Site icon TLIFE

Eurovision 2024 – Ελβετία: Το απόλυτο φαβορί, Nemo ξεσήκωσε το στάδιο του Malmo Arena

Ο μεγάλος τελικός της 68ης Eurovision λαμβάνει χώρα απόψε Σάββατο 11 Μαΐου στο Malmö Arena στην Σουηδία. Ο Nemo ανέβηκε στη σκηνή στην 21η θέση και απέδειξε γιατί θεωρείται το απόλυτο φαβορί για να κερδίσει τον φετινό ευρωπαϊκό διαγωνισμό. 

Όσοι είχαν την ευκαιρία να βρεθούν στο Malmo Arena, παρακολούθησαν ένα οπτικοακουστικό υπερθέαμα που περιλάμβανε κίνηση, εξαιρετικά φωνητικά και πολλά φώτα.

YouTube video player

Ο Nemo, το άτομο που εκπροσωπεί την Ελβετία στη Eurovision 2024, είναι ένα από τα μεγάλα φαβορί στον αποψινό τελικό με τα στοιχήματα να το κατατάσσουν στην τρίτη θέση μετά την Κροατία και το Ισραήλ.

Το 25χρονο Nemo έκανε coming out ως non-binary άτομο τον Νοέμβριο του 2023 μέσα από ένα άρθρο που φιλοξενήθηκε στη γερμανική SonntagsZeitung. Το Nemo γεννήθηκε το 1999 στην πόλη Biel της Ελβετίας και από μικρό παιδί παίζει βιολί, πιάνο και ντραμς.

Κυκλοφόρησε το 2015 το πρώτο του άλμπουμ και το 2016 που μπήκε στα ελβετικά charts και έγινε διάσημο μέσα σε μια νύχτα μετά από εμφάνιση στον ραδιοφωνικό σταθμό SRF Virus (#Cypher), που έγινε viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Το 2020 σηματοδότησε την αρχή μιας περιόδου αλλαγών για το Nemo, αφού άρχισε να γράφει και να κάνει την παραγωγή για άλλους καλλιτέχνες, ενώ άρχισε επίσης να κυκλοφορεί τραγούδια και στα αγγλικά.

Φωτογραφίες: Reuters

© 2024 tlife.gr