Αλέξης Γεωργούλης: Τι ανέβαζε στα social media την περίοδο όπου έγινε η καταγγελία από την Ελένη Χρονοπούλου

Αθώος εξακολουθεί να δηλώνει, μέσω των δικηγόρων του, ο Αλέξης Γεωργούλης για τις κατηγορίες για βιασμό και σωματική βία κατά της Ελένης Χρονοπούλου.

Περισσότερα αποκάλυψε το απόγευμα της Τετάρτης (19/4) η εκπομπή Live News. Αναζητώντας παλαιότερες αναρτήσεις του Αλέξη Γεωργούλη και την Ελένης Χρονοπούλου το διάστημα όπου έγινε και καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση, (Φεβρουάριος – Μάιος 2020).

Από την άλλη μεριά, ο Σπήλιος Σπηλιάκος, συνήγορος της καταγγέλλουσας δικηγόρου, τόνισε ότι η πλευρά της περιμένει να δει τις επόμενες κινήσεις των βελγικών Αρχών.

Έναυσμα για να κατονομάσει τον Αλέξη Γεωργούλη, ήταν η συμμετοχή του ευρωβουλευτή στο κίνημα #MeToo και οι αναρτήσεις που έκανε υπέρ της στήριξης των γυναικών.

«Πολλές γυναίκες λόγω των μέτρων περιορισμού κυκλοφορίας για τον #COVID19 αντιμετωπίζουν τη βία εκεί όπου θα έπρεπε να είναι πιο ασφαλείς: στα σπίτια τους! Σήμερα απευθύνω έκκληση για ειρήνη στα σπίτια όλου του κόσμου», έλεγε σε ανάρτησή του στις 8 Μαΐου του 2020 ο Αλέξης Γεωργούλης.

«Είμαι μαζί της. Εσύ; Η βία κατά των γυναικών και των κοριτσιών είναι μια από τις πλέον διαδεδομένες, επίμονες και κατάφορες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, σήμερα, στον κόσμο. 1 στις 3 γυναίκες παγκοσμίως, έχει υποστεί σωματική ή σεξουαλική βία», ανέφερε σε επόμενη ανάρτησή του.

Αναρτήσεις όπως αυτές, οδήγησαν τη δικηγόρο στην ονομαστική καταγγελία, καθώς θεώρησε την στάση του ευρωβουλευτή υποκριτική. Σημειώνεται ότι την καταγγελλόμενη περίοδο από την δικηγόρο, η ίδια απέχει από τα social media.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164