Site icon TLIFE

Κηδεία τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου: To «αγνώριστο» Τατόι, οι «γαλαζοαίματες» αφίξεις και τα δρακόντεια μέτρα

Πολύωρες προετοιμασίες, «γαλαζοαίματες» αφίξεις και ένα…. νέο Τατόι για την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου σήμερα στις 12 το μεσημέρι στην Μητρόπολη Αθηνών.

Ο τελευταίος βασιλιάς της Ελλάδος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 83 ετών, έπειτα από μια δύσκολη περίοδο για την υγεία του.

Τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος: Ποιοι «γαλαζοαίματοι» θα δώσουν το παρών στην κηδεία του

Λίγες ώρες μετά την είδηση για τον θάνατό του και την ανακοίνωση της κηδείας, το ενδιαφέρον στράφηκε στον αριθμό των ατόμων αλλά και στους «γαλαζοαίματους» που θα βρεθούν στην Μητρόπολη Αθηνών κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Η λίστα με τους επίσημους καλεσμένους ανέρχεται στα 187 άτομα, ενώ οι πρώτες αφίξεις ξεκίνησαν μέσα στο Σαββατοκύριακο με την βασιλική οικογένεια της Ισπανίας, δηλαδή ο ανιψιός του τέως βασιλιά, Φίλιππος ΣΤ, η σύζυγός του Λετίθια αλλά και ο αυτοεξόριστος Βασιλιάς Χουάν Κάρλος Α.

Το παρών θα δώσουν επίσης ο βασιλιάς της Σουηδίας Κάρολος Γουσταύος ΙΣΤ΄, ο βασιλιάς της Ολλανδίας Γουλιέλμος-Αλέξανδρος και η βασίλισσα Μάξιμα συνοδευόμενη από την πρώην βασίλισσα Βεατρίκη.

Ο Βασιλιάς Κάρολος Γουσταύος της Σουηδίας και Βασίλισσα Σίλβια της Σουηδίας:

Η Πριγκίπισσα Αικατερίνη της Σερβίας και ο Πρίγκιπας Αλέξανδρος:

H Βασίλισσα Μαργαρίτα της Δανίας:

Βασίλισσα Μαργαρίτα της Δανίας

Τατιάνα Μπλάτνικ – Μαρί Σαντάλ: H κοινή εμφάνιση πριν την κηδεία – Φωτογραφίες TLIFE:

Στην κηδεία και  ο Μέγας Δούκας του Λουξεμβούργου Ερρίκος και ο διάδοχος της Νορβηγίας πρίγκιπας Χάακον. Ο πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό, ενώ ο πρίγκιπας Ράντου αναμένεται να εκπροσωπήσει την βασιλική οικογένεια της Ρουμανίας. 

Οι αφίξεις των βασιλικών ζευγών συνεχίζονται σήμερα Δευτέρα, καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν πως στην Αθήνα καταφτάνει το βασιλικό ζεύγος του Βελγίου και η πριγκίπισσα Άννα, εκπροσωπώντας την βρετανική βασιλική οικογένεια.

Στη λίστα με τους περισσότερους από 180 καλεσμένους που θα παρακολουθήσουν την εξόδιο ακολουθία βρίσκονται και περίπου 50 Έλληνες, μεταξύ αυτών στενοί φίλοι, πρώην συμμαθητές του τέως βασιλιά, επιχειρηματίες, εφοπλιστές και πολιτικοί.

Η ταφή στο Τατόι

Φορτηγά αλλά και σκαπτικά μηχανήματα, ανέλαβαν μέσα σε λίγα 24ωρα να απομακρύνουν κλαδιά και κορμούς καμένων δέντρων, από τη φωτιά του καλοκαιριού του 2021 που έφτασε μέχρι και τους βασιλικούς τάφους στα κτήματα του Τατοΐου. Στο σημείο πίσω από τον τάφο για τον τέως βασιλιά, έχουν φυτευτεί καταπράσινα δέντρα αλλάζοντας έτσι ριζικά την εικόνα.

Μάλιστα κοντά στο σημείο που θα ταφεί ο τέως Βασιλιάς δημιουργήθηκε κι ένα πάρκινγκ στο οποίο εκτός από τη νεκροφόρα θα μπορούν να φτάσουν και τα αυτοκίνητα που θα μεταφέρουν τα μέλη της οικογένειας του εκλιπόντος αλλά και τα βανάκια που θα μεταφέρουν τους προσκεκλημένους κοντά στο σημείο της ταφής.

Τα δρακόντεια Μέτρα ασφαλείας

Με άνδρες της ΕΛ.ΑΣ αλλά και φρουρούς ιδιωτικής ασφάλειας η κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου θα γίνει κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Η αστυνομία έχει επιλέξει το δρομολόγιο που θα ακολουθήσει η αυτοκινητοπομπή να είναι από Κατεχάκη – Αττική οδό- έξοδο Βαρυμπόμπης όμως σύμφωνα με πληροφορίες έχουν πέσει στο τραπέζι και εναλλακτικές διαδρομές καθώς η κίνηση ή κάποιο τροχαίο σε Αττική Οδό και Κατεχάκη μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα.

Παράλληλα μοτοσυκλετιστές της ΔΙΑΣ και περιπολικά της Άμεσης δράσης θα συνοδεύουν την πομπή. Συνολικά επί ποδός θα βρίσκονται 1000 αστυνομικοί, ενώ πέντε drones και δύο ελικόπτερα θα δίνουν εικόνα στο επιχειρησιακό κέντρο της ΓΑΔΑ κατά τη διάρκεια της τελετής στη Μητρόπολη, αλλά και της διαδρομής μέχρι το Τατόι.

Στο Τατόι, το «μπλόκο» της ΕΛ.ΑΣ θα βρίσκεται σε απόσταση δύο χιλιομέτρων από τα πρώην βασιλικά κτήματα, στην είσοδο της «Λεύκας» καθώς σύμφωνα με την ΕΡΤ επιθυμία της οικογένειας είναι να μην υπάρχουν κάμερες στο σημείο ταφής.

Λίγες ώρες πριν από την κηδεία

Από τις 6 έως τις 10 σήμερα το πρωί, η σορός του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου βρίσκεται στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου για το λαϊκό προσκύνημα. Η εξόδιος ακολουθία έχει προγραμματιστεί για τις 12 το μεσημέρι και στη συνέχεια η σορός του θα μεταφερθεί στο Τατόι. 

Μέσα στη Μητρόπολη Αθηνών και στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου θα υπάρχει κάλυψη από τη δημόσια τηλεόραση. Η ΕΡΤ θα καλύπτει ό,τι θα γίνει μέσα στη Μητρόπολή και στο παρεκκλήσι και θα δώσει εικόνα σε όλα τα ιδιωτικά κανάλια.

Αμέσως μετά θα ακολουθήσει γεύμα για την οικογένεια και τους προσκεκλημένους σε εστιατόριο ξενοδοχείου στο κέντρο της Αθήνας.

Δες περισσότερα: Κηδεία Τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου: Το πρόγραμμα του τελετουργικού στη Μητρόπολη και το Τατόι και η λίστα με τους επισήμους

© 2024 tlife.gr