Site icon TLIFE

Ελεονώρα Μελέτη: Το πρώτο μήνυμα μετά την ορκωμοσία της στην Ευρωβουλή – «Έδωσα το λόγο της τιμής μου»

Χθες Τρίτη 16/7 πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με 21 Έλληνες εκλεγμένους ευρωβουλευτές να παρίστανται σε αυτή. Ανάμεσά τους και η Ελεονώρα Μελέτη, η οποία στην πρώτη της απόπειρα να κατέβει στον στίβο της πολιτικής εκλέχθηκε με τη ΝΔ. 

Η δημοσιογράφος και Ευρωβουλευτής πλέον μοιράστηκε μερικές φωτογραφίες με τους διαδικτυακούς της φίλους από τη μέρα της ορκωμοσίας και έγραψε, 

«Σήμερα, οι 21 Έλληνες ευρωβουλευτές ορκιστήκαμε στο Στρασβούργο. Δεσμεύτηκα με σεβασμό και πίστη απέναντι σε όλες τις υποχρεώσεις που φέρει το αξίωμα, σε όλες τις αξίες που πρεσβεύει το όργανο. Έδωσα το λόγο της τιμής μου πως για τα επόμενα πέντε χρόνια ότι θα υπηρετώ το συμφέρον της χώρας μας, τις ανάγκες των Ελληνίδων και των Ελλήνων, και ορκίστηκα γι’ αυτό που προεκλογικά δεσμεύτηκα:

να φέρω τη φωνή όλων όσων με ψήφισαν μέσα στο ευρωκοινοβούλιο, όλων όσων μάχονται να ακουστούν αλλά δεν έχουν βήμα, όλων όσων εμποδίζονται να μιλήσουν, όλων όσων κάποιοι απαιτούν να το «βουλώσουν.» Κανένας δεν έχει το δικαίωμα , σαφώς ούτε και τη δύναμη , να μας «βουλώσει» το στόμα».

Κανένας δεν έχει το δικαίωμα, σαφώς ούτε και τη δύναμη, να μας εμποδίσει να εκφράσουμε ελεύθερα την άποψη μας, να μας εμποδίσει να ακουστεί η φωνή μας. Και όσο αυτή δυναμώνει, όσο αυτή γίνεται πιο σίγουρη και πιο στιβαρή, τόσο οι τραμπουκισμοί θα μοιάζουν με ψέλλισμα».

 

© 2024 tlife.gr