Site icon TLIFE

Μαίρη Συνατσάκη: Οκτώ μήνες μαμά! Οι φωτογραφίες με την Ολίβια και οι αλλαγές στη ζωή της

Η Μαίρη Συνατσάκη διανύει το πρώτο καλοκαίρι με την κόρη της και μοιράζεται πολλά από όσα ζει τους τελευταίους μήνες μέσα από τις αναρτήσεις της στα social media.

Το Σαββατοκύριακο που πέρασε, η γνωστή Youtuber – επιχειρηματίας δημοσίευσε τη νέα φωτογραφία με την κόρη της, Ολίβια να κοιμάται αγκαλιά με τον γάτο της, αναφέροντας πως η κόρη της συμπλήρωσε τους οκτώ μήνες ζωής.

«Οκτώ μήνες Ολίβια και για πάντα και σήμερα για πρώτη φορά έγινε αυτό», ανέφερε στην ανάρτησή της η Μαίρη Συνατσάκη.

Στις 5 Δεκεμβρίου 2022 η Μαίρη Συνατσάκη φέρνει στον κόσμο το πρώτο της παιδί. Η είδηση γίνεται γνωστή μέσα από τις τηλεοπτικές εκπομπές, με την ίδια να κάνει σχετική ανάρτηση λίγα 24ωρα μετά, όσο αποχωρούσε από το μαιευτήριο, επιστρέφοντας σπίτι με την νεογέννητη  κόρη της.

Στο πλευρό της διαρκώς, ο σύντροφός της, Ίαν Στρατής, ο οποίος από την αρχή της σχέσης τους δεν επιδίωκε τη δημοσιότητα γύρω από την προσωπική τους ζωή. 

«Ο Ίαν ήταν γεννημένος μπαμπάς. Είναι από τους άντρες που ήθελαν από πολύ μικροί να κάνουν παιδιά. Τώρα έγινε 30 ετών. Η κόρη μας είναι πολύ συνεργάσιμο μωρό, το μωρό μας, μοιραζόμαστε πολλά πράγματα στην φροντίδα του. Ξέρω ότι περίμενα ότι θα αλλάξουν οι ισορροπίες μεταξύ μας ως ζευγάρι, το φοβόμουν πάρα πολύ αυτό το κομμάτι», είχε δηλώσει η Μαίρη Συνατσάκη στην εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι».

Μαίρη Συνατσάκη: «Το παιδί μου είναι βιολογικά κορίτσι»

 

Λίγες εβδομάδες μετά τη γέννα και η Μαίρη Συνατσάκη επέστρεψε και μέσα από το youtube, έτοιμη να περάσει σε εξομολογήσεις, αλλά και να απαντήσει σε ερωτήσεις για θέματα μητρότητας. 

Η δήλωση μάλιστα: «Το παιδί μου είναι βιολογικά κορίτσι» προκάλεσε σχόλια στα social media, με την Μαίρη Συνατσάκη να απαντά για την συγκεκριμένη έκφραση.

«Μου φαίνεται απολύτως λογική η έκφραση “βιολογικά κορίτσι”, γιατί αυτή είναι η αλήθεια. Είναι βιολογικά κορίτσι. Τα θέματα κοινωνικού φύλου προκύπτουν αργότερα στη ζωή -όχι πολύ αργότερα-, οι άνθρωποι αποκτούν αίσθηση για αυτό το κομμάτι και από 4 χρονών.

Αν το κοινωνικό της φύλο είναι διαφορετικό από το βιολογικό, ποια είμαι εγώ να πω το οτιδήποτε; Θέλω πολύ περισσότερο να υπάρξει στο δικό μου το παιδί αυτή η ελευθερία και δεν θέλω να προοικονομήσω τίποτα. Και μην αγχώνεστε, τα παιδιά δεν μπερδεύονται από την πολλή ελευθερία και την αποδοχή. Αλλιώς δημιουργούνται τα προβλήματα, γιατί άκουσα διάφορους να το κοροϊδεύουν πάρα πολύ στο Twitter», απάντησε η Μαίρη Συνατσάκη.

