Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στις αίθουσες του “Μουσείου Μπενάκη Ελληνικού Πολιτισμού“ η ξεχωριστή βραδιά παρουσίασης της έκθεσης κοσμημάτων της Έλενας Σύρακα με τον τίτλο “LABYRINTH”. Η Έλενα Σύρακα είναι παντρεμένη αρκετά χρόνια με τον επιχειρηματία Χρύσανθο Πανά και έχουν αποκτήσει μαζί έναν γιο που είναι 17 χρονών. Ο Χρύσανθος γνωρίζεται με την Έλενα από μικρή ηλικία και ο ένας στηρίζει τον άλλον σε κάθε του βήμα.
Η βραδιά της πρώτης παρουσίασης καθώς και η έκθεση, που θα διαρκέσει περίπου ένα μήνα, είναι αφιερωμένη στην ενίσχυση των Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Μουσείου Μπενάκη για ευπαθείς ομάδες.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Όπως ανέφερε ο Διευθυντής Πόρων και Ανάπτυξης του Μουσείου Μπενάκη κ.Νίκος Τριβουλίδης, ο σκοπός αυτής της εκδήλωσης είναι η υποστήριξη του προγράμματος “Βλέποντας με τις Αισθήσεις” που προσφέρεται για πέμπτη χρονιά δωρεάν σε επισκέπτες με μειωμένη όραση ή τυφλότητα και τους συνοδούς τους.
Χρύσανθος Πανάς, Έλενα Σύρακα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Σμαράγδα Καρύδη, Άννα Βίσση, Μιμή Ντενίση, Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, Ελευθερία Αρβανιτάκη , Θέμις Μπαζάκα είναι μερικά από τα λαμπερά πρόσωπα που έδωσαν το παρών σε αυτή την ξεχωριστή έκθεση κοσμημάτων.
Από την πλευρά της η σχεδιάστρια, Έλενα Σύρακα ευχαρίστησε το Μουσείο Μπενάκη που της έδωσε την ευκαιρία μέσα από την έκθεση “LABYRINTH”να συμβάλει στο σπουδαίο έργο του Μουσείου για ευπαθείς ομάδες συνανθρώπων, καθώς και τους παρευρισκομένους που με την παρουσία τους στήριξαν έμπρακτα το πολυεπίπεδο έργο του Μουσείου Μπενάκη.
Σμαράγδα Καρύδη, Εύα Νάθενα
Έλενα Σύρακα
Έλενα Συράκα, Άννα Βίσση
Στην έκθεση που θα διαρκέσει μέχρι και την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου, παρουσιάζονται 33 μοναδικές δημιουργίες της Έλενας Σύρακα, εμπνευσμένες από το Μινωικό και Μυκηναϊκό πολιτισμό, που ξεχωρίζουν για τον περίτεχνο σχεδιασμό και τα ανατρεπτικά τους υλικά. Στην έκθεση “LABYRINTH“, το παλάτι της Κνωσού, ο Μινώταυρος, οι «πολύχρυσες Μυκήνες» του Αγαμέμνονα αποτελούν αντικείμενα μελέτης που μετουσιώνονται σε πολύτιμα σύγχρονα κοσμήματα.
Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Χρύσανθος Πανάς
Όπως επισημαίνει η επιμελήτρια της έκθεσης, Άρτεμις Μπαλτογιάννη: «… μου κέντρισε το ενδιαφέρον η έρευνα της Έλενας στο Μινωικό και Μυκηναϊκό πολιτισμό και η σύγχρονη προσέγγιση αυτού από τρεις διαφορετικές πλευρές, της Έλενας, του Γιάννη Βασιλείου και της δικής μου. Γνώριζα πως ο Γιάννης Βασιλείου θα ενθουσιαζόταν το ίδιο με την ιστορική διάσταση της έκθεσης ενώ θα φερόταν με απόλυτο σεβασμό τόσο στα κοσμήματα όσο και στο φυσικό περιβάλλον του Μουσείου Μπενάκη. Έτσι, παρουσίασε ένα γλυπτικό αποτέλεσμα, εμπνευσμένο από την αρχαιοελληνική σπείρα, το οποίο κεντρίζει το ενδιαφέρον του θεατή σαν ολότητα αλλά και εστιάζει την προσοχή του επισκέπτη στα εκθέματα-κοσμήματα, λειτουργώντας δηλαδή σαν κάδρο και δίνοντας έμφαση στην έμπνευση και τη δημιουργικότητα της Έλενας».
Έλενα Σύρακα, Άννα Βίσση
Μιμή Ντενίση, Ντένη Βαχλιώτη
Έλενα Συράκα, Θέμις Μπαζάκα
Κατερίνα Ρόπα, Χρύσανθος Πανάς, Κωνσταντίνος Ρήγος, Σπύρος Πανάς
Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, Χρύσανθος Πανάς
Μίκη Μπρούνη, Χρύσανθος Πανάς
Αλίκη Πασχάλη, Αλέξανδρος Ζήνων
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