Site icon TLIFE

Κατερίνα Καραβάτου: «Ο Κρατερός επέμενε για δεύτερο παιδί, εγώ είχα χάσει το κουράγιο μου»

Η νέα της εκπομπή στο Epsilon ξεπερνάει τον μέσο όρο του καναλιού, έχει έναν σύζυγο που την λατρεύει και δύο παιδιά που ομορφαίνουν το σπίτι της. Οι ευχές της Κατερίνας Καραβάτου έχουν πιάσει και μιλάει για την όμορφη φάση της ζωής της στον Οδυσσέα Μητσόπουλο και την εφημερίδα “Αγορά”.

Οι πρώτες μέρες στο καθημερινό πρωινό του Epsilontv σας χάρισαν πολύ υψηλή τηλεθέαση αλλά ως γνωστόν η τηλεόραση είναι μαραθώνιος. Πως πιστεύεις θα διαμορφωθούν τα νούμερα μετά την πρεμιέρα του αντίστοιχου πρωινού στον Ant1;

Το μόνο σίγουρο είναι ότι μιλάμε για μαραθώνιο, και δεν είμαι από τους ανθρώπους που τους αρέσει να κάνουν προβλέψεις. Ούτε την πρώτη χρονιά που ήρθαμε στο Epsilontv έκανα προβλέψεις. Κάναμε αυτό που πιστεύαμε κι αυτό που θέλαμε να δείξουμε στον κόσμο και το αποτέλεσμα ήταν για μας μια απρόσμενη μεγάλη όμορφη έκπληξη. Το ίδιο κάνουμε και τώρα. Μας ενδιαφέρει να κάνουμε κάτι τηλεοπτικό που να μας αντιπροσωπεύει, να μας χαρακτηρίζει και να το αγαπάμε. Φαντάζομαι ότι οι άνθρωποι στα άλλα κανάλια κάνουν επίσης αυτό που τους χαρακτηρίζει και το κάνουν με τον δικό τους τρόπο. Είναι ωραίο να προσφέρονται στον τηλεθεατή πολλά και διαφορετικά προγράμματα. Μπορεί να κάνουμε μια εκπομπή με παρόμοιο περιεχόμενο αλλά επί της ουσίας όλα γίνονται διαφορετικά γιατί ορίζονται από το προσωπικό στυλ, ύφος, αρχές, αξίες, διάθεση, ικανότητες, ταλέντα, πρόθεση, ήθος που έχει ο καθένας.

Έχεις καταλάβει τι θέλει τελικά να βλέπει ο κόσμος το πρωί; Είναι το ίδιο κοινό του «Πρωινού Καφέ» της Μενεγάκη το 1996;

Αυτό που μου λέει η εμπειρία μου είναι ότι οι άνθρωποι εκτιμούν την καλή παρέα και τις καλές παρέες. Αυτός είναι και ο λόγος που στην πρεμιέρα της φετινής εκπομπής ευχαρίστησα όλους τους ανθρώπους με τους οποίους συνεργαστήκαμε στις δύο σεζόν του «Στα Καλά Καθούμενα». Φέτος με την Δήμητρα, την Νανά, τον Δημήτρη και τον Κώστα είμαστε μεν διαφορετικοί άνθρωποι, αλλά εκπέμπουμε στο ίδιο μήκος κύματος, γεγονός που για μένα είναι πάρα πολύ βασικό.

Αυτή την στιγμή λόγω των αδειών το τοπίο στα κανάλια είναι ομιχλώδες. Πως νιώθεις για αυτό;

Δεν μπορείς παρά να νιώθεις αβεβαιότητα κι ανασφάλεια, πράγματα που δεν είναι καλός σύμβουλος για κανέναν επαγγελματία. Εύχομαι να βρεθεί σύντομα μια λύση για όλους τους ανθρώπους που εργάζονται στην τηλεόραση και οι οποίοι τώρα που μιλάμε είναι με το ένα πόδι στην δουλειά τους και με το άλλο στην ανεργία.

