Ο συριανός σεφ Αλέξανδρος Καρακατσάνης είναι ο μεγάλος νικητής του μαγειρικό διαγωνισμού του ANT1 “Game of chefs”.
Ο Άγγελος Σακάι, Αλέξανδρος Καρακατσάνης και Γιώργος Μπερκάκης επιστράτευσαν όλες τις μαγειρικές τους γνώσεις για να δημιουργήσουν τα πιο εντυπωσιακά πιάτα, με στόχο την πρώτη θέση στον μαγειρικό διαγωνισμό. Το αποτέλεσμα της μαγειρικής τους μάχης κρίθηκε σε τρεις φάσεις καθώς μαγείρεψαν τρία διαφορετικά πιάτα: ορεκτικό, κυρίως και γλυκό.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Στην πορεία κι οι τρεις κριτές του διαγωνισμού Άγγελος Λάντος, Άνταμ Κόντοβας και Βασίλης Μουρατίδης είχαν την δυνατότητα να δοκιμάσουν τα πιάτα των παικτών και να πάρουν μια γεύση από το τελικό αποτέλεσμα. Η μάχη των τριών φιναλίστ αποδείχθηκε ντέρμπι καθώς η βαθμολογία τους από το ορεκτικό μέχρι το γλυκό είχε αρκετές εναλλαγές και κάθε φορά προηγούνταν κι άλλος παίκτης.
Mόλις ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα, η Ντορέττα Παπαδημητρίου σήκωσε την καμπάνα για να ανακοινώσει τον νικητή του Game of Chefs. Ο παίκτης, που συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία κερδίζοντας τον τίτλο του κορυφαίου σεφ αλλά και τα 50.000 ευρώ, ήταν ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ποιος είναι όμως ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης;
Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης είναι 29 ετών, γεννήθηκε στο Χολαργό, αλλά μεγάλωσε στη Σύρο. Έχει έναν αδερφό, τον Κωνσταντίνο, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης ενός μαγαζιού με παγωτα. Ο Αλέξανδρος από μικρός ήταν δίπλα στην μαμά του, η οποία μαγείρευε πολύ καλά. Στα 18 του, ήρθε στην Αθήνα και σπούδασε Δομικών Έργων στην ΑΣΠΕΤΕ. Από το 1ο έτος της σχολής μαγείρευε αρκετά. Όταν πέθανε η γιαγιά του, του άφησε 15.000 ευρώ και με ένα μέρος των χρημάτων έκανε το όνειρο του πραγματικότητα. Στα 21 του λοιπόν, γράφτηκε σε σχολή μαγειρικής. Έχει εργαστεί επαγγελματικά σε αρκετά μαγαζιά.
Τελικώς, επέστρεψε στη Σύρο και άνοιξε το δικό του εστιατόριο. Τον χειμώνα κάνει διάφορες δουλειές και γαστρονομικά ταξίδια. Έχει πάει στην Αγγλία, προκειμένου να βγάλει μενού σε ένα μαγαζί και έχει εργαστεί και στο εστιατόριο “The Box Tree”, το οποίο έχει βραβευτεί με αστέρι Michelin. Το 2013, γνώρισε την Φανή, με την οποία παντρεύτηκαν πριν από λίγο καιρό. Εκείνη, δουλεύει μαζί του ως F&B manager και γραφίστρια. Αυτόν τον καιρό ετοιμάζει ένα project στην Σύρο. Πρόκειται για έναν χώρο όπου θα ασχολείται με την ζύμωση, την παραγωγή τυριών και φρέσκων πρώτων υλών.
Στην πρώτη του εμφάνιση στο Game of Chefs παρουσίασε στους τρείς κριτές ένα πιάτο με αρνίσια μυαλά με χόρτα, πουρέ πατάτας και παλαιωμένο ξύδι ενθουσιάζοντάς τους με τον Άνταμ Κοντοβά να σχολιάζει: «μόλις είδαμε τον νικητή του Game of Chefs».
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