Λευτέρης Αυγενάκης: Επιτέθηκε σε υπάλληλο του αεροδρομίου – «Ζητώ συγγνώμη, αλλά δεν παραιτούμαι»

Πολλές είναι οι αντιδράσεις που έχουν ξεσπάσει μετά το βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας με τον πρώην υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Λευτέρη Αυγενάκη να χειροδικεί σε βάρος υπαλλήλου του αεροδρόμιου «Ελ. Βενιζέλος». 

Αρχικά είχε προηγηθεί η καταγγελία της ΟΣΕΥΠΕ (Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων στις Υπηρεσίες των Αεροδρομίων) σύμφωνα με την οποία ο Λευτέρης Αυγενάκης κατηγορείται ότι χτύπησε υπάλληλο την περασμένη Παρασκευή του αεροδρομίου γιατί έχασε την πτήση του.

Λίγα 24ωρα μετά κυκλοφόρησε βίντεο που δείχνει το βίαιο περιστατικό στο αεροδρόμιο.

Κάτω από το βάρος του βίντεο ο Λευτέρης Αυγενάκης αναγκάστηκε να παραδεχτεί ότι ήταν ο ίδιος στο βίαιο περιστατικό και έσπευσε να ζητήσει συγγνώμη, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι δεν υπάρχει καμία σκέψη για παραίτηση. 

Το βίντεο που κυκλοφόρησε είναι αποκαλυπτικό. Αρχικά φαίνεται ο υπάλληλος να μιλά στο τηλέφωνο και δίπλα πίσω από τον γκισέ βρίσκεται ο Λευτέρης Αυγενάκης. Ξαφνικά, ο πρώην υπουργός τον χαστουκίζει προσπαθώντας να του αρπάξει το τηλέφωνο.

Στη συνέχεια ο υπάλληλος σηκώνεται από τη θέση του, ενώ ο πολιτικός συνεχίζει να φωνάζει εξαγριωμένος πριν αποχωρήσει. 

 

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ο Λευτέρης Αυγενάκης έσπευσε να ζητήσει δημόσια συγγνώμη, λέγοντας πως δεν τίθεται θέμα παραίτησης.

«Ζητώ συγγνώμη για την αναστάτωση και από τον υπάλληλο» σημείωσε και συνέχισε λέγοντας πως υπήρχε διαξιφισμός σε λεκτικό επίπεδο. Επέμεινε πως δεν υπήρξε καμία χειροδικία. «Εάν ο εργαζόμενος ζητήσει να κινηθεί νομικά θα ζητήσω άρση ασυλίας» πρόσθεσε.

Σε ερώτηση αν προτίθεται να παραιτηθεί, ο ίδιος σημείωσε πως δεν υπάρχει καμία σκέψη για παραίτηση και επέμεινε πως όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας δεν έχουν καμία σχέση με τα πραγματικά γεγονότα.

Τέλος, σημείωσε πως ήταν «μία ένταση και μια κακιά στιγμή» και «τέτοια περιστατικά δεν επιτρέπεται να ξανασυμβούν».

O Λευτέρης Αυγενάκης έκανε και σχετική ανάρτηση στο Twitter για το περιστατικό λέγοντας πως «λυπάμαι, αλλά είμαι έκπληκτος από τις υπερβολές και τις ανακρίβειες».

«Λυπάμαι ξεκάθαρα και ζητώ συγνώμη για την ένταση και την αναστάτωση που προκλήθηκε πρόσφατα στο αεροδρόμιο με υπάλληλο εταιρείας, στην προσπάθεια μου να μπορέσω να επιβιβαστώ στην πτήση μου για το Ηράκλειο.

Την ίδια στιγμή όμως, είμαι έκπληκτος από τις υπερβολές και ανακρίβειες που διακινούνται σε δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών για περιστατικό «άγριου ξυλοδαρμού», «λιποθυμιών», «χειροδικιών» από μέρους μου.

Πράγματι υπήρξε ένα περιστατικό λεκτικής έντασης με υπάλληλο της εταιρείας καθώς δεν μου επέτρεψε να επιβιβαστώ επικαλούμενος ότι είχε ολοκληρωθεί η επιβίβαση, ενώ όπως με τα μάτια μου διαπίστωνα οι επιβάτες ήταν στη φυσούνα επιβίβασης.

Τέλος αρνείτο κατ’ επανάληψη να μου επιτρέψει την δυνατότητα επικοινωνίας με προϊστάμενό του ή άλλο υπεύθυνο της αεροπορικής εταιρείας ως ύστατη προσπάθεια να καταφέρω να ταξιδέψω στην ώρα μου, κάτι που με οδήγησε να προσπαθήσω να πάρω το τηλ από τα χέρια του για να μιλήσω ο ίδιος.

Ωστόσο το περιστατικό παρέμεινε σε επίπεδο διαφωνίας και λεκτικής έντασης μόνο».

Ο πρόεδρος της Βουλής Κ. Τασούλας ζήτησε εξηγήσεις από τον κ. Αυγενάκη για το παραπάνω περιστατικό.

 

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164