Site icon TLIFE

Απόστολος Λύτρας: Τα δύο ακίνητα που βγαίνουν στο «σφυρί» και το χρέος που δε μπορεί να αποπληρώσει

Σε πλειστηριασμό βγαίνει στις 26 Ιουνίου η μεζονέτα του Απόστολου Λύτρα στο Χαλάνδρι, όπου διαμένουν η πρώην σύζυγός του και οι κόρες τους.

Η πρώτη τιμή προσφοράς, είναι 367.877 ευρώ ενώ στον πλειστηριασμό βγαίνει και το πάρκινγκ με τιμή εκκίνησης 11.132 ευρώ.

Ο γνωστός δικηγόρος, που κατηγορείται για τον ξυλοδαρμό της Σοφίας Πολυζωγοπούλου, έχει ένα χρέος σε τράπεζα ύψους 450.000 ευρώ, το οποίο δεν τακτοποιείται.

Το μήνυμα στο viber

Στην ομαδική συνομιλία στο viber που φτιάχτηκε από συνεργάτη του Απόστολου Λύτρα με σκοπό να διευθετηθούν κυρίως θέματα του γραφείου του, ο δικηγόρος αναφέρει:

Γιώργο, προσπαθούν τα παιδιά να μιλήσουν με τη Σοφία να πάνε να πάρουν τα λεφτά μου και για το δάνειο και για εσάς και για το γραφείο και δεν απαντάει” είναι το μήνυμα του Απόστολου Λύτρα.

Το 2006 ο Απόστολος Λύτρας, με εγγυητές του γονείς του παίρνει τραπεζικό δάνειο ύψους 360.000 ευρώ, διάρκειας 480 μηνών με σκοπό την αγορά, επισκευή και αποπεράτωση της συγκεκριμένης κατοικίας.

Την αγοράζει έναντι 149.000 ευρώ, αλλά κάποια στιγμή σταμάτησε να αποπληρώνει το δάνειο και η τράπεζα το 2011 βγάζει διαταγή πληρωμής, κήρυξε ληξιπρόθεσμο και απαιτητό το άληκτο κεφάλαιο. Σύμφωνα με την έκθεση του εκτιμητή, η μεζονέτα βρίσκεται σε οικόπεδο 410 τετραγωνικών μέτρων και περιλαμβάνει υπόγειο, ισόγειο και πρώτο όροφο, συνολικής έκτασης 196 τετραγωνικών μέτρων.

Το υπόγειο έχει επιφάνεια 50 τετραγωνικών μέτρων, το ισόγειο που αποτελεί την κύρια κατοικία έχει έναν ενιαίο χώρο που περιλαμβάνει καθιστικό, κουζίνα και W.C έχει επιφάνεια 67 τετραγωνικών, ενώ ο πρώτος όροφος αποτελείται από τρία υπνοδωμάτια, δύο λουτρά, διάδρομο, ένα ημιυπαίθριο χώρο και η συνολική του επιφάνεια είναι 65 τετραγωνικά μέτρα. Πρόκειται για ένα ακίνητο, το οποίο ο Απόστολος Λύτρας είχε αποκτήσει μέσω γονικής παροχής, το 2001.

Το 2005 ο γνωστός ποινικολόγος είχε πάρει δάνειο 60.000 ευρώ από τράπεζα με σκοπό τη βελτίωση και την επισκευή της επαγγελματικής του στέγης. Το δάνειο είχε συμφωνηθεί να αποπληρωθεί σε διάστημα 360 μηνών.

Εκεί γύρω στο 2011 ο Απόστολος Λύτρας σταματάει να πληρώνει. Λίγο αργότερα εκδίδεται η πρώτη διαταγή πληρωμής. Η τράπεζα απαιτεί περίπου 60.000 ευρώ, με τους τόκους που είχαν προκύψει.

Στις 9 Απριλίου 2024 με κατασχετήρια έκθεση και αυτό το ακίνητο οδηγείται σε πλειστηριασμό για το χρέος στην τράπεζα.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι τη στιγμή που το ακίνητο στο Χαλάνδρι στο οποίο διαμένει η πρώην σύζυγος του γνωστού δικηγόρου, μαζί με τις δυο κόρες τους, βγαίνει σε πλειστηριασμό, ο ίδιος έχει στην κατοχή του υπερπολυτελή και πανάκριβα αυτοκίνητα, καθώς και ένα σκάφος.

Δες πιο αναλυτικά το ρεπορτάζ του T-live στο παρακάτω βίντεο:

© 2024 tlife.gr