Ελληνίδα στο Ισραήλ: «Ο μικρός μου γιος κλαίει με τις σειρήνες, τα παιδιά μου δεν ξέρουν τη λέξη πόλεμος»

Πόλεμος στο Ισραήλ: Ελληνίδα κάτοικος του Ισραήλ συγκλονίζει μιλώντας στο Mega για τα θύματα του πολέμου και τον τρόμο των παιδιών κάθε φορά που ηχούν οι σειρήνες.

Μιλώντας στην εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι», η μητέρα δυο παιδιών, ανέφερε πως βίωσαν τις σειρήνες και εκείνοι όπως όλο το Ισραήλ.

«Όποτε έχει σειρήνες, έχουμε μέσα στο σπίτι ένα δωμάτιο – καταφύγιο. Ευτυχώς το σπίτι μας είναι 15 χρόνων οπότε έχει μέσα καταφύγιο. Δεν είναι ακριβώς καταφύγιο, είναι σαν αντισεισμικό δωμάτιο με ατσάλινη πόρτα και παράθυρα που να μπορούν να κλείσουν όλα και έτσι αν πέσει ρουκέτα δεν μπορεί να μπει μέσα σε αυτό το ειδικό δωμάτιο, εάν πέσει στο δικό μας σπίτι. Το να ακούς τη σειρήνα είναι πολύ φοβιστικό και βασικά για τα παιδιά είναι τρομακτικό.

Ο μικρός μου ο γιος όποτε έχει σειρήνα φοβάται, κλαίει, τρέχει, δεν ξέρει τι να κάνει. Το έχει ξανακούσει βέβαια, αλλά και πάλι το ίδιο συναίσθημα έχει. Είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα αυτή την στιγμή», πρόσθεσε η Ελληνίδα που ζει στο Ισραήλ με την οικογένειά της.

Στη συνέχεια  τόνισε πως τα παιδιά πιο πολύ κάνουν ερωτήσεις, γιατί δεν καταλαβαίνουν, καθώς δεν ξέρουν τη λέξη πόλεμος ακόμα.

«Όταν μας ρωτάνε γιατί μπαίνουμε στο δωμάτιο, προσπαθούμε να τους εξηγήσουμε ότι οι γείτονές μας, μας ρίχνουν τις ρουκέτες οπότε πρέπει να μπούμε μέσα, ότι είναι επικίνδυνο και ότι πρέπει να είμαστε εκεί. Χωρίς καν να είναι εκτεθειμένοι σε νέα και βίντεο που υπάρχουν και κυκλοφορούν, μπαίνει μέσα τους το τραύμα αυτό.

Υπήρχαν στιγμές που ένιωσα ότι όλη την ημέρα θέλω μόνο να κλαίω, αλλά ίσως από τον φόβο ή από αυτό που περνάνε οι Ισραηλινοί. Δεν φοβήθηκα όμως, δεν μπορώ να σκεφτώ ότι φοβήθηκα. Μπορεί ο άντρας μου περισσότερο. Παρ’ όλο που είναι Ισραηλινός και έχει ζήσει και σε πόλεμο, αυτός φαινόταν να φοβάται περισσότερο από εμένα».

Πηγή: Mega

 

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164