Site icon TLIFE

Μαίρη Χρονοπούλου: Οι θυελλώδεις έρωτες της ζωής της – Ο Μίμης Πλέσσας, ο Ανδρέας Μπάρκουλης και ο Νίκος Σταγόπουλος

Η Μαίρη Χρονοπούλου, έφυγε από τη ζωή το μεσημέρι της Παρασκευής 6/10. Η μεγάλη σταρ του ελληνικού κινηματογράφου, δεν είναι πια στη ζωή και πλέον, τραγουδά μαζί με τους καλούς της φίλους στα… «μπουζούκια» του ουρανού.

Η Μαίρη Χρονοπούλου πάλεψε με όσες δυνάμεις είχε για να κρατηθεί στη ζωή, έπειτα από το ατύχημα που είχε στο σπίτι της. Τελικά δεν τα κατάφερε και έχασε αυτή τη μάχη σε ηλικία 90 ετών. Αυτό που κατάφερε όμως, ήταν να τη θυμούνται όλοι με αγάπη, αυτό ήταν και η μεγάλη της επιθυμία…

Η Μαίρη Χρονοπούλου αποτελεί το σύμβολο μιας ολόκληρης εποχής, μια γυναίκα διαχρονικά ασυμβίβαστη και πάντα μπροστά από την εποχή της, μια γυναίκα που έγινε σταρ τη δεκαετία του 60 και παρέμεινε σταρ μέχρι την τελευταία ημέρα της ζωής της.

Γεννημένη στην Αθήνα το 1933, ήξερε από μικρή πως θέλει να ασχοληθεί με την Τέχνη. Κι έτσι έγινε. Η Μαίρη Χρονοπούλου έζησε μια ζωή με τον τρόπο που η ίδια καθόρισε, ακόμη και όταν η μοίρα της έδειχνε το σκληρό της πρόσωπο, εκείνη δε το έβαζε κάτω, ήξερε να παλεύει και να κερδίζει.

Έζησε μια ζωή που τα είχε όλα, φώτα, λάμψη, ομορφιά, δόξα, έρωτες, δυσκολίες, πόνο, αλλά και μοναξιά. Η Μαίρη Χρονοπούλου ήταν… “γυναίκα του γλεντιού”, αγαπούσε τους φίλους της και τις εξόδους, τα ατέλειωτα βράδια που περνούσε παρέα με τα αγαπημένα της πρόσωπα σε κάποιο εστιατόριο. Η Μαίρη Χρονοπούλου έζησε όμως και αρκετές στιγμές βαθιάς μοναξιάς.

Η κακοποίηση από σύντροφό της και η φιλία με τον Νίκο Κούρκουλο

Δημόσια σε μια από τις συνεντεύξεις της είχε παραδεχτεί πως είχε δεχτεί κακοποίηση από σύντροφό της. Εκείνος που στάθηκε τότε δίπλα της και την έσωσε, ήταν ο Νίκος Κούρκουλος, τον οποίο αποκαλούσε “αδελφό” της και στην πορεία βάπτισε τον γιο του, Άλκη. Η σπουδαία ηθοποιός έβγαζε έναν δυναμισμό, πολλές φορές για να “καλύψει” τις τρωτές και ευάλωτες πτυχές της.

«Θηλυκό ήμουν και παραμένω θηλυκό αλλά το παίζω μαγκάκι για να σωθούμε» δήλωνε σε συνεντεύξεις της.

Ο σύντομος γάμος 

Στη ζωή της, η Μαίρη Χρονοπούλου έκανε μόνο έναν γάμο, το 1975 με τον πρώην βουλευτή Δήμο Μπότσαρη, ο οποίος κράτησε μόλις έναν χρόνο.

O γάμος αυτός όμως, είχε τελειώσει πολύ νωρίτερα από την ημερομηνία έκδοσης του διαζυγίου. Πιο συγκεκριμένα, μόλις τρεις ημέρες μετά την τελετή. Ήταν ένας γάμος, “δυστυχισμένος” όπως εξομολογούνταν κατά καιρούς η Μαίρη Χρονοπούλου, και ήταν και η αιτία που αποφάσισε για ένα διάστημα να μετακομίσει στη Θεσσαλονίκη και να αναζητήσει δουλειά στο ΚΘΒΕ.

Η πολυσυζητημένη σχέση με τον Ανδρέα Μπάρκουλη

Μία από τις σχέσεις της που συζητήθηκαν αρκετά, ήταν εκείνη με τον Ανδρέα Μπάρκουλη, με τον οποίο μάλιστα υπήρξαν αρραβωνιασμένοι τρία χρόνια. Μια σχέση που όμως, της άφησε πολλά τραύματα.

Ο ίδιος, ο Αντρέας Μπάρκουλης στην αυτοβιογραφία του παραδεχόταν ότι υπήρξε βίαιος μαζί της, γεγονός που την έκανε τελικά να φύγει από το σπίτι.

