Site icon TLIFE

Εμμανουήλ Καραλής: Η σκοτεινή περίοδος και η κατάθλιψη – «Για πρώτη φορά έπαθα κρίση πανικού, βυθίστηκα στο άγχος»

Με χάλκινο μετάλλιο ο Εμμανουήλ Καραλής στο Παρίσι και στον τελικό του άλματος επί κοντώ στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024.

Μετά τη νέα του μεγάλη για την Ελλάδα στην Ολυμπιάδα ο Εμμανουήλ Καραλής αποθεώθηκε στο διαδίκτυο από τα μηνύματα υπερηφάνειας των Ελλήνων.

Κλείνοντας με επιτυχία τη φετινή του αγωνιστική σεζόν, ο Εμμανουήλ Καραλής αναφέρθηκε στις δυσκολίες τις προετοιμασίας αλλά και στις στερήσεις πίσω από την προσπάθειά του.

Εμμανουήλ Καραλής: Η σκοτεινή περίοδος

Το 2022 ο γνωστός αθλητής μέσα από τα social media είχε περάσει σε μια προσωπική εξομολόγηση για την κατάθλιψη και τις κρίσεις πανικού:

«Έπειτα από ένα τραυματισμό που είχα κατά τη διάρκεια της σεζόν στον κλειστό στίβο, ακολούθησαν μια σειρά από περιστατικά που καταρράκωσαν εντελώς το ηθικό μου.

Για πρώτη φορά φέτος έπαθα κρίση πανικού, η οποία με έκανε να βυθιστώ σε άγχος και κατάθλιψη για αρκετό καιρό.

Πίεσα τον εαυτό μου πολύ σκληρά για να αντιστρέψω αυτήν την κατάσταση, αλλά αυτό απλώς έκανε τα πράγματα χειρότερα και δυστυχώς o «κακός» Μανόλο επικράτησε.

Ανάγκασα τον εαυτό μου να συνεχίσει τη σεζόν και προσπάθησα να σκέφτομαι θετικά και να απολαμβάνω τους αγώνες όπως πάντα κάνω, αλλά πάντα ένιωθα χαμένος και χωρίς κίνητρο.

Είμαι κουρασμένος και πλήρως εξαντλημένος. Σταματάω εδώ τη σεζόν. Χρειάζομαι λίγη ξεκούραση, πρέπει να επικεντρωθώ στην ψυχική μου υγεία για λίγο. Χρειάζομαι να κάνω ένα διάλειμμα για να βρω πίσω το χαμόγελό μου», είχε γράψει ο Εμμανουήλ Καραλής. 

© 2024 tlife.gr