Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος: Δίωξη για εγκληματική οργάνωση και ξέπλυμα σε βάρος του, της μητέρας και του γαμπρού του

Ολοκληρώθηκε η προκαταρκτική εξέταση που διενεργούνταν για τον Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για το ζήτημα της μη ορθής διαχείρισης των δωρεών στην κοινωνική κουζίνα «Άλλος άνθρωπος»

Επτά μήνες μετά, η εισαγγελική έρευνα κατέληξε τελικά στην άσκηση ποινικών διώξεων για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, σε βάρος του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου, της μητέρας του και του γαμπρού του, τους τέσσερις τραπεζικούς λογαριασμούς των οποίων χρησιμοποιούσε ο ιδρυτής της κοινωνικής κουζίνας.

Βάση των ευρημάτων της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος μέρος των χρημάτων των δωρεών που έφταναν στην κοινωνική κουζίνα κατέληγαν σε παικτικούς λογαριασμούς, στοιχηματικών εταιριών.

Κατά πληροφορίες, ο εισαγγελέας έκρινε πως η μητέρα και ο γαμπρός του ιδρυτή της κοινωνικής κουζίνας, διευκόλυναν τη δράση του καθώς από τους λογαριασμούς τους πέρασαν διάφορα ποσά προερχόμενα από τις δωρεές, χρήματα που φέρεται τελικά να κατέληγαν στον ίδιο τον ιδρυτή της κοινωνικής κουζίνας. Το συνολικό ποσό που φέρεται να αποκόμισε ο Κ. Πολυχρονόπουλος την περίοδο 2020-2023, ξεπερνά τα 600.000 ευρώ.

Από την πλευρά του, ο ιδρυτής της κοινωνικής κουζίνας πάντως από την πρώτη στιγμή αρνείται ότι έχει τελέσει οποιαδήποτε αξιόποινη πράξη και ισχυρίζεται πως όλα τα χρήματα από τις δωρεές διατέθηκαν στην κοινωνική κουζίνα για τη σίτιση άπορων συνανθρώπων μας.

Πηγή: newsit.gr

 

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164