Ο Μίμης Πλέσσας, ο Κώστας Πρέκας και ο Νίκος Σταγόπουλος

Έναν μεγάλο έρωτα όμως, είχε ζήσει και με τον Μίμη Πλέσσα. Αυτός, ήταν και ο πρώτος της έρωτας, τον οποίο γνώρισε στα 16 της χρόνια.

Τον ερωτεύτηκα βιαίως. Αυτός ήταν 20, μόλις είχε γυρίσει από την Αμερική με το master της χημείας, θεός για μένα. Μισώ τον αθλητισμό αλλά πήγα για μπάσκετ αφού η αδελφή του Μίμη ήταν η αρχηγός της ομάδας. Το έχουμε αποκαλύψει τόσες φορές που όλες του οι σύζυγοι λένε “για όνομα του θεού βαρεθήκαμε να το ακούμε”. Είχα πάει και στον πρώτο του γάμο, φόρεσα μαύρο ταγιέρ και γόβες και πήγα”, είχε εξομολογηθεί η ίδια σε συνέντευξή της.

Σε σχέση υπήρξε και με τον Κώστα Πρέκα ενώ, τελευταίος σύντροφος της ζωής της ήταν ο Νίκος Σταγόπουλος, με τον οποίο γνωρίστηκαν στο θέατρο Πανελλήνιο.

Μαζί μοιράστηκαν δέκα χρόνια κοινής ζωής και υπήρξαν ένα από τα πιο αγαπημένα ζευγάρια της δεκαετίας του ‘90 παρά τη διαφορά ηλικίας τους. Γι’ αυτό και μετά από τον χωρισμό τους, οι δυο τους παρέμειναν καλοί φίλοι.

«Η Μαίρη είναι παλικάρι. Έχει περάσει και χειρότερα και πιστεύω ότι τώρα θα το ξεπεράσει» δήλωσε  ο ηθοποιός, φανερά στενοχωρημένος με την κατάσταση της υγείας της Μαίρης Χρονοπούλου. Καθημερινά προσεύχεται να πάνε όλα καλά. «Η Μαίρη Χρονοπούλου είναι μέλος της οικογένειάς μου. Έχω συγκλονιστεί. Μιλάω με τους γιατρούς. Προσευχόμαστε. Να στείλουμε όλοι τη θετική μας ενέργεια. Έχει παίξει πολλές φορές με το θάνατο κι έχει κερδίσει» είχε δηλώσει ο Νίκος Σταγόπουλος μετά το ατύχημά της, στη Σάσα Σταμάτη και στην εφημερίδα On Time.

Το μεσημέρι της Παρασκευής, λίγες ώρες μετά τον θάνατό της, δεν άντεξε και ξέσπασε σε λυγμούς στο Στούντιο 4. Όπως θα δεις στο παρακάτω βίντεο, την αποχαιρέτησε με το τραγούδι που πάντα ήθελε…

Η Μαίρη Χρονοπούλου δεν απέκτησε ποτέ παιδιά, καθώς “οι συνθήκες ήταν τέτοιες που δεν μου το επέτρεψαν“, όπως έλεγε η ίδια.

Η μεγάλη αλλαγή στη ζωή της, ήρθε τον Αύγουστο του 1999 όταν ένα τροχαίο που είχε με το αυτοκίνητό της, την ανάγκασε να μείνει για χρόνια μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Δε το έβαλε όμως κάτω. Το 2020, ήρθε αντιμέτωπη με μια νέα περιπέτεια αφού κινδύνεψε να καεί ζωντανή μέσα στο σπίτι της. Και πάλι όμως τα κατάφερε.

Στη συνέχεια, ακολούθησαν μερικές ακόμη νοσηλείες, λόγω αναπνευστικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε. Η Μαίρη Χρονοπούλου όμως, έδειχνε πάντα τεράστια δύναμη ψυχής, κατάφερνε να ξεπερνά όλες τις αναποδιές. Αυτή τη φορά όμως, δεν τα κατάφερε και υπέκυψε στα τραύματά της έπειτα από πέντε ημέρες νοσηλείας στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

«Δε θέλω να γίνει κηδεία, θέλω να σκορπιστεί η τέφρα μου σε κάποια θάλασσα και ποτέ, κανείς να μη μάθει που θα είναι αυτό. Η μετάβαση στον άλλο κόσμο είναι σπουδαίο πράγμα. Θέλω η μετάβασή μου στον άλλο κόσμο να γίνει λιτά και ταπεινά. Δε θέλω να γεράσω πάρα πολύ. Ήδη είμαι μεγάλη» είχε πει πριν μερικά χρόνια σε μια από τις συνεντεύξεις της η Μαίρη Χρονοπούλου. Και την επιθυμία της αυτή, θα ακολουθήσουν και οι αδελφικοί της φίλοι, που ήταν στο πλάι της όλες αυτές τις μέρες.

 

© 2024 tlife.gr