρω μετά από 20 χρόνια στην τηλεόραση τι μπορεί να μην ξέρετε για μένα. Όντως δεν μπορώ να φανταστώ κάτι γιατί γενικά είμαι πολύ αληθινή και τα πράγματα που σκέφτομαι ή παίρνω διαφαίνονται στην τηλεόραση, μπορούν να τα καταλάβουν οι τηλεθεατές. Η αλήθεια είναι ότι από τον τρόπο που μου συμπεριφέρονται ή τα πράγματα που λένε οι τηλεθεατές είναι σα να με ξέρουν πάρα πολύ καλά. Είναι πολύ ενδιαφέρουσα ερώτηση, αλλά πραγματικά δεν ξέρω τι θα μπορούσα να απαντήσω σ’ αυτό. 

Ίσως να μην ξέρουν το μέγεθος των δυσκολιών που έχω περάσει, αλλά αυτό είναι κάτι που δε χρειάζεται κιόλας. Κάθε άνθρωπος στη ζωή του μπορεί να περνάει πολύ μεγάλες δυσκολίες. Εμένα αυτό που με ενδιαφέρει το ξέρουν. Ξέρουν ότι είμαι ένας άνθρωπος, όπως λέτε, συναισθηματικός. Ξέρουν ότι αυτό που βλέπω, αυτό είμαι. Με ενδιαφέρει αυτό, το ότι το γνωρίζουν ποια είμαι. Και όλα τα υπόλοιπα τα οποία γίνονται ή πράγματα τα οποία μας φέρνει ζωή, είναι 20 χρόνια τώρα που τα αντιμετωπίζω μαζί τους, ούτως ή άλλως. Οπότε είναι μία σχέση πιστεύω στέρεη, σταθερή, δυνατή.

 

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164