Μαίρη Συνατσάκη: Ο τρόπος με τον οποίο αποκάλυψε το όνομα της κόρης της

 

Στις 26 Μαρτίου, η Μαίρη Συνατσάκη, μέσα από το δωμάτιο της κόρης της, ανακοίνωσε το όνομα που θα δώσει στην μικρή της, κρατώντας στα χέρια της το μαξιλάρι που φέρει το ιδιαίτερο όνομα, Ολίβια.

«Η Ολίβια μας. Το Ολιβιάκι μας. Η Λίβι. Η Κουκλίβια (όπως την φωνάζει η νονά της η Ντορέττα Παπαδημητρίου) Προέρχεται από το λατινικό oliva “ελιά”. Η ελίτσα μας. Αλλά και τη λέξη όλβος που σημαίνει “ευδαιμονία, ευμάρια, πλούτος, ευτυχία, μακαριότητα”. Όλα αυτά να έχεις και να εκπέμπεις με την ύπαρξη σου πιτσίνι μου», ήταν η ανάρτηση της Μαίρη Συνατσάκη.

 

Μαίρη Συνατσάκη: Δεν σταμάτησα να κάνω ψυχοθεραπεία

Σε βίντεο στο κανάλι της στο youtube, η Μαίρη Συνατσάκη είχε μιλήσει για τις πιο έντονες στιγμές μετά τη γέννα αλλά και την ψυχοθεραπεία που εξακολουθεί να κάνει και μετά τον ερχομό της κόρης της.

«Γέννησα Δευτέρα, Πέμπτη γύρισα σπίτι και την Παρασκευή έκανα την πρώτη online συνεδρία. Φυσικά επειδή εγώ το ήθελα. Ο άνθρωπος που είχε πει να το πάμε όπως νιώθω και όπως αισθάνομαι. Εγώ ένιωθα και αισθανόμουν ότι θέλω να μιλήσω. Ειδικά στην αρχή που είχα τα baby blues . Σας έχω πει γι’ αυτά στο instagram, όπου και με ρωτάγατε για την επιλόχειο κατάθλιψη», ανέφερε αρχικά η Μαίρη Συνατσάκη.

«Η επιλόχειος κατάθλιψη είναι μία πολύ συγκεκριμένη κατάσταση που μπορεί εκτός από ψυχοθεραπεία, να χρειαστεί και αγωγή. Τα baby blues είναι μία συνθήκη που οφείλεται πάρα πολύ στην τεράστια ορμονική αλλαγή που συμβαίνει μετά τη γέννα μαζί με τη γενικότερη αλλαγή, αλλά είναι ορμονικό ζήτημα και αυτορυθμίζεται μετά από κάποιες μέρες. Αυτή η συνθήκη μπορεί να κρατήσει από μία εβδομάδα μέχρι 15 μέρες. Αν κρατήσει περισσότερο, καλό είναι να το δει παραπάνω, είναι ένα αίσθημα θλίψης που έρχεται, ενώ όλα είναι καλά, κι εκεί σε μπερδεύει», πρόσθεσε η Μαίρη Συνατσάκη.

Μαίρη Συνατσάκη: Το πρώτο καλοκαίρι με την Ολίβια

Η γνωστή youtuber – επιχειρηματίας πρόσφατα έκανε τις πρώτες μίνι διακοπές με την μικρή Ολίβια, ανεβάζοντας φωτογραφία από την παραλία. 

Η ίδια μάλιστα ζήτησε τις προτάσεις των διαδικτυακών της φίλων για τις φετινές διακοπές, διαπιστώνοντας πως δεν μπορεί να είναι ενεργή σε όλες τις δραστηριότητες, έχοντας μαζί την κόρη της. 

«Ξέρω ότι κάποιες φορές τα χαζεύω και παίρνω λίγη ώθηση να κάνω και εγώ πράγματα, αλλά επίσης ξέρω πως κάποιες φορές τα χαζεύω και μπαίνω στην σύγκριση ότι εγώ δεν “αντέχω” να τα κάνω όλα με το μωρό. Ας κάνουμε λίγο πιο κανονικό και το “μέχρι εδώ μπορώ τώρα είναι ok”. Εδώ θα είμαστε, τη μια θαρραλέοι και την άλλη μαζεμένοι και είναι ok», έγραψε η Μαίρη Συνατσάκη στο instagram.

Φωτογραφίες: instagram

© 2024 tlife.gr