Δέσποινα Βανδή: «Για μένα ο Κεμάλ Ατατούρκ είναι σφαγέας των Ελλήνων»

Την απάντησή της για τον ντόρο που προκλήθηκε στην Τουρκία μετά της ακύρωση της εμφάνισής της στο Τσεσμέ, λόγω αφίσας του Κεμάλ Ατατούρκ επί σκηνής, έδωσε η Δέσποινα Βανδή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και τη δημοσιογράφο, Άννα Σταματιάδου.

Η γνωστή τραγουδίστρια, αρνήθηκε να ανέβει στη σκηνή του Τσεσμέ και να δώσει συναυλία μπροστά από δύο γιγαντοαφίσες του Κεμάλ Ατατούρκ και την τουρκική σημαία. Μόλις λίγες ημέρες πριν την επέτειο των 50 χρόνων από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, η κίνηση της Δέσποινας Βανδή και τα αιχμηρά λόγια της δημάρχου του Τσεσμέ, πυροδότησαν αντιδράσεις εθνικιστικού χαρακτήρα.

«Θα αποτελούσε προσβολή της ιστορικής μνήμης η εμφάνιση οποιουδήποτε Έλληνα καλλιτέχνη σε εκδήλωση με φόντο γιγαντοαφίσες της τουρκικής σημαίας και του Κεμάλ Ατατούρκ. Πόσο μάλλον με την επέτειο 50 χρόνων από την Τουρκική Εισβολή», είπε η Δέσποινα Βανδή.

Από την πλευρά της καλλιτέχνιδας ζητήθηκε η αφίσα του Ατατούρκ και να μεταφερθεί σε άλλο σημείο του event και στη θέση του να μπει μία ελληνική σημαία δίπλα στην τουρκική, πράγμα που οι διοργανωτές αρνήθηκαν.

Η Δέσποινα Βανδή μόλις ενημερώθηκε με εικόνες του stage για τις αφίσες που είχαν υψωθεί ενημέρωσε ότι αν δεν αλλάξει η θέση της αφίσας του Κεμάλ δεν θα εμφανιστεί.

«Για μένα ο Κεμάλ Ατατούρκ είναι σφαγέας των Ελλήνων», απάντησε η Ελληνίδα τραγουδίστρια, ακυρώνοντας τελικά τη συναυλία της στην τουρκική πόλη.

΅

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164