Site icon TLIFE

Μαρινέλλα: Η δυνατή σχέση με την κόρη της, Τζωρτίνα – Ποιος ήταν ο πατέρας του παιδιού της που έμειναν φίλοι ως το τέλος

Η Μαρινέλλα δίνει μία δύσκολη μάχη στη ΜΕΘ του νοσοκομείου μετά το εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη, κατά τη διάρκεια τη συναυλίας της στο Hρώδειο, το βράδυ της Τετάρτης 25 Σεπτεμβρίου.

Κοντά της έχει την οικογένειά της και λίγους φίλους, οι οποίοι ωστόσο μέχρι στιγμής δεν επιτρέπεται να την επισκεφτούν στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Ανάμεσα σε εκείνους που βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στο πλευρό της, είναι η κόρη της, Τζωρτίνα Σερπιέρη, καθώς και η εγγονή της Μελίνα Δασκαλοπούλου. Μαμά και κόρη βρίσκονταν στις πρώτες θέσεις του αρχαίου θεάτρου, προκειμένου να απολαύσουν τη μητέρα και γιαγιά τους αντίστοιχα, χωρίς να περιμένουν τη δυσάρεστη αυτή εξέλιξη που θα ακολουθούσε λίγη ώρα μετά.

Η Τζωρτίνα Σερπιέρη είναι το μοναχοπαίδι της, η αδυναμία της. Η Μαρινέλλα μιλά πάντα με λατρεία για εκείνη. Η σχέση τους ξεχωριστή. Η σπουδαία ερμηνεύτρια σε συνέντευξή της στη Lifo, τον περασμένο Ιούνιο, είχε πει:  

«Το ωραιότερο πράγμα που έχω δει όλα αυτά τα χρόνια ήταν η γέννηση της κόρης μου, Τζωρτίνας. Ήταν στο Αρεταίειο, τον Ιούλιο του 1973. Όταν μου την έβαλαν στο στήθος, αποκοιμήθηκα. Εκείνα ήταν από τα πιο αξέχαστα λεπτά της ζωής μου. Όταν γίνεσαι μάνα αρχίζουν να σε κατακλύζουν οι υπαρξιακές ανησυχίες. Η ζωή σου παίρνει μια άλλη τροπή».

Η σχέση της Μαρινέλλας με τον πατέρα του παιδιού της

Η Μαρινέλλα και ο πατέρας του παιδιού της, Φρέντυ Σερπιέρη,  αν και δεν παντρεύτηκαν ποτέ, διατηρούσαν φιλική σχέση μέχρι το τέλος της ζωή του, το 2016. 

«Η Tζωρτίνα, ήταν καρπός του έρωτά μου με τον πρωταθλητή ιππασίας Φρέντυ Σερπιέρη, με τον οποίο ήμασταν μαζί τέσσερα χρόνια. Όταν γεννήθηκε η κόρη μας, εκείνος ήθελε να παντρευτούμε. Αποφάσισα, όμως, να μην ανταποκριθώ και του ζήτησα να παραμείνουμε δύο καλοί φίλοι, κάτι που τηρήσαμε μέχρι να φύγει από τη ζωή. Προκάλεσε σοκ το ότι δεν παντρευτήκαμε, αλλά δεν με ενδιέφερε ο κοινωνικός αντίκτυπος ούτε τι θα πει ο κόσμος που είχαμε αποκτήσει ένα παιδί εκτός γάμου», είχε αναφέρει η Μαρινέλλα στη Lifo.

«Τον αγαπάω πολύ, είναι εξαιρετικός άνθρωπος και αυτός και η γυναίκα του, η Σαμπίνα, ο γιος τους επίσης, που είναι πραγματικός αδελφός της κόρης μου», έχει πει σε άλλη συνέντευξη της.

 

Ποιος ήταν ο Φρέντυ Σερπιέρη

Ο Φρέντυ Σερπιέρη γεννήθηκε στις 28 Απριλίου του 1938. Ήταν δισέγγονος του Τζιανμπατίστα Σερπιέρη, ιδιοκτήτη των Μεταλλείων Λαυρίου καθώς και τρισέγγονος του Γεωργίου Σκουζέ. Σπούδασε οικονομικές επιστήμες στη Γενεύη. Από νεαρή ηλικία τον κέρδισε η ιππασία. Ως αθλητής της ιππασίας αναδείχθηκε πρωταθλητής Ελλάδος και βαλκανιονίκης.  Υπήρξε πρόεδρος της επιτροπής ιππασίας που υπαγόταν στο ΣΕΓΑΣ καθώς και πρώτος πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιππασίας. 

Ο συγγραφέας και φίλος της σπουδαίας ερμηνεύτριας, Γιάννης Ξανθούλης, ο οποίος έγραψε το βιβλίο «Μαρινέλλα- Οι νύχτες που έγιναν μεσημέρια», το οποίο ήταν μια ιδέα της κόρη της Τζωρτίνας, σε συνέντευξη του στην εκπομπή «Στούντιο 4», μιλώντας για τη σχέση τους, είχε περιγράψει ένα αστείο περιστατικό.

