Μάριος Ηλιόπουλος: Ποιος είναι ο εφοπλιστής που αναλαμβάνει την ΑΕΚ μετά τον Δημήτρη Μελισσανίδη

Ο Μάριος Ηλιόπουλος, αναλαμβάνει τα ηνία της ΠΑΕ ΑΕΚ μετά το τέλος του Δημήτρη Μελισσανίδη και την επίσημη ανακοίνωσή του με την οποία αποχαιρετά τους «κιτρινόμαυρους».

Ο Μάριος Ηλιόπουλος είναι ο μεγαλύτερος Έλληνας ακτοπλόος εφοπλιστής. Είναι συνιδρυτής και υπεύθυνος στρατηγικού σχεδιασμού και ανάπτυξης στην εταιρία SeaJets, η οποία από το 1989 διαχειρίζεται το μεγαλύτερο στόλο ταχυπλόων παγκοσμίως.

Ο εφοπλιστής Μάριος Ηλιόπουλος δραστηριοποιείται επίσης στα ποντοπόρα πλοία, όπως και ο αδερφός του, Αντώνης Ηλιόπουλος, με διαφορετικές ναυτιλιακές εταιρείες.

Επίσης ο Μάριος Ηλιόπουλος ανέπτυξε σημαντικό φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο. Για παράδειγμα, κατά την καταστροφική πυρκαγιά στο Μάτι, η SeaJets με το πλοίο του Tera Jet έσπευσε στην θαλάσσια περιοχή και προσέφερε βοήθεια σε πάνω από 700 ανθρώπους, διασώζοντας και μεταφέροντας τους σε μεγαλύτερα πλοία. Επιπλέον, διοργανώθηκε εκδήλωση στο Tera Jet, που φιλοξένησε 500 παιδιά πυρόπληκτων οικογενειών.

Ο κος Ηλιόπουλος προσέφερε το 10% του εισιτηρίου από και προς το λιμάνι της Ραφήνας με το Tera Jet από τις 26 Ιουλίου μέχρι το τέλος της σεζόν του 2018 για την ανοικοδόμηση των σπιτιών στο Μάτι.

Από το 2016, ο κος Ηλιόπουλος προσφέρει δωρεάν μεταφορά ασθενών που δηλώνουν μόνιμη κατοικία στις Κυκλάδες, μαζί και τους συνοδούς τους, σε νοσοκομεία της Αττικής με ασθενοφόρο αυτοκίνητο.

Στη Σαντορίνη συνέβαλε στην αποκομιδή σκουπιδιών στους δρόμους του νησιού, καλύπτοντας 55 χλμ. δρόμου από τις 31 Αυγούστου 2018.

Επιπρόσθετα, προσέφερε δωρεάν προσομοιωτή γέφυρας πλοίου τύπου Transas Navigational Simulator Classroom NTRO 5000 στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού στον Ασπρόπυργο.

Το ERC 2018 είχε ελληνικό χρώμα με χορηγό τη SeaJets, το λογότυπο της οποίας κοσμούσε το αγωνιστικό αυτοκίνητο του πρωταθλητή Ευρώπης 2018 Alexey Lukyanuk.

Ταυτόχρονα, είναι χορηγός στις ομάδες των Κυκλάδων, Πανναξιακός, Φοίνικας Σύρου, της Κύμης στο Μπάσκετ, καθώς και σε τοπικές δραστηριότητες όπως το Mykonos Run, Folegandros Sunset trail, Serifos Sunset race και Cyclades Regatta.

Πηγή: Newsit. 

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164