Site icon TLIFE

Κατερίνα Λάσπα: Μιλά πρώτη φορά για το διαζύγιο από τον Νεκτάριο Νικολόπουλο – «Θρηνώ την έννοια της οικογένειας»

Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε η Κατερίνα Λάσπα στο περιοδικό ΟΚ! και τον δημοσιογράφο, Αστέρη Κασιμάτη.

Η γνωστή παρουσιάστρια μεταξύ άλλων, μίλησε για το διαζύγιο από τον επιχειρηματία, Νεκτάριο Νικολόπουλο, αλλά και για το πώς διαχειρίστηκαν οι κόρες τους τον χωρισμό.

Το φετινό καλοκαίρι ήταν και το πρώτο έπειτα από την έκδοση του διαζυγίου σου με τον επιχειρηματία Νεκτάριο Νικολόπουλο.

Ναι, ήταν τυπικά μετά το διαζύγιο. Μετά τον χωρισμό μας ήταν σχεδόν το τρίτο.

Πώς συνηθίζεις τη νέα καθημερινότητα έπειτα από 18 χρόνια κοινής πορείας χωρίς τον ίδιο άνθρωπο πλάι σου;

Εξακολουθεί και είναι μεταβατική περίοδος για όλους μας. Και για εμένα και για τα παιδιά, ενδεχομένως και για τον Νεκτάριο. Βρίσκουμε σιγά σιγά τα πατήματά μας. 

Αν και οι φήμες χωρισμού με τον Νεκτάριο Νικολόπουλο κυκλοφορούσαν αρκετό διάστημα, επιβεβαιώθηκαν τον φετινό Μάιο με την έκδοση του διαζυγίου σας.

Θέλω να ευχαριστήσω όποιους δημοσιογράφους ή Μέσα με κάποιον τρόπο το γνώριζαν και το σεβάστηκαν, μέχρι να πάρει μια επίσημη κατάληξη με το διαζύγιό μας. Ούτως ή άλλως, δεν ήμουν ποτέ άνθρωπος που εξέθετε τα προσωπικά του, με τη σχετική αναγνωσιμότητα που μπορεί να έχω. Εκτός από σημαντικά γεγονότα της κοινής μας ζωής, που εκ των πραγμάτων δεν θα μπορούσαν να λείψουν από τα φώτα της δημοσιότητας. 

Ήταν ένα βελούδινο διαζύγιο;

Κρατήθηκαν οι ισορροπίες. Εγώ προσωπικά εξακολουθώ και θρηνώ την έννοια της οικογένειας. Ξέρω ότι είναι λάθος, δεν είναι μόνο προσωπική ευθύνη του ενός. Σαφώς κανείς δεν κάνει οικογένεια για να χωρίσει, αλλά προσπαθούμε να βρούμε τρόπους ώστε να συντηρηθεί η έννοια στη βάση της, ακόμα και αν πρόκειται για δύο διαφορετικά σπίτια. 

Ήταν πολύ δύσκολη η απόφασή σας να πείτε «χωρίζουμε»;

Τι θα πει εύκολη ή δύσκολη; Όπως και να το δεις, κάθε χωρισμός είναι ένας μικρός θάνατος. Ήταν απόρροια χρόνων και κοινή μας απόφαση.

Πώς είναι σήμερα η σχέση σας με τον πρώην σύζυγό σου;

Πολύ χρήσιμη και όπως πρέπει. Κυρίως με βασικό άξονα το κοινό μας ενδιαφέρον, τις κόρες μας.

Πώς αντιμετώπισαν τον χωρισμό σας οι κόρες σας, Σάρα και Άντρια;

Κανένας χωρισμός δεν είναι ευχάριστος και πάντα προκαλεί ένα κενό στα παιδιά. Η μετάβαση σε μια νέα πραγματικότητα πάντα δημιουργεί τριγμούς. Αλλά, αν και σε διαφορετικές ηλικίες η καθεμία τους, επέδειξαν τέτοια ενσυναίσθηση και ωριμότητα που με εξέπληξε. Έκαναν και κάνουν τα πάντα πρωτίστως με επιθυμία να είμαστε όλοι καλά.

Συμβουλευτήκαμε παιδοψυχολόγο για να τις βοηθήσετε να το διαχειριστούν;

Ναι, κατά περιόδους.

Η Σάρα είναι πλέον 14 χρόνων και η Άντρια έγινε 7 τον Μάιο. Πώς είναι η νέα σου ζωή πλέον με τα κορίτσια σου, που μεγάλωσαν αρκετά;

Με χρειάζονται και τις χρειάζομαι. Για μένα αλλά και για κάθε γονέα, στο τέλος της ημέρας, τα παιδιά μεγαλώνουν πολύ γρήγορα. Και για τις δύο η ουσιαστική παρουσία μου έχει πολύ μεγάλη σημασία. Η καθημερινότητα και το αίσθημα ασφάλειας και προγράμματος στα παιδιά παίζει τεράστιο ρόλο. Καθημερινά κάνουν αρκετά πράγματα, έχουν εξωσχολικές δραστηριότητες, έχουν δοκιμάσει τον αθλητισμό, όπως και το καλλιτεχνικό κομμάτι. Όμως δεν επιθυμώ να έχουν ασφυκτικά προγράμματα. 

 

© 2024 tlife.gr