Κατάθεση ψυχής μέσα από τη φυλακή κάνει ο Λάκης Γαβαλάς με το 18σέλιδο κείμενο που έστειλε προς δημοσίευση στο “Πρώτο Θέμα”. Ο γνωστός επιχειρηματίας μιλά μέσα από τον Κορυδαλλό για τη ζωή του, την άνοδο και την πτώση, αλλά και τις ώρες που περνά στο κελί του.
Ο πιο πολυσυζητημένος σύγχρονος επιχειρηματίας ξεκινά την αφήγησή του από τα παιδικά του χρόνια, τους γονείς και την οικογένειά του, την καλλιτεχνική του φύση που διαπίστωσε από το Δημοτικό και τη συνεργασία με τον Βαγγέλη Σειληνό.
Μιλώντας για τις μέρες της δόξας του αποκαλύπτει: “Πούλαγα τα προϊόντα των ξένων στους ίδιους τους ξένους που τα παρήγαγαν, φέρνοντας τους σαν τουρίστες στην Ελλάδα. Οι ξένοι έτριβαν τα μάτια τους. Η Μύκονος έκανε πολλαπλάσιο τζίρο από την Ίμπιζα και το Κάπρι. Έβαλα όλη την τρέλα μου σε ευφάνταστες φωτογραφήσεις στην Ακρόπολη, στην Ολυμπία, στο Σούνιο, παντού. Έφερνα εκατοντάδες γκρουπ τουριστών στην Επίδαυρο και τους έστελνα πίσω στην πατρίδα τους με ρούχα και αξεσουάρ σχεδιασμένα στην ίδια τους τη χώρα. Στις αρχές του 2000 έφθασα στην κορύφωση…”
Όσον αφορά στην κρίση, εξομολογείται: “Η λάβα έγινε ηφαίστειο και κάηκα. Ήρθε η κρίση. Με βρήκε σε δημιουργική φρενίτιδα και σε επιχειρηματικό άνοιγμα. Είχα απλωθεί πολύ. Υπερανάπτυξη. Η κρίση έφερε πανικό και φάνηκαν οι διοικητικές μου αδυναμίες”.
Για τη σύλληψη του λέει: “Η κρίση δεν τελείωσε, εγώ τελείωσα. Χρέη στο Δημόσιο. Αυτόφωρη σύλληψη. “Ύποπτος φυγής”. Να φύγω από πού; Από την πατρίδα μου που είμαι βασιλιάς; Να πάω πού; Αφού είμαι πασίγνωστος. Και να κρυφτώ για να ροκανίσω λεφτά που δεν έχω; “Ύποπτος να διαπράξει το ίδιο αδίκημα”. Ποιος; Εγώ που τώρα φυσάω και το γιαούρτι;”
Και συμπληρώνει: “Πάρτε τα ακίνητα, φώναζα σε εφοριακούς, ανακριτές και εισαγγελείς, “η αξία τους υπερκαλύπτει το χρέος προς το Δημόσιο!”. “Όχι, προφυλακίζεσαι”. Και “τι θα κερδίσει το ελληνικό Δημόσιο”, ούρλιαζα. Αλλά το υπερθέαμα της διαπόμπευσης μου ήταν το ζητούμενο. Για να διασκεδάσουν οι μειώσεις μισθών των εργαζομένων πολιτών και τα κάθε λογής χαράτσια… Άοπλος και φτωχός στην αρένα με τα λιοντάρια. Κατάπτωση και κατάθλιψη”.
Η πρώτη σελίδα από την επιστολή του:
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