Την στιγμή που το Epsilon έμεινε εκτός της δημοπρασία των αδειών και εν τέλει χωρίς άδεια ένιωσες έναν κόμπο στο λαιμό για το μέλλον σου;

Σαφώς, αλλά υπάρχουν διαβεβαιώσεις από το κανάλι ότι θα βρεθεί λύση. Το πως θα γίνει αυτό ή τι έχουν στο μυαλό τους είναι αρμόδιοι να στο απαντήσει η διοίκηση του Epsilontv. Παρά το γεγονός ότι η κατάσταση έχει εξελιχθεί έτσι, το κανάλι στηρίζει πολύ έντονα τις παραγωγές του και δεν κάνει εκπτώσεις σε όσα μας είχε υποσχεθεί. Αυτό με κάνει να αισιοδοξώ.

Τελικά στο θέατρο θα παίξεις ποτέ σου; Ο Κρατερός μάλιστα φέτος θα είναι στην παράσταση του φίλου σου του Μουτσινά. Εσύ γιατί έμεινες στην απέξω;

Αυτό που έχει συμβεί φέτος είναι μεγάλη αδικία. Έπρεπε να είμαι κι εγώ σ αυτήν την παράσταση. Εγώ πάντως κάποια στιγμή θα παίξω. Έχω διπλαρώσει όποιον μπορείς να φανταστείς, έχω πιάσει μέχρι τον Πέτρο Φιλιππίδη, τον Σταμάτη Φασουλή, τον Αλέξανδρο Ρήγα….! Μέχρι στιγμής δεν έχω αποτέλεσμα, αλλά δεν σταματώ να ελπίζω..

Το διαζύγιο Jolie – Pitt έγινε το πρώτο θέμα παγκοσμίως. Τι δυσκολίες έχει για ένα επώνυμο ζευγάρι να διαχειριστεί από θέμα δημοσιότητας το διαζύγιο του; Σε αγχώνει αυτό, υποθετικά μιλώντας;

Μην μου λες για διαζύγια σε παρακαλώ γιατί αγχώνομαι! Δεν θέλω να μιλάω για χωρισμούς ούτε καν υποθετικά. Μέχρι τώρα δεν έχω αντιμετωπίσει κάτι τέτοιο, αλλά όλοι οι άνθρωποι στη ζωή τους έχουν κακές στιγμές. Θυμάμαι όταν πριν 2 χρόνια «έχασα» τον πατέρα μου και δεν ήξερα πώς να διαχειριστώ την απώλεια του. Μου συμπεριφέρθηκαν με πολύ μεγάλη διακριτικότητα. Αντίστοιχα και ο κόσμος μέσω της διάδρασης μας στα social media. Πήρα τόση πολλή αγάπη από τους ανθρώπους που ήθελαν να απαλύνουν τον πόνο μου, που πραγματικά δεν το πίστευαν.

Γενικά πάντως είθισται τα ζευγάρια που κάνουν μαζί τηλεόραση να τα χωρίζουν. Περιμένεις να το ακούσεις αυτό;

Έχεις λυσσάξει πια με τα διαζύγια (γέλια). Το έχω διαβάσει ήδη αυτό κάπου, αλλά κάτι που δεν ισχύει το προσπερνάς και δεν δίνεις σημασία. Ο καθένας πια μπορεί δυστυχώς να γράφει ό,τι θέλει…

Ο Κρατερός έχει μεγάλη πέραση στις γυναίκες. Τον ζηλεύεις; Σου βγαίνει μια κτητικότητα;

Ακόμη κι όταν έχω δει μπροστά μου κάτι, δεν έχω αισθανθεί ανασφάλεια. Αλλά το ότι έχω τα μάτια μου ανοιχτά, τα έχω. Δεν κάνω ακρότητες, αλλά το παρακολουθώ το θέμα. Μου αρέσει που αρέσει ο Κρατερός στις γυναίκες, είναι ένας πολύ γοητευτικός άνδρας.

