Μαρίνα Σταυράκη για Γιώργο Πατούλη μετά την είδηση ότι θα γίνει ξανά πατέρας: «Όλοι κρινόμαστε από τις επιλογές μας»

Σάλος προκλήθηκε από το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της «ΟΝ time» που κυκλοφόρησε την Δευτέρα 27/8 που ανέφερε ότι ο Γιώργος Πατούλης θα γίνει πατέρας ξανά από την κατά περίπου τριάντα χρόνια νεότερη σύντροφό του Νάνσυ Κοίλου.

Ο πρώην περιφερειάρχης έχει προχωρήσει τη ζωή του μετά το διαζύγιό του από τη Μαρίνα Σταυράκη, ωστόσο σε επικοινωνία που είχε με τη Σάσα Σταμάτη την Κυριακή 25/8, διέψευσε την είδηση της εγκυμοσύνης της συντρόφου του.

Σε νέα επικοινωνία που είχε η δημοσιογράφος με τον Γιώργο Πατούλη, μετά τα δημοσιεύματα που κυκλοφόρησαν, παραδέχτηκε το χαρμόσυνο γεγονός και διευκρίνισε ότι δεν ισχύει η πληροφορία ότι περιμένουν δίδυμα.

«Πρόκειται για καθαρά οικογενειακό και προσωπικό μου θέμα για το οποίο δεν θέλω να μιλήσω. Δεν είναι ετοιμόγεννη» ανέφερε ο πρώην περιφερειάρχης, ο οποίος τόνισε, επίσης, ότι δεν θέλει να μιλήσει για την προσωπική του ζωή και πως αυτό θα το κάνει, αν και όταν το αποφασίσει ο ίδιος.

Η Σάσα Σταμάτη επικοινώνησε και με την πρώην σύζυγο του Γιώργου Πατούλη, Μαρίνα Σταυράκη, με την οποία έχουν αποκτήσει τον 20χρονο σήμερα Αλέξανδρο, η οποία του στέλνει τις ευχές της και τονίζει ότι: «καθένας και καθεμία από εμάς έχει την ελευθερία των επιλογών της προσωπικής είτε της επαγγελματικής του ζωής».

Όπως μας είπε η κ. Σταυράκη, ήταν ενήμερη για την εγκυμοσύνη από τρίτο πρόσωπο, αλλά και από το γιο τους. «Τα είχα πληροφορηθεί πριν βγουν στη δημοσιότητα από το γιο μου και από κάποιο τρίτο πρόσωπο. Έπειτα από κάποιο διάστημα είπε στο παιδί μας ότι θα αποκτήσει ετεροθαλή αδελφάκι ή αδελφάκια» ανέφερε η κ. Σταυράκη.

Πώς το πήρε ο Αλέξανδρος;
Ο Αλέξανδρος είναι ενήλικος, έχει μια προσωπική θέση και άποψη, είναι είκοσι χρόνων. Είναι μια είδηση που προκάλεσε μια αναστάτωση. Κάποιες αποφάσεις, που είναι ανατρεπτικές σε μια πορεία ζωής, σίγουρα θέλουν μια προετοιμασία, η οποία δεν είχε προηγηθεί.

Γι’ αυτό άλλαξες το επώνυμό σου;
Έχω διαφοροποιήσει τη θέση μου απ’ όταν χωρίσαμε. Ήξερα ότι είχε κάποια γραμματέα. Αποφάσισα να αλλάξω το επίθετό μου, γιατί δεν με συνδέει τίποτα με το όνομα του κ. Πατούλη. Θεώρησα ότι ήταν ηθικό κι έντιμο, αφού δεν μας συνδέει τίποτα, να αλλάξω κι επίθετο.

Δέχτηκες πολλά τηλεφωνήματα και μηνύματα…
Δέχομαι τηλεφωνήματα και διαδικτυακά μηνύματα που εκφράζουν σε μένα τη συμπαράστασή τους και μου λένε να στηρίξω το γιο μας. Ως γυναίκα θεωρώ ότι καθένας και καθεμία από εμάς έχει την ελευθερία των επιλογών της προσωπικής είτε της επαγγελματικής του ζωής. Από εκεί και πέρα, συνυπολογίζουμε τις προεκτάσεις και τις επιπτώσεις που έχουν οι επιλογές μας στο άμεσο περιβάλλον μας. Φυσικά, ως υπεύθυνοι και ώριμοι ενήλικοι και γονείς οφείλουμε να αναλάβουμε την ευθύνη των επιλογών μας.

Αρχικά, ο ίδιος το διέψευσε…
Αυτό είναι ένδειξη υπευθυνότητας και ωριμότητας. Όλοι κρινόμαστε από τις πράξεις και τις επιλογές μας. Ως μητέρα του 20χρονου Αλέξανδρου, αυτό το οποίο αποτελεί πρώτιστη προτεραιότητά μου είναι το μέλλον και η στήριξη -σε όλα τα επίπεδα- του γιου μου, πράγμα το οποίο επιζητώ και από τον πρώην σύζυγό μου. Παράλληλα, εύχομαι κάθε καλό στο παιδί ή στα παιδιά που περιμένουν.

Πολλοί σχολίασαν και τη διαφορά ηλικίας…
Πολλά σχόλια αναφέρουν τη διαφορά ηλικίας ή ακόμη την ηλικία που αποφασίζει κάποιος συνειδητά να γίνει γονιός. Προσωπικά, δεν βάζω ταμπέλες σε ηλικιακά στερεότυπα, όμως θα αναφέρω τη λαϊκή ρήση «Κάθε πράγμα στον καιρό του και ο κολιός τον Αύγουστο». Το μήνυμα που θέλω να δώσω στις γυναίκες είναι ότι όλες εμείς που βάλαμε την καριέρα και τις προσωπικές μας φιλοδοξίες στο βωμό της οικογένειας και αποκτήσαμε παιδιά μπορούμε ισότιμα με τους «πρώην» συζύγους μας να κάνουμε νέα αρχή σε όλα τα επίπεδα, όπως κι εκείνοι. Για να πω, δηλαδή, ότι δεν μπορεί ένας άνδρας στα 65 του να τεκνοποιεί με ό,τι αυτό συνεπάγεται, ενώ μια γυναίκα, αντίστοιχα, αφού έχει κάνει οικογένεια κι έχει ολοκληρώσει έναν κύκλο ζωής, να στηλιτεύεται, να στιγματίζεται ή ακόμη και να περιθωριοποιείται. Σε κάθε περίπτωση, οι ατομικές ελευθερίες είναι σεβαστές, αρκεί όμως να υπάρχει σεβασμός στα παιδιά και στην οικογένεια που έχουμε ήδη δημιουργήσει.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164