Δανάη Μπάρκα για Νίκο Παπαδόπουλο: «Μπήκε να τα κάνει λαμπόγυαλο σαν σκηνές ιστορίας άλλων ετών»

Η Δανάη Μπάρκα και παρέα της στο «Πάμε Δανάη» αναφέρθηκαν στο θέμα των ημερών και στην αναστάτωση που προκάλεσε ο βουλευτής, Νίκος Παπαδόπουλος στην Εθνική Πινακοθήκη όταν έκανε ζημιές σε έργα του Χριστόφορου Κατσαδιώτη θεωρώντας τα «βλάσφημα»  προσβάλλοντας το θρησκευτικό στοιχείο.

«Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να υπάρχει φανατισμός ή αν είναι σωστό ή λάθος όταν συνταγματικά είναι κατοχυρωμένο το δικαίωμα της ελευθερίας και στην τέχνη αλλά και στους ανθρώπους να λένε την άποψή τους. Δεν θα τα έπαιρνα σπίτι μου αλλά αυτό δεν θα με επηρεάσει στο τι πιστεύω και πόσο πιστεύω και στον τρόπο που πιστεύω, ένα έργο ενός ανθρώπου.

Η τέχνη όταν είναι ανελεύθερη αυτοανερείται. Το ότι ένας άνθρωπος μπαίνει κάπου και τα κάνει λαμπόγυαλο σαν σκηνές από την ιστορία που μαθαίνουμε για άλλα χρόνια, μου φαίνεται σοκαριστικό», ανέφερε αρχικά η Δανάη Μπάρκα η Δανάη Μπάρκα.

Με τη σειρά του ο Άρης Καβατζίκης σχολίασε πως δεν προβλήθηκε με τα συγκεκριμένα έργα τέχνης, από την στιγμή που οι εικόνες του καλλιτέχνη δεν βρέθηκαν μέσα σε κάποιον θρησκευτικό ναό. 

 «Νομίζω ότι δεν είμαστε όλοι σε θέση να κρίνουμε τι είναι τέχνη και τι δεν τέχνη, επειδή άκουσα ότι αυτό δεν είναι τέχνη. Θα πρέπει κάποιος να έχει σπουδάσει το αντικείμενο. Εγώ δεν προσβλήθηκα από τα έργα που είδα γιατί τα βλέπω σαν έργα απλά και μόνο. Επίσης, δεν φιλοξενούνται μέσα σε κάποιον ναό αυτά τα έργα», είπε ο Άρης Καβατζίκης.

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164