Οι ψυχολόγοι λένε ότι τα μοναχοπαίδια ενδόμυχα έχουν μέσα τους έντονα τον φόβο της μοναξιάς για το μέλλον. Συνετέλεσε αυτό στο να δημιουργήσεις την δική σου μεγάλη οικογένεια;

Πολύ σωστά. Δεν ήμουν ένα δυστυχισμένο μοναχοπαίδι που τριγυρνούσε στους δρόμους, ευτυχώς οι γονείς μου με μεγάλωσαν πάρα πολύ όμορφα. Όταν λοιπόν βρεθήκαμε με τον Κρατερό, ο οποίος είναι επίσης μοναχοπαίδι, είπαμε ότι θέλουμε να κάνουμε πολλά παιδιά ίσως και για αλλάξουμε αυτό δεδομένο που υπήρχε στη δική μας ζωή. Θέλαμε να φτιάξουμε μια μεγάλη οικογένεια, για εμάς είναι πολύ μεγάλο κατόρθωμα που σήμερα έχουμε δύο παιδιά. Τρελαίνομαι από την χαρά μου που αύριο η Αέλια θα λέει «ο αδερφός μου». Αν δεις πως χαμογελάει ο μπέμπης στην Αέλια όταν τον έχει στην αγκαλιά της, θα καταλάβεις τι εννοώ. Ο Κρατερός επέμενε για ένα δεύτερο παιδί, εγώ για να είμαι ειλικρινής είχα χάσει λίγο το κουράγιο μου. Τελικά έκανε πολύ καλά που επέμενε!

Στην ελληνική τηλεόραση τα γέρικα άλογα όταν μεγαλώνουν τα σκοτώνουν; Τι αίσθηση έχεις;

Πιστεύω ότι η ελληνική κοινωνία δυστυχώς είναι ρατσιστική με το θέμα της ηλικίας των γυναικών. Όχι μόνο στην τηλεόραση, αλλά και γενικά. Οι γυναίκες έχουν να δώσουν πολλά κι είναι λάθος με το που βγάλεις μια ρυτίδα να σε κατηγοριοποιούν και να σε θεωρούν λιγότερο χρήσιμη. Είναι πολύ άστοχο κι άδικο αυτό που συμβαίνει.

Μέχρι ποια ηλικία θέλεις δηλαδή να είσαι στο «γυαλί»;

Δεν έχω βάλει deadline στον εαυτό μου, οι παρουσιαστές -γενικά οι άνθρωποι- δεν είμαστε προϊόντα με ημερομηνία λήξεως όπως τα γιαούρτια και τα γάλατα. Ξέρω μέσα μου ότι θα έρθει κάποια στιγμή που δεν θα μπορώ πια να κάνω αυτό που κάνω τώρα, οπότε θα ήθελα μέχρι τότε να έχω βρει το επόμενο βήμα μου.

Στα επαγγελματικά σου έχεις αποδειχθεί πολύ σκληρή για να πεθάνεις. Έχεις γίνει πιο bitch με τα χρόνια;

Με τα χρόνια έμαθα να πιστεύω πιο πολύ στον εαυτό μου κι έγινα πιο δυνατή. Όταν φοβάσαι, δεν κάνεις τίποτα καλά. Θυμάμαι πως όταν ξεκινούσα είχα άγνοια κινδύνου. Προσπάθησα να διασωθώ μετά από μια βουτιά στα βαθιά. Σιγά σιγά άρχισα να μαθαίνω τη δουλειά. Κάνω ρεπορτάζ, μοντάρω, είμαι κοντά σε κάθε μια από τις λειτουργίες της εκπομπής για να μπορώ να έχω καλύτερη γνώση κι έλεγχο του αποτελέσματος, μπρος και πίσω από τις κάμερες. Η γνώση διώχνει το φόβο και σε κάνει πιο δημιουργικό.

Η είσοδος του Κρατερού στην ζωή σου σε έκανε να μην φοβάσαι; Σε «ξεκλείδωσε» ως άνθρωπο;

Με τον Κρατερό μαζί είμαστε μασίφ. Με βοήθησε ακόμη περισσότερο στο να μην φοβάμαι και το σημαντικότερο να καταλάβω την κρυμμένη δύναμη που διέθετα μέσα μου.

© 2024 tlife.gr