«Έζησε έναν μεγάλο έρωτα με τον Φρέντυ Σερπιέρη, της μεγάλης οικογένειας, λατομεία Λαυρίου κλπ. Από την Ιταλία φερμένη αυτοί, μεγαλοαστική οικογένεια. Τον γνώρισα κι εγώ αυτόν τον άνθρωπο. Δεν τον παντρεύτηκε γιατί η Μαρινέλλα δεν ήταν πολύ του γάμου. Εκείνος βεβαίως την αγαπούσε, διατηρούσαν σχέσεις μέχρι πριν από λίγα χρόνια που έφυγε από τη ζωή.

Γι’ αυτό λέω το παιδί αυτό, η Τζωρτίνα, είναι ένα κοκτέιλ καταπληκτικό. Από τη μία είναι η μάνα «ηφαίστειο» και από την άλλη είναι ένας άκρως γαλαζοαίματο-αριστοκράτης πατέρας. Τότε ειπώθηκε και το περίφημο, το οποίο λίγο το λέμε σαν ανέκδοτο, η κυρία Σερπιέρη, η μαμά, έμεναν στην Ηρώδου του Αττικού, ήταν τενίστρια, είχε πάρει μέρος στους Ολυμπιακούς αγώνες, μία από τις πιο κομψές Αθηναίες, φίλη της Φρειδερίκης, η οποία όταν έμαθε ότι ο γιος της τα έχει με τη Μαρινέλλα του είπε «Βρε παιδάκι μου, τη Μαρινέλλα; Να έπαιρνες τουλάχιστον τη Δούκισσα. Νόμιζε ότι είναι τίτλος».

Σε συνέντευξή της στον Τάσο Τρύφωνος, η Μαρινέλλα είχε μιλήσει για την επιλογή της να μεγαλώσει μόνη την κόρη της, αλλά και για την προσπάθεια της να ζήσει όσο πιο φυσιολογικά μπορούσε η Τζωρτίνα. Στο σχολείο ελάχιστοι από το περιβάλλον της κόρης της γνώριζαν ότι η σπουδαία τραγουδίστρια ήταν η μητέρα της.  

«Κοίταξε, δεν πήγαινα στο σχολείο της για να μου πουν οι καθηγητές πως πάει το παιδί και τέτοια, περίμενα να μπουν όλα τα παιδάκια στις τάξεις, να μην υπάρχουν άλλοι γονείς και πήγαινα στο γραφείο του διευθυντή και έρχονταν όλοι και μου έλεγαν τα διάφορα και επίσης έφευγα πάλι όταν δεν υπήρχαν παιδιά . Δεν πήγαινα ποτέ για να κάνω φανφαρονισμούς, και να κάνω «είμαι εγώ αυτή». Η κόρη μου δεν το έζησε αυτό. Θυμάμαι στο λύκειο πια, ήταν που έμαθαν, πέντε φιλαράκια ήτανε, ότι η μαμά της είναι η Μαρινέλλα. Κανένας δεν το ήξερε!».

Δες το απόσπασμα στο 53ο λεπτό:

 

 «Δεν θα ήθελα η κόρη ή τα εγγόνια μου να ασχοληθούν με το τραγούδι» 

Η Μαρινέλλα δεν έχει κρύψει πότε ότι δεν ήθελε η κόρη της ή τα εγγόνια της να ακολουθήσουν τα επαγγελματικά βήματά της. Μιλώντας στον ANT1 Live News, δεν δίστασε να πει πως δοξάζει το Θεό που δεν πήραν τη φωνή της, εξηγώντας φυσικά τον λόγο.  

-Δεν θα ήθελα καθόλου. Έχεις δει ποτέ κανένα παιδί να προοδεύσει, έχοντας γονιό τραγουδιστή ή ηθοποιό;

-Είναι αυτή η κατάρα που λέμε του μεγάλου ονόματος; 

-Γιατί όμως; Ας είναι καλύτερος από τον γονιό, όλοι, γιατί έτσι είμαστε, «Καλά ο πατέρας του ήταν σπουδαίος», ή «η μάνα του τι ωραία», ή ο μπαμπάς του τι ωραία τραγουδούσε και καταρρακώνονται τα παιδιά. Δηλαδή λες «γιατί ρε παιδί μου;» Βρίζει την ώρα και τη στιγμή που διάλεξε να γίνει ηθοποιός, που διάλεξε να γίνει τραγουδιστής και δεν πήγε να γίνει, ξέρω εγώ, γιατρός, δικηγόρος, Μαραγκός, ό,τι θέλεις. Αυτό δεν είναι ωραίο πράγμα και ευλογώ τον Θεό που δεν έγινε ούτε η κόρη μου, ούτε τα εγγόνια μου… Παναγία μου, τίποτα! Γιατί ο κόσμος δεν τον δέχεται. Πες μου έναν από το Χόλιγουντ, πολύ λίγοι… Στα εκατομμύρια ηθοποιών, τραγουδιστών 3,4, είναι αυτοί που ξεχώρισαν; Ο Ντάγκλας, η Μινέλι, πολλοί λίγοι. 

Φωτογραφίες: NDP – Βιβλίο “Μαρινέλλα: Οι νύχτες που έγιναν μεσημέρια”, εκδ. Διόπτρα

© 2024 tlife.gr