Ξετρελάθηκε ο Κάρολος με το μενού του Λευτέρη Λαζάρου – “Μου ζήτησαν από το Μπάκιγχαμ τη συνταγή”

Όλοι θυμόμαστε το γεύμα που απόλαυσαν οι εκλεκτοί προσκεκλημένοι στο Προεδρικό Μέγαρο την 25η Μαρτίου, με αφορμή, τους εορτασμούς για τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821.

Οι γεύσεις που δημιούργησε ο γνωστός σεφ Λευτέρης Λαζάρου, φαίνεται ότι εντυπωσίασαν τον Πρίγκιπα Κάρολο και την Καμίλα. Όπως δήλωσε ο Λευτέρης Λαζάρου στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ, του ζήτησαν από το παλάτι του Μπάκιγκχαμ, τις συνταγές! “Ζήτησαν όλο το μενού, όχι μόνο μία συνταγή” είπε ο γνωστός σεφ!

“Αυτό μας κάνει περήφανους και αν θέλετε αρεστούς γιατί χωρέσαμε όσο περισσότερη Ελλάδα μπορούσε να χωρέσει σε ένα πιάτο ή σε τέσσερα μαζί με το γλυκό.Έχει μεγάλη σημασία για τη χώρα μας. Θα ανιχνεύσει τα προϊόντα μας, θα τα ξαναδιαβάσει. Αυτό είναι το πιο σημαντικό για εμένα” συνέχισε.

To μενού που αγάπησε το βασιλικό ζεύγος ήταν το εξής:

Πρώτο πιάτο  ένα μπισκότο ζυμωμένο με μελάνι σουπιάς, κρέμα λευκού ταραμά και αυγά ψαριού.

Η σούπα, που είναι κακαβιά με πεσκανδρίτσα από την Εύβοια με σέλινο, μυρώνια, καυκαλήθρες και λάδι Καλαμάτας.

Το δεύτερο πιάτο κιμάς γαρίδας σε ζωμό θαλασσινών τυλιγμένος σε φύλλο λάχανου αρωματισμένος με κιτρινόριζα και κρόκο Κοζάνης.

Στην συνέχεια οι καλεσμένοι θα γεύτηκαν φιλέτο χριστόψαρου με πουρέ από χειμωνιάτικες ρίζες και τοματίνια Κρήτης.

Το επιδόρπιο με προϊόντα της ελληνικής γης, είχε λευκή σοκολάτα και μαστίχα Χίου και κρέμα αρωματισμένη με μπαχαρικά με φιστίκια Αιγίνης.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164