Baby Lasagna – Eurovision 2024: Ποιος είναι ο εκπρόσωπος της Κροατίας που «φλερτάρει» απόψε με την πρωτιά

Ο Μάρκο Πουρίσιτς, γνωστός και ως Baby Lasagna είναι ο εκπρόσωπος της Κροατίας για τη Eurovision 2024.

Με το τραγούδι «Rim Tim Tagi Dim» ο 29χρονος τραγουδιστής από την Κροατία είναι και το μεγάλο φαβορί για την πρωτιά του 68ου διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision.

Baby Lasagna – Ποιος είναι ο Μάρκο Πουρίσιτς

Γεννημένος το 1995 στην Κροατία σπoύδασε τουρισμό και ηχοληψία προτού αφοσιωθεί ολοκληρωτικά στη μουσική.  Ξεκίνησε να τραγουδά επαγγελματικά από το 2011 ως μέλος ροκ συγκροτήματος,

Το 2019 το συγκρότημα συμμετείχε στον εθνικό τελικό της Κροατίας για την επιλογή τραγουδιού για τη Eurovision, κερδίζοντας την τέταρτη θέση.

Από το 2023 ο Μάρκο Πουρίσιτς ξεκίνησε η σόλο καριέρα του Baby Lasagna, κυκλοφορώντας τα singles «IG Boy» και «Don’t Hate Yourself, But Don’t Love Yourself Too Much», ενώ τον Φεβρουάριο του 2024 συμμετείχε και πάλι στον εθνικό τελικό ως σόλο καλλιτέχνης πλέον και εξασφαλίζοντας το πράσινο φως για να εκπροσωπήσει τη χώρα στη Eurovision 2024.

Λίγες ημέρες πριν από τον Α΄ Ημιτελικό όπου συμμετείχε, η δημόσια Τηλεόραση της Κροατίας πρόβαλε ένα ντοκιμαντέρ για τη ζωή του, αλλά και το ταξίδι του μέχρι το Μάλμε της Σουηδίας και την εκπροσώπηση της χώρας στον 68ο διαγωνισμό μουσικής της Eurovision.

Το τραγούδι της Κροατίας “Rim Tim Tagi Dim” , είναι ένα πολιτικό τραγούδι, στρέφοντας την προσοχή στις κοινωνικές και πνευματικές προκλήσεις και στην αγωνία που βιώνει κάθε άνθρωπος που εγκαταλείπει τον τόπο του σε αναζήτηση καλύτερων ευκαιριών.

Ο Κροάτης τραγουδιστής, εκτός από το να διασκεδάσει όσους τον ακούν, επιθυμεί να επιστήσει την προσοχή στις κοινωνικές και πνευματικές προκλήσεις των ανθρώπων και της κοινωνίας. Κι αυτό κάνει μέσα από το τραγούδι του στη Eurovision 2024.

Ο εκπρόσωπο της Κροατίας Baby Lasagna βρίσκεται στην πρώτη θέση των στοιχημάτων για την πρωτιά του αποψινού τελικού. 

 

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164